11 Jel, hogy már Felnőtt vagy és nem nagykorú gyerek!

Sziasztok! A mai videóban arról lesz szó, hogy mitől számít valaki felnőttnek és nem csak felnőttnek, hanem érett felnőttnek. Milyen kritériumok, jellemzők mutatják azt, hogy valaki már felnőtt? Hol húzódik a határ a nem felnőtt és felnőtt között? Mi különbözteti meg őket?

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Online Videótanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu/

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

00:00 - 01:36 - Bevezetés, téma felvetés
01:36 - 2:52 - Akkor vagy felnőtt, ha betöltötted a 18-at?
2:52 - 04:14 - Akkor vagy felnőtt, ha önellátó vagy?
04:14 - 5:44 - Akkor vagy felnőtt, ha gyereked van?
05:44 - 09:36 - Miért nehéz meghatározni a felnőttséget?
09:36 - 17:37 - Skillek, jelek, amik jelezhetik a felnőttséget
17:37 - 20:37 - Felnőttség mint egy jármű
20:37 - 21:29 - Lezárás

Megjegyzés 

 1. Šándorová Cynthia

  Šándorová Cynthia

  Napja

  Miután megnéztem ezt a videót, sokat gondolkodtam ezen a témán, és arra jutottam, hogy kérdés, miként tekintünk magára a fogalomra. Sokszor úgy kezeljük, mint egy személyiségvonás, amivel vagy rendelkezik valaki, vagy nem , vagy nagyon jellemző rá, vagy egyáltalán nem, és kb. Az érettségnek, felelősségteljes gondolkodásnak feleltetjük meg. Ha úgy tekintünk rá, mint egy társadalmi státusz, akkor más megvilágításba kerül a dolog,hiszen ez azt jelenti, hogy a személy elért egy az állam vagy közösség által meghatározott kritériumot, esetünkben pl. a 18 évet, és ez meghatározott jogokkal, kötelességekkel, elvárásokkal ruházza fel őt. Pl.felelősségvállalás, alkalmazkodóképesség, megfontoltság, önkontroll, önállóság, stb. Ha ezeket nem teljesíti, az negatív következményekkel jár számára. Rossz hatással lehet a kapcsolataira, az egész életére, mert pl. állandóan segítségre szorul, nem tud érvényesülni, rossz anyagi helyzetbe sodorja magát, és még sorolhatnám. Furán nézünk rá, nem vesszük komolyan, azt mondjuk, gyerekes, amivel szintén azt fejezzük ki, hogy már felnőtt, és nem ennek megfelelő magatartást tanúsít.

 2. Dóra Fauszt

  Dóra Fauszt

  3 napja

  11 jel?? 1 elég - te kell fizessed a számláid 🤣 Viccen kívül még egy fontos jel, hogy nincsenek már illúzióid semmiről. 32 évesen azért eléggé felnőttem már 🙂

 3. Boglárka Kovács

  Boglárka Kovács

  3 napja

  Múltkor elmentünk haverokhoz és 40 percen keresztül a főzelék sűrítésének csomómentes elvégzéséről dumáltunk…🥲😆😆 Ráébredtünk, hogy felnőttünk.

 4. Nina Nagy

  Nina Nagy

  4 napja

  Ez alapján úgy tünik felnőttek nem léteznek.

 5. Nina Nagy

  Nina Nagy

  4 napja

  Hogy ki mennyire érett attól is függ mennyire van szüksége rá.

 6. Nina Nagy

  Nina Nagy

  4 napja

  Ha igaz az önellátó elmélet egy 12 éves is lehet felnőtt mert a régi időkben ők is vagy dolgoztak vagy aludtak és a szülők nem nagyon babusgatták őket.

 7. patrik király

  patrik király

  7 napja

  TRANSZFORMENZ 🤣🤣 ezen kiégtem

 8. Balázs Bácskai

  Balázs Bácskai

  7 napja

  Szia én 31 éves vagyok de van egy csomó gyerekes dolgom pl: még a mai napig is szeretem a Marvellt, DCt mega ps játékokat :)

 9. DaT0nkee

  DaT0nkee

  8 napja

  Fontos momentum a folyamatban a lelkesedés képességének elveszítése.

 10. Barnabás Salacz

  Barnabás Salacz

  8 napja

  nagyon sokszor emlegeted az érett szót a videóban, de egyet nem értek, aki érett az mire érik meg?

 11. Irén Horváth

  Irén Horváth

  8 napja

  Akkor én végre felnőttem így 47 évesen.

 12. Mátyás Oláh

  Mátyás Oláh

  8 napja

  Radnóti a felnőtté válásról (a Kaláka előadásában): hueye.info/home/vide/a6Ojf7d5xIh90MY.html

 13. Bezeczky János

  Bezeczky János

  9 napja

  16 éves vagyok. Valamennyire felnőttesen gondolkodom/viselkedem, pl.önállóan intézem az ügyeimet, meg felelőséget tudok vállalni. De gyerekes tulajdonságaim is vannak, pl.komoly helyzetben vagyok komolytalan

 14. Rozsa Zsiros

  Rozsa Zsiros

  9 napja

  21 vagyok, egyetemista és dolgozok mellette. Foglalkozok minden életterülettel és fejlődök, de nem érzem magam felnőttnek. Nekem az fog kelleni, hogy megteremtsem a vágyott jövő képemet. Legalább még egy pár év nekem kell hozzá, hogy úgy érezzem. Amúgy mindennel egyetértek Veled Attis! Mondjuk nagyban elgondolkoztattál, mert vannak fogyatékos felnőttek (pl. értelmi fogyatékos emberek) és őket gyakran valóban gyerekeknek kezeljük sok területen tévesen! Szóval... hozzátenném, hogy van úgy, hogy bizonyos életterületeken gyerekek maradnak ők, képességeik maximumából fakadóan, de más területeken felnőtteknek kell őket kezelni. Egyéni szükségleteknek megfelelően.

 15. András Kálmán

  András Kálmán

  9 napja

  --- ÁKOS --- "Minden éjszakán Álmodjuk, hogy eljön majd talán Az, aki minket megszeret Maradunk vén tinédzserek Minden hajnalon Megkísért a hatalmas vagyon Mert a férfi mind gyerek Maradunk -- vén tinédzserek" --

 16. vitozsombor

  vitozsombor

  9 napja

  Szerintem ha tényleg felnőtt valaki, akkor nem gondolkozik azon, hogy felnőtt-e

 17. Stefánia Somfai

  Stefánia Somfai

  10 napja

  27 éves vagyok, és már egy ideje megtanultam, hogy a kor csak egy szám. Tulajdonképpen megjelenés, illetve személyiség, viselkedés alapján sem lehet biztosan megállapítani valakiről, hogy hány éves. Annyira jó volt ezt valaki mástól is hallani végre, köszönöm köszönöm. :D Furcsa kettősség van bennem az érettségemmel kapcsoaltban, mert bár a jólneveltségem, az érzelmi intelligenciám, a felelősségtudatom és hasonlók miatt mindig is "túllőttem" az aktuális koromon, és kilógtam a korosztályom sok más tagja közül, viszont több szempontból is úgy érzem, hogy elkéstem. Sokkal később költöztem el otthonról, mint szerettem volna, sokáig azt se tudtam, hogy működik a mosógép, miközben már minden korombeli ismerősöm végzett ilyen feladatokat otthon stb. A neveltetésemből adódóan nem lettem önálló, sem talpraesett, és ebből ma is próbálok kimászni. Apróságnak és ostobaságnak tűnik, de ez engem nagyon zavart. Szóval, én valahol az érett, "önellátó" felnőttség és a (túl) gondtalan gyereklét között vagyok már régóta, de már közelebb vagyok az előbbihez.

 18. GoogleTranslate

  GoogleTranslate

  10 napja

  Én tudom hogy milyen :I vagyok: egy fura izé aminek úgy néz ki a haja mint egy vécékefe.

 19. GoogleTranslate

  GoogleTranslate

  10 napja

  2:08 igen, az ANYÁM!

 20. recko2234

  recko2234

  10 napja

  Atis! Rettentően túlbonyolítottad! :) Az a felnőtt, akinek egészséges gyermekkora volt, és a tapasztalatait felhasználva képes felelősségteljes döntéseket hozni. Ebben minden benne van, amit te skill-ekre szedtél! :) Még egy kicsit talán több is.

 21. Beáta Sponga

  Beáta Sponga

  10 napja

  És Atis, te felnőttnek érzed magad?

 22. Gál Szende

  Gál Szende

  11 napja

  Én oda tudom hogy felnőttem, hogy az élet egyre nehezebb és sz*rabb. 🤷‍♀️ Jó persze nem azt mondom hogy a felnőtt élet sz*r. De az engem sokkal rosszabb lett az elmúlt évekbe.

 23. Eszter

  Eszter

  11 napja

  Jujj de jó videó! Én koravén gyerek voltam, kis felnőtt. Aztán mikor tényleg felnőttem, akkor meg elbizonytalanodtam. Egyáltalán nem éreztem magam felnőttnek a húszas éveimben. Mostanában kezdem magam felnőttnek érezni (28-30 évesen), de pl gyereket még mindig nem vállalnék. A videód alapján 18 évesen kb csak a hétköznapi intelligencia van, utána fejlődött (3 év terápiában!) a kommunikációs intelligenciám, az Intraperszonális intelligenciám, és az Érzelmi intelligenciám. A párkapcsolatin és a pénzügyin most vagyok rajta. Nyitottam például nyugdíjmegtakarítási számlát, meg Egészségpénztári kártyát. De a legjobban az a mondatod fogott meg, hogy "Képes vagy enyhíteni a haragodat, enyhíteni a szomorúságodat..." Na igen!... szóval én ezen a ponton kezdtem el magam először felnőttnek érezni. Előtte csak simán elárasztottak az érzelmek, mint a kamaszokat, és nem tudtam velük mit kezdeni. Napokig lehet örlődni dolgokon teljesen feleslegesen. És ilyenkor az nem segít, ha azt mondják neked, hogy "áh ne foglalkozz vele, csináld a dolgodat", hát ez nem ilyen egyszerű azért. Hanem amikor valamilyen furmányos pszicho-izé módon magadtól képessé válsz erre, akkor az egy AHA élmény.

 24. Siege Champ

  Siege Champ

  11 napja

  Szerintem a felnőttség fejben dől el, nem önellátottság szintjében. Az én véleményem az, hogy akkor válsz felnőtté, amikor stabilan beállt nálad egy eszmerendszer, és érted, miről van benne szó, nem csak besorolod magad oda azt kész. Ez alapján én felnőttnek tekinthetem magamat (17). Szerintem a videó túl sokat vár az embertől.

 25. Máté Ágoston

  Máté Ágoston

  11 napja

  Ha ezeknek mind meg kell felelni, akkor tényleg összesen kb 1000, nagyon max 10000 felnőtt élhet az egész világon. :D

 26. YayElzüll

  YayElzüll

  11 napja

  én örökké egy csövesbánat maradok

 27. Marcell Molnár

  Marcell Molnár

  11 napja

  A kérdés megválaszolásához szükség lenne az "érettség" pontos definíciójára :) Fizikailag-mentálisan 20-25 éves korunk között válunk kifejlett emberré; hogy társadalmilag mi számít érettnek, az mindig szubjektív lesz. A te fogalmaid szerint kb. az emberiség 1%-a érett felnőtt.

 28. Edit Brinkus

  Edit Brinkus

  12 napja

  38 vagyok, és most jöttem rá, hogy nem vagyok felnőtt 😂🤣😂 Némileg vigasztal, hogy ezen kritériumok alapján a 75 éves anyám sem az.

 29. Lakatos Jason's Tetem

  Lakatos Jason's Tetem

  12 napja

  “Bázzeg”🤣

 30. ♥Csillámcica♥

  ♥Csillámcica♥

  12 napja

  18 évesen nem felnőtt az ember 😀 az csak egy határ, amit meg kellett valahol húzni jogilag. Ha gyereked lesz, akkor se leszel felnőttesebb, mint előtte. A második opció valóban reálisnak tűnik, de az se teljesen. Én már kezdtem arra jutni, hogy érett felnőttek kb nincsenek is. 25 éves vagyok, és jelenleg se párom, se saját házam (szülőkkel élek) munkám az van ugyan, de céljaim nem nagyon. Egyszerűen elvagyok magamban. A pénzemmel nem nagyon tudok bánni, bár már tanulom tudatosabban. Véleményem szerint attól lesz valaki felnőtt, hogy próbál minél tudatosabb életet élni, előre tervezni, ja meg a viselkedés is eléggé sokat számít. Jelenleg gyárban dolgozok, de egyesek úgy viselkednek, mint az ovisok. Árulkodnak, pletykálnak egymásról, a meglátásom szerint ok nélkül utálkoznak egymással. Nem tudom én ilyeneket sose csináltam. De rám mondják hogy gyerekes vagyok. Hát, ha ez a viselkedés jelenti szerintük a felnőttséget, akkor leszek inkább"gyerekes" 😂 Sok mindentől függ hogy felnőtt vagy e. De szerintem ez az alapja, hogy próbálsz minél tudatosabb és hasznosabb döntéseket hozni.

 31. Sterl Paula

  Sterl Paula

  12 napja

  Nnna az ebben a videóban felsorolt képességek és intelligenciatípusok lényegében a jövő tantárgyai. Ezekbe is ugyanúgy bele lehet foglalni mondjuk példaként az olyan nagyra becsült általános műveltséget, pl a pénzügyi ismeretekbe a matekot, az érzelmi intelligenciával kapcsolatos anyagokhoz történelmi meg irodalmi történeteket... Hiszen azok sem azért voltak írva hogy pl görög drámákban be legyen magolva a karakterek neve, hanem hogy a nézők valamilyen morális tanulsággal mehessenek haza a darab végén. Ez az amire újra emlékeznünk kéne.

 32. Botond Ursinyi

  Botond Ursinyi

  12 napja

  Szerintem egy tizenéves még ne legyen felnőttes.

 33. Petra Tóth

  Petra Tóth

  12 napja

  Ha a fentiek számítanak a felnőttkornak, akkor szerintem nagyon kevés felnőtt létezik, ugyanis az ilyen emberek egy egészséges társadalmat tudnának működtetni, viszont én mást látok a gyakorlatban. A kérdésre válaszolva 22 éves vagyok, de nem tartom magam teljesen felnőttnek. Sajnos az iskolában nem ezeket az egészséges élethez szükséges képességeket tanítják, hanem a tök felesleges érettségi tételeket, amiket pár hónap alatt mindenki elfelejt. Úgyhogy én most kezdem el magam tanítani ezekre..

 34. Barnabás Mészáros

  Barnabás Mészáros

  12 napja

  21 éves vagyok, érzésem szerint a felnőtté válás kapujában. Nemrég felismertem, súlyos hiányosságaim és rossz beidegződéseim vannak. Ennek ismeretében kezdtem el dolgozni magamon. Akkor fogom magam felnőttnek tekinteni, ha nem rágódok a jövőn, nem vízionálok többé apokalipszist, mert bármivel megbirkózom. Mindezt úgy, hogy közben nem savanyodok be, nem panaszkodom, nem rémisztem el a fiatalabbakat a felnőtt élettől, mert engem izgalommal tölt el és mintha az életem csak most kezdődne.

 35. Szaszi

  Szaszi

  12 napja

  Nem túl sok felnőtt van szerintem.

 36. Gilian Erik

  Gilian Erik

  13 napja

  A másik ilyen kérdés, hogy mikor lesz férfi egy fiúból és mikor nő egy lányból? Sokszor már 15-16 éves lányok is nőnek vallják magukat de sok fiút még 20 évesen sem tekintenek férdinak. Erről kinek mi a véleménye?

 37. Janka B

  Janka B

  13 napja

  Szia Attis! Egészen véletlenül nem jártál harmadikán a Fővárosi Állatkertben?😅 Láttam valakit, aki pont úgy nézett ki, mint te...

 38. Enikő Egeresi

  Enikő Egeresi

  13 napja

  Szerintem az a felnőtt az aki vállalja a tettei után a következményeket és szembenéz a problémáival

 39. Kitti Bognár

  Kitti Bognár

  13 napja

  Szerintem egy felnőtt a gondolkodásától lesz felnőtt. Azaz, jórészt higgadtan, logikusan dönt, viselkedik, nem "gyerekesen", nem hisztizik, nem sérteget, ha valami nem tetszik, és ehhez hasonló kicsinyes érzelmeket tudatosan mellőz, mert tudja, hogy nem helyesek. Én 27 vagyok, körülbelül 3 éve érzem úgy, hogy bölcsebben döntök, és viselkedtem, hiába múltam el rég 18, és dolgozom 21 éves korom óta 😊

 40. ST. Phoenix

  ST. Phoenix

  13 napja

  27 vagyok és gyereknek érzem magam. Se élet cél se saját lakás , se barátnő semmi. Valahogy jobban szeretek egyedül a szobában game-kat tolni a net-es haverokkal

 41. regi domi

  regi domi

  13 napja

  Felnőttség koktél 😂

 42. DAVID GAMING

  DAVID GAMING

  13 napja

  13 éves vagyok

 43. Szabó Patrik

  Szabó Patrik

  13 napja

  17 éves vagyok, büszkén vállalom hogy gyerek vagyok, és az is maradok még. Mindig kérdezik mikor növök fel, én meg válaszolom hogy majd.

 44. Lorie H.

  Lorie H.

  13 napja

  Here's to never growing up. A szüleim alapján mindig azt hittem, felnőni azt jelenti, hogy befásulok, elfogadom, hogy az élet sz*r és csak túlélek. Ilyen értelemben sosem akarok 'felnőni'. Álmodozni akarok, videojátékozni, hülyeséget csinálni (pl hajnalban nekiállni sütit sütni, vagy csak úgy felülni a buszra és világot látni...) Persze más tekintetben felnőttem, és büszke vagyok rá. Vigyázok az egészségemre, tervezek, dolgozom, bevállalok olyan dolgokat, amit nem élvezek feltétlenül a jövőmért és fejlődöm. Felnőtt vagyok? Nem tudom. 29 éves leszek idén, de még mindig pont olyan jól el tudok beszélgetni a 18 évesekkel, mint a velem egykorúakkal. És plüssállatokat gyűjtök. Meg fikciós karakterekért rajongok. Na és akkor? Mindig szeretném a lelkesedést és a szenvedélyt megtartani. Ehhez szerintem örökké gyereknek kell maradnunk kicsit!

 45. Pisti H.

  Pisti H.

  13 napja

  Basszus! Most derült ki számomra hogy gyerek vagyok!

 46. Fannush Meow

  Fannush Meow

  13 napja

  Sose növök fel

 47. MEDVE1978

  MEDVE1978

  13 napja

  A kasztrált tehén már volt? :D

 48. Andrew Tailor

  Andrew Tailor

  13 napja

  A trabant jobb mint bármelyik új BMW

 49. Barbara Bertalan

  Barbara Bertalan

  14 napja

  . . . felnőtté válási rituáléért nem kell messzire menni , a bar mitzva is az

 50. Márton Erdész

  Márton Erdész

  14 napja

  Akkor vagy felnőtt, ha biciklizés közben kikerülöd a pocsolyát. :)

 51. T. Andrea

  T. Andrea

  14 napja

  Életképtelen lehet még az is ha 30-40-50 évesen nem tud felmutatni semmit. Lehet van meló de se lakás, család,...jóformán semmilye sincs

 52. T. Andrea

  T. Andrea

  14 napja

  A mamahotel hosszútávon nem érett dolog. Sokan ezzel a kifogással jönnek. Mert a szülők, mert spórol, stb. De ez mind hülyeség. Gyerek....akkor ha tisztességesen feltudja nevelni és nem állami nevelés vagy börtöntöltelék lett.

 53. Anita Szabó

  Anita Szabó

  14 napja

  22 éves vagyok, nem érzem magam felnőttnek. Attól tartok örök gyerek maradok, lelkileg tuti. Viszont a gondolkodás módomra már általános felső osztályába azt mondták nagyon érett.

 54. olzsy

  olzsy

  14 napja

  Én 18-20 évesen azt hittem felnőtt vagyok. 30 éves koromra ez a nézetem megváltozott. Most se tartom magam felnőttnek és nem is akarok felnőni pedig illene :P :D Házasségban és családban élek :D

 55. Roland Katona

  Roland Katona

  14 napja

  Nem tekintem magam felnőttnek mert june 8.-án leszek 14

 56. Popowitch

  Popowitch

  14 napja

  Szerintem a felnőtt nem ott kezdődik hogy valaki magának keresi meg a pénzét, én egy iskolást is tudnék felnőttnek nyílvánítani aki elég érettnek bizonyul, lehet én gondolom rosszul, de elmúlt fél-3/4 évbe kezdett el megváltozni a gondolatvitelem sok mindenbe, sokkal "felnőttesebbnek" érzem a gondolataim, cselekvéseim, 19 éves vagyok, de még iskolába járok, viszont már dolgoztam 17 évesen is mégse éreztem magam "felnőttnek", de még most se mondanám magamról hogy az vagyok, szimplán "felnőttesebb"

 57. Aharon Beatbox

  Aharon Beatbox

  14 napja

  Akkor vagy felnőtt ha szakállad van, kosz helo

 58. Gven Szabó

  Gven Szabó

  14 napja

  Minden a jó élet felfogáson múlik és azon, hogy menyire képes megtanulni, azokat a dolgokat amik neki kelleni fognak az életben, felelőség teljesnek lenni, gondoskodonak(a szereteivel szemben és a dolgokat iletően), erősnek lenni, minden tekintetben.

 59. Lévi VL

  Lévi VL

  14 napja

  Szerintem még ide tartozna az is hogy valaki nem hanyagolja el magát. Gondolok itt arra hogy odafigyel mit húz magára arra is hogy ne legyen dagi, fürödjön normális időközönként stb.... tudom hogy vannak életszituációk amikor ez nem megy de nem is arról beszélek. Továbbá vannak akiknek minden 2. szavuk a g*** vagy a k**** azokat is kivonnám a forgalomból 🤣🤣

 60. Lellushka ASMR

  Lellushka ASMR

  14 napja

  Informatív ez a vidi is

 61. maGyAr_kAtONa

  maGyAr_kAtONa

  14 napja

  0:18 Well yes, but actually no

 62. János Tigyi

  János Tigyi

  14 napja

  A felsoroltak alapján nem létezik felnőtt ember. :D

 63. Áron Grenács

  Áron Grenács

  14 napja

  0:18 Yesn't XD

 64. Máriusz Ernő Kiss

  Máriusz Ernő Kiss

  14 napja

  gondolkoz el azon hogy hogyan köti össze az a dolgokat kérdeseket stb

 65. Máriusz Ernő Kiss

  Máriusz Ernő Kiss

  14 napja

  tekintekek magatokra xdxdxdxd [akk mikk meg van has szőr

 66. Sári László

  Sári László

  14 napja

  Szerintem akkor válik valaki felnőtté, amikor az egyén felismeri, hogy a tetteinek következménye van, és ezeket a következményeket mérlegelvén hoz felelős és átgondolt döntéseket. (persze mindenki hibázik.)

 67. MAGADHELYETT

  MAGADHELYETT

  14 napja

  A felnőtt az, akinek már nem élnek a szülei.

 68. Csízi Kálmán

  Csízi Kálmán

  14 napja

  25 éves vagyok! Szüleimmel élek , dolgozok, betegesek, és persze ezzel segítem őket anyagi , és támasz szempontból is!!

 69. Réka Nyitrai

  Réka Nyitrai

  14 napja

  Külföldön élek, és hugommal telefonáltam: Én, takarítom a fürdőszobát: hmm olyan jó illata van ennek a tisztítószernek. Szeretek ezzel takarítani. Meg ez az új szivacs is tök jó.😁 Tesóm a telefon másik felén: Hát Réka, te felnőttél..

 70. Réka Nyitrai

  Réka Nyitrai

  14 napja

  Én 22 vagyok, és 3 éve tartom el magam, és fél éve egyéni vállalkozóként. Sok nálam idősebb nőnél érettebben és tudatosabban gondolkodom. Nem akarok gyereket szülni, vagy materiális dolgokban mérni az “értékemet”. Szerintem a felnőttek legjelentősebb elemének kéne lennie a felelősségvállalásnak és a tudatos gondolkodásnak: ami nagyon összetett. De nem vagyunk egyformák, és ez így van jól. 😊

 71. B Fannie

  B Fannie

  14 napja

  Ne akarjatok 15, 17 évesen még felnőtté válni! Felelősséggel élni valamilyen szinten fájdalmas. Jó dolog az érett gondolkodás, de ha ez már 13-14 évesen kialakul valakiben, meglehetősen nehéz kamaszkora lesz a korabeliekkel. Szerintem nem kell siettetni, mindenki akkor érjen amikor kell (persze ne legyünk dinkák...), és nem kell 20 éves korotok előtt megfejteni az élet értelmét sem.

 72. Attila Rattner

  Attila Rattner

  14 napja

  Én ezzel nem értek egyet. Szerintem a felnőttség alapját az képzi, hogy magunk irányítjuk (management) az életünket.

 73. Gyöngyi Potyka

  Gyöngyi Potyka

  14 napja

  felelős gondolkodás. a koron átmentem, 20 éves leszek szeptemberben, külök élek párommal, egyelőre nem dolgozok, lustaság. ez nem az "élet achivmenteken múlik. ez a felelős gondolkodástól, a düh és érzelem kezelésen múlik, szerintem.

 74. Kopócsi András

  Kopócsi András

  15 napja

  Mi jellemzi a felnőtté válást? Érett gondolkodás. Valaki sose nő fel. :D Persze ez nem azt jelenti, hogy néha nem engedheti meg magának az ember hogy újra gyerek lehessen egy kis időre...

 75. Kiss Andrea

  Kiss Andrea

  15 napja

  Én egyszer csak éreztem fejben, hogy na most. Ez kb. 3 éve volt. Most vagyok 22

 76. Tamás “Tomi” Nagy

  Tamás “Tomi” Nagy

  15 napja

  Mi a téma, füröttéma?

 77. airlady

  airlady

  15 napja

  A felelősségvállalás. Ha arra képes, akkor felnőtt. 32 éves vagyok.

 78. Balázs Reznyák

  Balázs Reznyák

  15 napja

  Útelágazódáshoz érkeztünk.

 79. Bulcsú Szépvölgyi

  Bulcsú Szépvölgyi

  15 napja

  Szerintem nagyon jó a videó azért mert nagyon segítőkész, megértő, határozott és még sorolhatnám tulajdonságod van ami itt a videókban néhány embernek nagyon jól jön és vagy tanít vagy biztosabbá tesz engem hogy jó tulajdonságaim vannak 15 vagyok és nem felnőtt hanem egy hatékonyan tanuló már rég nem gyerek hanem kamasz

 80. AV Troll

  AV Troll

  15 napja

  Felnőttnek azokat az embereket tartom, akik elérték a végső magasságukat. :D A felnőttek tehát attól felnőttek, hogy nem nőnek magasabbra. Értelmetlen ennél komolyabban venni a kérdést.

 81. Márk Perczel

  Márk Perczel

  15 napja

  Én éreztem egy megvilágosodást, de nem volt kellemes. Én 19 éves korom óta dolgozom heti 40 órában, mellette egyetemre járok. Most 25 vagyok. Egy felelősségteljes és komoly munkaköröm van a koromhoz képest. Mindezek ellenére meg tudok határozni egy napot amikor koppantam és azt éreztem hogy ténylegese felnőttem. Ez az a nap volt két évvel ezelőtt, amikor el kellett döntenem, hogy a kutyánkat el kell altattatni és nekem kellett végig csinálnom az egészet, mert nem várhattam el nagymamámtól és édesanyámtól, hogy ők vigyék el. Mamám annyira szomorú volt hogy nem mertem előtte sírni vagy kimutatni hogy össze vagyok törve. Konkrétan tartottam benne a lelket. Nekem ez meghatározó "élmény" volt, és csodálom hogy szemrebbenés nélkül a kutya szenvedésének megakadályozása és a családom lelki egészsége érdekében ezt végig tudtam csinálni. Számomra ez jelenti a felnőtté válást. A racionalitás és mások védelme érdekében félretenni a saját lelki nyugalmadat, kiállni azokért akiket szeretsz, és persze elengedni, ha muszáj. Persze van még számtalan dolog, amelyek fennállása esetén felnőttek gondolhatjuk magunkat, munkában, társas kapcsolatokban stb. Ezt a sztorit csak azért közöltem, hogy bemutassam, lehet olyan napod, amely rádöbbent arra hogy valójában most vagy először igazán felnőtt.

 82. Nóri Balog

  Nóri Balog

  15 napja

  1. Fogytál sokat, nem? 2. Vicces ez az egyik oldalról a másikra ugráló Attis :D

 83. attila kecskeméti

  attila kecskeméti

  15 napja

  24 éves vagyok, egyedül álló, kertes házban lakok, de mindez ellenére szabad időm nagyobb százalékát PS 4-es és PC játékok játszásával töltöm, vagy éppen filmeket nézek. Eszméletlenül gyerekesnek tartom magam amire a leg jobb példa az amikor unokatesóimra vigyázok általában legózunk, rajzolunk vagy focizunk. Egy pillanat alatt le tudok menni gyerek szintre, de a munkában a csendes, magamnak való ember vagyok.

 84. mitnemert

  mitnemert

  15 napja

  Bocs Attis, de kicsit magasra tetted a lécet... Mármint nem a videóval kapcs-ban, az megint tökéletes! :P

 85. anneboszi

  anneboszi

  15 napja

  Huhh Attis, már a minimum szint az összes skillből, amit említettél is húzós... Mondom ezt 35 évesen 2 gyerekkel😅 Nagyon jó, ha ez mind megvan, de számomra onnantól fogva felnőtt vki, hogy képes felelősséget vállalni magáért és másokért és felfogja, hogy a tetteinek következménye van. Egy erős önismeret pedig hab a tortán.

 86. Bálint Szabó

  Bálint Szabó

  15 napja

  Az adófizetés tesz igazán felnőtté.

 87. Mandela Varró

  Mandela Varró

  15 napja

  Jo ez a tudos tervezes duma. Pedig az ember tudatos tervezo pusztitó!,() olyan vagy te is!() de ez a csatorna jó. Persze aki ertelmes csak annak!?();(

 88. Mandela Varró

  Mandela Varró

  15 napja

  4:50 azok egyutterzestelen tudatos gyilkosok csak! Se tobb se kevesebb!;(()

 89. Márton Árvai

  Márton Árvai

  15 napja

  Ezek alapján az emberek 99%-a nem felnőtt

 90. tzolee21

  tzolee21

  15 napja

  Attól érzem h felnőtt vagyok, mert szeretnék ugyan egy barátnőt, de a feleségem nem engedi.

 91. Hyrama Uchiha

  Hyrama Uchiha

  15 napja

  Úr isten felnőtt vagyok. Pedig azt mondták, hogy nem.😅😅

 92. Réka Szakács

  Réka Szakács

  15 napja

  Fú, nálam ez pont aktuális. Éppen érettségiztem és rohadtul nem érzem magam felnőttnek, hiaba intéztem magam a nyelvvizsgám, az érettségim, meg is csináltam őket. Most pedig magam intézem a jogsim, mindent egyedül és még nagyon messze érzem magam. Mindenkire magam körül meg hülyén nézek, hogy miről beszélnek, még nem nőttem fel, még a szüleimre támaszkodom anyagilag, még nem vezetek autót, még nem dolgoztam (nem engedtek, "úgy is fogok"), még be sem fejeztem a tanulmányaim.

 93. Emese Szabó

  Emese Szabó

  15 napja

  Nálam ez a videó volt az a nagy bumm, az a "Te jószagú ég, felnőttem!" érzés. Mindenesetre ambivalens gondolataim vannak ezzel kapcsolatban. Köszönjük az újabb szuper videót! :)

 94. Peter B

  Peter B

  15 napja

  Dolák-Saly Róbert Társkereső című szösszenete ugrott be hirtelen! XD

 95. Opdragon 25

  Opdragon 25

  15 napja

  Ez után a videó után az derült ki, hogy 12 évesen érettebb vagyok mint a 40+ szüleim... ):

 96. Henrietta Nagy

  Henrietta Nagy

  15 napja

  0:18 Well, yes, but actually, no.

 97. Sebestyén Szilágyi

  Sebestyén Szilágyi

  15 napja

  Csak azért írok commentet hogy ez a videó több felnőtthöz is eljusson akik azt hiszik hogy felnőttek de nem.

 98. Heni Kovacs

  Heni Kovacs

  15 napja

  Te melyik gimibe jartal?

 99. Sára Mogyorósi

  Sára Mogyorósi

  15 napja

  Köszi Attis a vidit, nagyon jó ez a téma és nagyon éredekesen adtad elő😊. Így legalább sokónknak már van elképzelése hogy hol is tartunk a felnőtté válás útján. Én jeleneleg egy 17 éves lány vagyok de sokszor mégis 14-15nek érzem magam de a videód rámutatltt arra hogy nagyon sok téren meg már felnőttesen gondolkodom de vannak még bőven hiányosságok😅

 100. MrXardas01

  MrXardas01

  15 napja

  Erre a legjobb példa te vagy, szerintem te már 6 évesen felnőtt voltál. XD

Következő