Agymanók tudományos szemmel!

Sziasztok! A mai videót a Bűvösvölgy támogatta, akik felkérésére Tilla együttműködésével készítettünk egy edukációs videót a showbiznisz témájában. A videót itt tudjátok megnézni: www.youtube.com/watch?v=5E4FH...

A mai videóban az Agymanók című animációs filmet vesszük górcső alá és megnézzük, hogy az ott látható dolgok mennyire állják meg a helyüket tudományos szemmel. Beszélünk az elméről, agyaról, élzelmekről, emlékekről és még sok másról.

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Online Videótanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu/

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Megjegyzés 

 1. Kornélia Petra Pádvai-Kelemen

  Kornélia Petra Pádvai-Kelemen

  9 napja

  Azért volt fiú is meg lány is a mesében mer a csaj Biszexualis

 2. Klaudia Kis

  Klaudia Kis

  2 hónapja

  Hát ez baromi jó volt! Nagyon érdekes!

 3. Viktória Wrábel

  Viktória Wrábel

  3 hónapja

  Zseniális mese, imádom. Többször is megnèztem a fiammal (nagyon jó alapot ad egy ,,komolyabb,, beszèlgetèhez a gyerkőccel) ès sok apró rèszlet csak másodjára vagy harmadjára esett le. Szerintem azèt többneműek a kislány èrzelmei mert gyerekkorban mèg ezek alakulóban vannak, ugyanúgy èrdeklődnek akármi iránt, legyen az fiús vagy lányos nekik mèg mindegy. (Vèlemènyem szerint a felnőtteket sem szabad így beskatulyázni.) Szóval le a kalappal a kreatív csapat előtt! A kedvencem a macska irányítópultja, illetve a fiúè, mikor hozzászólt a lány 🤣.

 4. Trixy Channel

  Trixy Channel

  3 hónapja

  Attis: fiú banda sziget Én: a one directionnak van külön szigete?

 5. Janó.

  Janó.

  3 hónapja

  5:28 mivel ez egy mese!

 6. Dominika Brachna

  Dominika Brachna

  3 hónapja

  Nekem nagyon tetszett, szerintem a tudományos világ nem hiába fogad be téged.

 7. Blanka Kohajda

  Blanka Kohajda

  3 hónapja

  Ilyen videó lehetne a Soul (Lelki ismeretek) című filmből is. Hasonló témát dolgoz fel és valami zseniális az a film is!

  • hey hey

   hey hey

   2 hónapja

   Szia, hol nézted meg ezt a filmet? Én nem találtam sehol

 8. Hanna Pere

  Hanna Pere

  3 hónapja

  Engem érdekelne a Netflixen található You sorozat elemzése. :)

 9. olalyos kanna

  olalyos kanna

  3 hónapja

  tanulom magam= infographics show nem rossz indulat.

 10. Opdragon 25

  Opdragon 25

  3 hónapja

  18:06 floor is lava

 11. Macskusz 52

  Macskusz 52

  3 hónapja

  És kivan az agymanók fejében?🤔

 12. Maja Tonkó

  Maja Tonkó

  3 hónapja

  A kövi ilyen falyta videód szólhatna a Disney + os Saul nevű hasonló tudományos megfogású animációs filmről😁

 13. alexito YouTube kanaal

  alexito YouTube kanaal

  3 hónapja

  Pont múlthéten néztem!😂

 14. Norbert Tapsonyi

  Norbert Tapsonyi

  3 hónapja

  Én imádtam sőt még a mai napig is szeretem

 15. Noemi Paloczi

  Noemi Paloczi

  3 hónapja

  5:23 szerintem azért, mert még nem döntötte el, hogy ( nincs túl sok tapasztalatom ezekkel a szavakkal tehát így fogom írni :c ) mi szeretne lenni

 16. Attila Farkas

  Attila Farkas

  3 hónapja

  Amugy a Soul-rol is johetne egy elemzes. Na, az egy izig-verig felnotteknek (persze ez is valamennyire) szolo animacios film.

 17. Attila Farkas

  Attila Farkas

  3 hónapja

  1 kerdesem lenne: A videoidban felolvasod a szoveget vagy magadtol mondod a dolgokat ?

 18. Kristóf Kondás

  Kristóf Kondás

  3 hónapja

  Nekem a kedvenc karakterem a piros azaz a mérges/ideges van benne egy olyan rész hogy :mivan asszony mivan!?!?

 19. Máté Róka

  Máté Róka

  3 hónapja

  Szerintem azért van Rájli érzelmei közt, hím és nő nemű is, mert gyerekkorban még nem termelt a szervezete annyi ösztrogént.

 20. Ice wizard 100

  Ice wizard 100

  3 hónapja

  Az agymanóknak miért nincsen agymanójuk mert őkis alszan

 21. Bence Hernyák

  Bence Hernyák

  3 hónapja

  Kisgyerekként nincs sok különbség fiú és lány között, később alakulnak az érzelmeink nemünkhöz.

 22. U Réka

  U Réka

  3 hónapja

  5:18 Szerintem Ryle (bocsi nem tudom hogy kell írni a nevét) gender-fluid, és ezért van nő és hím érzelmei is. De inkább demi-girl lehet, mert több női érzelme van.

 23. Ibolya Vigh

  Ibolya Vigh

  3 hónapja

  Amúgy 18 éves vagyok, már vagy 10 éve a harag dominál nálam, mint fő érzelem. Nem tudom, de valahogy próbálnék örülni valaminek, de nem tudok minek lehetne.

 24. Júlia kálmán

  Júlia kálmán

  3 hónapja

  Én nem láttam, de érdekel

 25. AlexpaGe

  AlexpaGe

  3 hónapja

  Én nem gondolom, hogy nagyon fontos lenne Riley érzelmeinek a neme. Őszintén szólva az volna a legjobb, ha ezeknek tényleg nem lenne jelentősége. Az én fejemben biztosan vegyes neműek, és nem azért, mert össze vagyok zavarodva az identitásommal kapcsolatban, hanem azért, mert ez lenne az egészséges. Nekem toxikusnak érződik a gondolat, hogy egy lánynak csak lány, egy fiúnak csak fiú érzelmei lehetnek. Nem feltétlenül ez határozza meg, hogy kik is vagyunk valójában. Riley érzelmei személyekként vannak megjelenítve, nincsenek lesarkítva egy nemre, és ez így van rendjén.

 26. kálmán luca

  kálmán luca

  3 hónapja

  Nem véletlenül nem gyerek mese ,sok rajzfilmet felnöttteknek csináltak , family guy sem gyermek sorozat ,meg souths park ,big mouth is felnőtt . lehetne sorolni

 27. Philadelphia7777

  Philadelphia7777

  3 hónapja

  Zseniális vagy. Imádom ezt az animációs filmet és te a tudasoddal egy új szintre emelted. A másik nagy kedvencem a Walle. Ha elemezni akarnád.... 🙂

 28. Mabel M.

  Mabel M.

  3 hónapja

  Szegény buszsofőrben csak harag van :D a rágó reklám örökzöld.

 29. miklos edina

  miklos edina

  3 hónapja

  5:25 van erről kettő olyan teória, hogy a főhősünk nincs tisztában a nemével, vagyis (ha jól tudom) non-binary.A másik, hogy transznemű, de nekem az első egy kicsit valósabbnak hangzik :)

 30. Bettus Fülöp

  Bettus Fülöp

  3 hónapja

  Egyszer volt ... az élet. Tudom sorozat de ezt nagyon szeretném tudományossabban látni :)

 31. Rebeka Major

  Rebeka Major

  3 hónapja

  Szerintem azért vannak pasi és nő agymanói is Rileynak, mert még gyerek, és még magával a nemiseggel nem igen lépett kapcsolatba. Ahogy a mese végen új szigetek alakulnak, szerintem az Agymanói is egy idő után atvaltoznak. :) vagy pedig Riley biszexuális 🤣🤣

  • Violinkey Starlight

   Violinkey Starlight

   3 hónapja

   Inkább a nemi identitáshoz lenne köze, ha van. Nem a szexualitáshoz

 32. Mátyás Oláh

  Mátyás Oláh

  3 hónapja

  Nekem a magyar fordítással egy fő problémám volt: Bánat neve. Olyan snassz! Joy-t Derűre fordították, nem Örömre, így Sadness is lehetett volna Bú. A Bú név egy női (kislány) karakter számára működik, lásd: Szörny rt. :)

 33. Viktória Eszter Dékány

  Viktória Eszter Dékány

  3 hónapja

  Csinálsz az így neveld a sárkányod ról is?

 34. YouAreBeautiful

  YouAreBeautiful

  3 hónapja

  Szombaton néztük meg párommal a mesét, régóta tervben volt. Mondanom sem kell, hatalmas sikert aratott mindkettőnk részéről :D

 35. Cukroslány Ichi

  Cukroslány Ichi

  3 hónapja

  Kedves Attis. Nem rég fejeztem be az érzelmi intelligencia tanfolyamodat és végig ez a rajzfilm járt a fejemben :D Zseniálisnak tartom egyébként, többször is megnéztem az Agymanókat. Óriási hatása volt rám, és annyira színessé újszerűvé tette számomra a belső világom hogy elmondani sem tudom. Rengeteg gondolatom van a filmmel kapcsolatban, igazából alig bírom őket összeszedni. De nagyon vártam tőled valami megnyilvánulást ezzel kapcsolatban, legalábbis a tanfolyam alatt nagyon reméltem hogy te is láttad és szereted ezt a filmet. :) A karakterek közül nekem Undor szerepe volt kicsit érthetetlen de a tanfolyamod után megértettem hogy miért ő van ott mint fő érzelem. Egyébként határozottan gondoltam hogy az én "vezető székemben" Derű ül mindig, sajnos az utóbbi időben Bánat talán átvette tőle a vezetést de ahogy te is mondtad ez élethelyzetenként változhat. Szerintem a szülőkkel kapcsolatban nem feltétlenül kell a kettejük konfliktusára alapozni azt hogy ki a vezető érzelmük. Bár nem sokat láttunk az ő fejükből, de annyi átjött hogy Riley érzelmei még elég hevesek, a szülőké meg lecsillapodottabbak. Az anyuka elméjében a Bánat inkább nyugodtságot sugárzott, amíg az apuka fejében Harag pedig határozottságot, férfiasságot. Legalábbis én ezzel magyaráznám inkább ;) Az én abszolút kedvencem az az Álom pasi gyártó készülék volt. Szinte láttam magam előtt ahogy az én fejemben gyártódik az éppen aktuális kedvenc anime karakteremből néhány változat :D Nagyon szeretem ezt a filmet tényleg. Annyira jó eljátszani a gondolattal hogy vagyok az én belsőm milyen lehet, milyen szigeteim lennének, ilyesmi :) Nagyon remélem hogy lesz belőle folytatás, és esetleg több elmébe is bele láthatunk majd, ami a végén csak 1-2 percben lett ledarálva. Köszönöm ezt a videót Attis, és köszönöm hogy leírhattam a gondolataimat ;)

 36. Pál Szerecz

  Pál Szerecz

  3 hónapja

  HARAG

 37. Alex Keri

  Alex Keri

  3 hónapja

  Szia. Párommal nagyon érdekelne bennünket, hogy mi a véleményed a Fehér éjszakák című filmről.

 38. Csenger Benedek

  Csenger Benedek

  3 hónapja

  5:50 szerintem ha a számokat nézzük akkor Ryle 3 érzelme a kreativitást viszi döntően mivel ők úgymond a "jobb" agyféltekés gondolkozást képviselik...míg az azonnali érzelmek harag illetve majré vagyis félelem meglepődés inkább a bal agyfétekés gondolkozásmódot vagy a racionalitást képviseli de ezt kevesebbet használja így lehet jobb töriből irodalomból de nem olyan jó mondjuk matematikából. Mivel ezek a tantárgyak igénylik a különleges gondolkodás mód elsajátítását a sikekerebb tanulmányi eredményekhez. Illetve ha a személyiségét nézzük olyankorban van ahol hokizik sportól és nem számít neki igazán melyik nemhez KELL tartoznia hiszen gyerek és felhőtlenűl "derűs" még a gondolkozása.így ha jól megfigyeljünk az anyukát neki a szülés a szerelem és a sok sol érzelmi tapasztalat alapján biztosan kialakult egy erős anyai NŐI főszemélyiség!

 39. Boldizsár Buzády

  Boldizsár Buzády

  3 hónapja

  Nekem mindegyik szereplő tetszett.

 40. Kratos Show

  Kratos Show

  3 hónapja

  Megjelenéskor gyerekesnek gondoltam és nem fordítottam rá figyelmet már az egész koncepció miatt is, de pont mostanság gondolkoztam el azon, hogy ez még is csak egy Pixar film és ők híresek arról, hogy egy filmjüket megoldják úgy, hogy az élvezhető, szórakoztató legyen egy felnőtt embernek is. Így adtam neki egy esélyt és nem bántam meg ezt a filmet. Egyszerűen zseniális! (Most ez egyik kedven Pixar filmem amit eddig néztem)

 41. 민윤기

  민윤기

  3 hónapja

  Szerintem azért vannak női és férfi nemű érzelmei is, mert: vagy nem alakult még ki nála vagy, smi nekem jobban tetszik, hogy ő non-binary

  • Violinkey Starlight

   Violinkey Starlight

   3 hónapja

   Én is erre gondoltam

 42. Krisztina Németh

  Krisztina Németh

  3 hónapja

  Pont 2 hete néztük meg mi is, főleg a blogom miatt(önbizalomhiány és testbeszéd témában írok) Örülök, hogy említetted a videoban Paul Ekman-t, mert nagyon sokan kifelejtik mikor erről a témáról beszélnek. Pedig egy igencsak alappillére. Szuper jól összeraktad a videot, nagyon köszi. Szívesen megnéznék egy videót tőled az Eredet című filmről. Rengeteget gondolkozom rajta a mai napig, pedig nem tegnap láttam 🙂 érdekelne, mit gondolsz róla.

 43. Andrea Barabás

  Andrea Barabás

  3 hónapja

  Tetszik, hogy tudományos szemmel vizsgálod a mesét. Azon, hogy Riley-Nak miért nem csak női agymanói vannak én is gondolkodtam. Nekem a még nem teljesen kialakult személyiség jutott eszembe. U.i: Nagyon szeretem a videóidat 😊

 44. Attila Bathó

  Attila Bathó

  3 hónapja

  Azert mert meg nem teljesen tudja hogy melyik nemhez tartozik mert meg nem erte el a tini kort.

 45. Kovacs Misike

  Kovacs Misike

  3 hónapja

  Még nem néztem meg ezt a mwsét de most hogy enyi minden jó dolgot tudok róla 100 százalék hogy megnézem.

 46. Leila Krausz

  Leila Krausz

  3 hónapja

  Szerintem azert abrazoltak az erzelmeket ferfinek es nonek is, mert meg nem fejlett ki az identitasa teljesen magaban.

 47. Viktória Rákos

  Viktória Rákos

  3 hónapja

  Szerintem Riley fejében azért különböző neműek az érzelmek, mert kisgyerekkorban a szülőket utánozva tanulnak a gyerekek. Mivel az apukájánál a harag irányít, így lehet Riley esetében is emiatt lett férfi a harag.

 48. PeTy

  PeTy

  3 hónapja

  10PERC INTRO

 49. Gál Csongor

  Gál Csongor

  3 hónapja

  Az én kedvencem derü

 50. Krisi 18 D

  Krisi 18 D

  3 hónapja

  Rileynak szerintem azért vannak hím és nőnemű érzelmei, mert még nem indult be a nemi hormon termelése. Idővel esetleg csak "női érzelmei" lesznek.

 51. Beatrix Chianti Török

  Beatrix Chianti Török

  3 hónapja

  Szerintem jó volt a mese ,ahogy bemutatta az érzelmeket ,de Derű borzasztóan irritált xD.

 52. Máté Nagy

  Máté Nagy

  3 hónapja

  Nagyon tetszett más szempontbol is ;)

 53. Évi Dömötör

  Évi Dömötör

  3 hónapja

  Szerettem ezt a mesét. Azért vannak Riley fejében vegyes nemű érzelmek, mert még gyerek és nem teljesen kiforrott személyiség még. Folyamatosan formálódik a jelleme,keresi önmagát. Ez olykor felnőttekre is igaz de egy gyermek esetében ugye látványosabb lehet, hisz még fejlődik és felnőtté válik.

 54. HU Petboy

  HU Petboy

  3 hónapja

  Szóval azért felejtek el mindent, mert nem használom őket. 🤔 Érdekes.

 55. TheFlecky91

  TheFlecky91

  3 hónapja

  Nézéskor feltűnt nekem is az, hogy a felnőtteknél egyneműek az érzelmek amíg a gyerekeknél van férfi és nő nemű érzelem is, én ezt a hormonoknak tudtam be. A gyerekeknél még nem jellemző, hogy valaki férfias vagy nőies legyen, tini korban kezd el mindenki nőiesedni/férfiasodni. Szerintem azért nem születésnél dől el, hogy csak férfiak vagy csak nők legyenek mivel már találkoztam (jellemre, nem kinézetre és szexuális orientációtól függetlenül) "férfiasabb" nőkkel meg "nőiesebb" férfiakkal is. Szerintem ez mind az egyén jellemfejlődésével/szocializálódásával alakul ki, van aki harsányabb, van aki visszahúzódob függetlenül, hogy hetero vagy sem. Az anyuka ebben a mesében nemcsak nő de kifejezetten egy nagyon nőies alak/jellem, amíg az apuka a férfiasság megtestesítője addig a főszereplőnkben még nincs egy teljesen kiforrt jellem, mind "férfias" mind pedig "nőies" viselkedésforma egyaránt megtekinthető.

 56. Gergely Vass

  Gergely Vass

  3 hónapja

  Az, hogy Riley érzelmei különböző neműek, mind a többieknél hasonlók, amiatt lehet, hogy miután a Riley fejében játszódó dolgok vannak a középpontban, az ő érzelmeit jobban kidolgozták karakterként. A többiek esetében inkább az volt a cél, hogy érzékeltessék, éppen kinek a fejében vagyunk.

 57. Gergely Vass

  Gergely Vass

  3 hónapja

  Ami az öt fős csapatot és a dramaturgiát illeti, angolban ismert a "Five Man Band" sztereotípia ("The Hero", "The Lancer", "The Smart Guy", "The Big Guy", "The Chick"), erre a szereplőgárdára is rá szokták húzni.

 58. Estee T

  Estee T

  3 hónapja

  Vegyes nemek: talán azért, mert még alakul a nőisége? Kedvenc részem: mikor a végén találkozik a tini fiúval és a fiú irányitópultját mutatják... szenzááációósan cuki!

 59. Csanád Marosán

  Csanád Marosán

  3 hónapja

  Az elején fix bedobott nekem egy HBO GO-s reklámot az Agymanókkal😂

 60. Berti Egri

  Berti Egri

  3 hónapja

  Nem volt rossz csak egy kicsit unalmas.

 61. Milán Körhöcz

  Milán Körhöcz

  3 hónapja

  Szerintem az a jelenet a "legjobb" vagy legmeghatóbb amikor a Bing Bong elfeleftődik azt nagyon jra és érzelmesre csinálták meg azt a jelenetet

 62. Bence Szilágyi

  Bence Szilágyi

  3 hónapja

  Nos, nekem a nemek feltüntek.... A következő lehetőségeket látom: 1. Raily biszexuális 2.1 Fiatal kora révén még nem alakult ki benne a szexualitás és/vagy 2.2 a különböző nemű érzelmek azt reprezentálják, kitől tanulta el/ kivel asszociálja azt (apa - düh/félelem, anya - öröm/bánat/undor) Ezt alátámasztja részben, hogy apát Harag, míg anyát Bánat irányítja főként, ahogy a kislányt Derű

  • Bence Szilágyi

   Bence Szilágyi

   3 hónapja

   @Violinkey Starlight .....😶 A helyzet, hogy a kettő közel ugyanaz.... Mármint aki biszexuális az mentálisan IS az.... Nem értem, mire gondolsz....

  • Violinkey Starlight

   Violinkey Starlight

   3 hónapja

   Nem a szexualitáshoz van köze, hanem a nemi identitásához.

  • Izabella Barta

   Izabella Barta

   3 hónapja

   ezt hasonlóképpen gondolom én is 😊

 63. Nagy Lajos

  Nagy Lajos

  3 hónapja

  A Harcosok klubjától is csinálhat egy elemzést, ha tetszett és látsz benne fantáziát. De a Mátrix c. filmről egész biztosan sokan látnának egy elemzést.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Akkor utána jöhetne a Gyűrűk Ura is :).

 64. Niki Tóth

  Niki Tóth

  3 hónapja

  Fantasztikus videó. Köszi szépen :)

 65. HUNCSA1

  HUNCSA1

  3 hónapja

  Szerintem még fiatal így még nem alakult ki annyira a személyisége, hogy lányos lány lesz vagy fiús lány vagy már a fiús lány fele mozdult el a személyisége.

 66. Horváth Dávid Majky

  Horváth Dávid Majky

  3 hónapja

  Halli. Ha filmeket ien szemszögből nézzük akkor a legjobb választás a Felhőatlasz nevű film ha nem is csinálnál belőle elemzést akkor is kötelező darab nem fogsz csalódni. Még fiatalabb koromban néztem meg elsőnek. Hiba volt, ha megnézed rájősz miért.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   @Horváth Dávid Majky Hiába ugrál össze-vissza a film attól még unalmas. Összerakva a jeleneteket csak ront a dolgon. Vannak benne tévedések ami nem fordult volna elő ha jobban utána néznek. Például az öngyilkosság, az életeken át elkísér és nem könnyű abból kitörni. Ebben a filmben viszont pont nem ezt láttam. Könnyen felejthető film. Van egy másik film amely ezzel a témával foglalkozik csak nem tudom a címét, de nem olyan régi film. Az nem ugrál össze-vissza és nézhető.

  • Horváth Dávid Majky

   Horváth Dávid Majky

   3 hónapja

   @HUNCSA1 szerintem meg pont hogy nem. De ha megirod hogy miért, kifejted a véleményed elfogadom. Nagyoooooon megoszto a film. Szerintem zseniális.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Felhőatlasz kerülendő darab és nagy csalódás.

 67. Richárd Kozák

  Richárd Kozák

  3 hónapja

  5:17 lehet kiscsaj vegyestüzelésű

 68. Bernadett Karvalicsne

  Bernadett Karvalicsne

  3 hónapja

  Szerintem azèrt van mindkèt nem jelen, mert mèg nem dőlt el a nemi idrntitàs. Ugyan az elsődleges nemi jelleg ismert de mèg lehet hogy leszbikus lesz.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Szerintem még fiatal így még nem alakult ki annyira a személyisége, hogy lányos lány lesz vagy fiús lány vagy már a fiús lány fele mozdult el a személyisége. Miért kéne leszbikusnak lennie hiszen biszex is lehet.

 69. Bendegúz Bátonyi

  Bendegúz Bátonyi

  3 hónapja

  Miért van a videó alá beírva hogy #hirdetés ?

  • Barnabás Takács

   Barnabás Takács

   3 hónapja

   Leírásban ott van

 70. Logopeti 12

  Logopeti 12

  3 hónapja

  És a remény és a kétségbeesés nem egymás ellentétjei?

 71. Zovát Kovács

  Zovát Kovács

  3 hónapja

  Én elég kicsi voltam amikor utoljára láttam de nagyon tetszett és még nagyjából 7-8 évesen láttam de már akkor is nagyjából értettem annyira hatékonyan magyarázza el a történéseket.

 72. Bence Patus

  Bence Patus

  3 hónapja

  Mivel Riley a főszereplő, az ő érzelmei kapják a legtöbb szerepet a filmben. Valószínűleg azért kevert neműek az ő esetében, hogy a férfi és a női nézők is elégedettek legyenek. Mindkét nem reprezentálva van, mindenki örül. Manapság erre érzékeny az átlag néző.

 73. Am I a pig?

  Am I a pig?

  3 hónapja

  Amit még hozzátennék: a Gondolatvonat olyan színű, mint az emlékek amiket szállít! Tényleg remek odafigyeléssel készült a film.

 74. Dóra Borka

  Dóra Borka

  3 hónapja

  Szerintem azért van a Riley fejében mind a két nemű lény, mert a film szempontjából teljesen lényegtelen, hogy most fiúkról vany lányokról van szó, hanem enblock a gyerekekről. Szóval Riley sem olyan lányos lány a történet szerint, nem a nemén volt a hangsúly a film mondanivalója szempontjából.

 75. Almos Halasz

  Almos Halasz

  3 hónapja

  Egy negy rakás ürülék a film szerintem, nemszeretem az animációs filmeket és gyerekesek a poénok és közhelyesek!

 76. Viktória Rebeka Varga

  Viktória Rebeka Varga

  3 hónapja

  Engem még az érdekelne, h a végén a bejátszásoknál a buszsofőrnek miért volt cs haragos érzelme.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Hát azért nem mindig könnyű elviselni az utasokat és a sok barmot az utakon.

 77. Kevin Gal

  Kevin Gal

  3 hónapja

  Végig sírtam a felét, de imádom 😂

 78. Rachel Amber

  Rachel Amber

  3 hónapja

  Szerintem több oka van annak, hogy Riley érzelmei vegyes neműek. Egyrészt, hogy mind a két nemhez tartózó nézők számára élvezhető legyen a film, egy kisfiú se érezze azt, hogy ez egy kislányos mese, mert csak lány főszereplőkből áll. Másrészt azonban utalhat arra is, hogy Riley nem egy tipikus lányos lány pl: nagyon szereti a hokit és fontos számára, pedig alapvetően ez egy férfias sport. Ezáltal arra is felhívja ez a mese a figyelmet, hogy nemtől függetlenül bárki csinálhat bármit, amit csak szeret. Csak azért, mert valaki lány nem kötelező állandóan a divattal meg csillámpónikkal foglalkoznia. Tehát Riley fejében ez később se változna hiszen ez is a személyisége része, hogy ő egy kicsit fiús, sportos kislány.

  • V. Dee

   V. Dee

   11 napja

   Boccsi dee, Racheel! 😍🤣

  • Attila Pup

   Attila Pup

   2 hónapja

   Rachel, ne menj el a Dark Room-ba!!!

  • LibraStarNight

   LibraStarNight

   3 hónapja

   Ez nagyon szépen össze lett szedve! 🙂

 79. Antalfi Krisztina

  Antalfi Krisztina

  3 hónapja

  Undor és Bánat volt a kedvencem :)

 80. Mirella Frajna

  Mirella Frajna

  3 hónapja

  Nagyon tetszett a videó, szívesen néznék még hasonlókat, ehhez én is a Lelki ismeretek c. filmet javaslom. Én is gondolkodtam rajta, hogy miért különböző neműek a főszereplő érzelmei, és két következtetésre jutottam. Az egyik, hogy a nemi identitás kialakulásának kezdetére utal, a másik pedig, hogy személyiség kérdése is lehet a dolog. Vannak "fiúsabb lányok" például, akik mondjuk a művészi torna helyett a hokit választják, maszkulinabb vonásokkal rendelkeznek, és ugyanez igaz lehet fordítva fiúkra is, nem vagyunk egyformák,ezzel is kifejeződik a személyiség. Viszont, hogy az anyuka és az apuka érzelmei miért egyneműek, az a jellemükön túl utalhat a generációk közti különbségre is. Az újabb generáció sokkal kevésbé letisztult nemi szerepekkel, nemekkel szembeni elvárásokkal találkozik, mint a korábbiak, így az ő személyiségük is ehhez idomul. A lányoknak nem kell feltétlenül már gyermekkorban a háztartás vezetésére készülniük, "nőiesen viselkedniük", ugyanúgy öltöznek, ugyanazt sportolnak, később dolgoznak, mint a fiúk, ez jobban teret enged a maszkulinabb személyiségjegyek kibontakozásának.

 81. Elanor Greenleaf

  Elanor Greenleaf

  3 hónapja

  Nagyon jó lett! Nemrég néztem meg az Eredet című filmet és nagyon elgondolkodtatott, szívesen megnéznék egy ilyen videót belőle.

 82. Berci 27

  Berci 27

  3 hónapja

  Szerintem az Inception/Eredet című filmről lehetne tudományos videó. Az álomban álmodásból például.

 83. Boldi

  Boldi

  3 hónapja

  Nekem ez az egyik kedvenc animációs filmem, imádom, kb 7 éves kormban láttam elöszőr de, azóta vagy már 3x megnéztem :D

 84. Dóra Eső

  Dóra Eső

  3 hónapja

  Egyik kedvenc animációs filmem, zseniális! :) Nagyon jól be van mutatva szerintem a téma, az érzelmek, gondolatok, emlékek, absztrakció, vágyak, álmok, mindent elmond! Gyönyörű, ahogy a végén Derű rájön, hogy Bánat is kell ahhoz, hogy Riley meg tudjon bírkózni az őt ért veszteséggel, s a sírás miatt a szülei ölelésében végre fellélegzik. Ott mindig elérzékenyülök :) Hasonlóan zseniális a Lelki ismeretek is, remélem arról is lesz videó! :)

 85. Bence Barna

  Bence Barna

  3 hónapja

  5:30. Bújtatott utalás arra, hogy a gyerek majd később eldönti, mi akar lenni.. :'DD Poénnak indult, de szerintetek lehet benne ráció?

  • Violinkey Starlight

   Violinkey Starlight

   3 hónapja

   Teljesen.

 86. Miklós Nagy

  Miklós Nagy

  3 hónapja

  Az egyik kedvenc mesém 😍 nem véletlen hogy a páromat Derünek nevezem 😍

 87. Maja Major

  Maja Major

  3 hónapja

  Bennem a film megnézése óta ez az egy hatalmas kérdőjel maradt. Riley-nak vajon miért voltak kétneműek, az érzelmei? Először én is a nemi identitásra gondoltam, de most már jobban hajlok afelé, hogy talán amolyan példaképekről lehet szó. Végül is a család nagyban befolyásolja érzelmeink kiteljesedését. Számtalan alkalommal hallom visszhangozni anyám és más idősebb ismerőseim hangát a fejemben. Riley még fiatal fejlődő személyiség talán még érzelmeiben sem alakult ki teljesen mi van, ha ez is még az utánzáson alapuló tudatalatti folyamatot akarja majd szimbolizálni?

 88. Sára Mogyorósi

  Sára Mogyorósi

  3 hónapja

  Lehetne ilyen a mentő expedícióról is. Bár azt elég nehéz lenne kidolgozni de szívesen megnéznem. Ja és nagyon jók a tartalmait csak így tovább☺️❤️

 89. Angyalka Lovász

  Angyalka Lovász

  3 hónapja

  Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - tudom ez a film igaz történet alapján készült így nem tudom mennyire férne bele, és maga a történet sem happy end de engem érdekelne.

 90. Kmg42

  Kmg42

  3 hónapja

  A Tripledent jó, és jó olcsó.... 🤫

 91. Webby

  Webby

  3 hónapja

  5:25 valszeg azért, mert egyaránt akartak a készítők férfi illetve női karaktereket, és, ha méreg és majré nem lenne férfi összesen 1 férfi karakter lenne, az is az apuka, aki csak egy mellékszereplő ráadásul, szóval túl sokan lettek volna lányok. Amikor legelőször láttam a filmet én is felfigyeltem erre, és azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy Rileyban vannak férfi dolgok, vagy hajlam a biszexualitásra, de az első kevésbé hangzik hülyén és erőltetettenxd

 92. Benjamin :D

  Benjamin :D

  3 hónapja

  amikor jovok es aztirja 999 like es ranyomok es at valt 1E re akkor az nagyon SZETISZFALYING XD

  • Benjamin :D

   Benjamin :D

   3 hónapja

   @Bencee Juhász szándékosan irtam el.

  • Bencee Juhász

   Bencee Juhász

   3 hónapja

   Gondoltam hogy Attishoz is járnak 11 évesek:D

 93. Gabriella Katona

  Gabriella Katona

  3 hónapja

  Imádom ezt a filmet, mert nagyon könnyen meg lehet belőle érteni, hogy az agyunk főbb részei hogyan is működnek, meg persze azért is, mert egy tök jó sztorija van, és izgalmas is 😊

 94. Máté Korándi

  Máté Korándi

  3 hónapja

  Ezért Pixar a Pixar, amúgy remélem végig viszik ahogy régen terjed egy pletyka aróla, mármint konkértan tini kor, fiatal felnőtm felnőt és öreg kor akár... szerintem érdekes ha tényleg ez a terv és ha tényleg megcsinálják :D

 95. 15 Krisztofer

  15 Krisztofer

  3 hónapja

  Mátrix 😊

 96. Erika Szekeres

  Erika Szekeres

  3 hónapja

  Nagyon örülök hogy foglalkoztál ezzel az animációval és témával Attis! Hiszen mindenkit fontosan érintő dolgok ezek. Remélem a közel jövőben láthatunk egy hasonló elemzést a nemrég meglent Soul című animációs filmről is. Hasonló módon ragadja meg a Élet értelme tematikát és annak kérdését, lényegét.

 97. Gábor Králik

  Gábor Králik

  3 hónapja

  Kielemezhetnéd a Coco-t is.

  • Attila Farkas

   Attila Farkas

   3 hónapja

   Hat akkor mar inkabb a Soul-rol, a Coco meghato valamennyire de tipikus egyszer nezos sztem. Semmilyen formaban nem kiemelkedo hanem csak siman jo.

 98. Gyula Tóth

  Gyula Tóth

  3 hónapja

  Legyen Lucifer kritika! Nagyon erdekes temakat feszeget. :D

 99. Livia Szűcs

  Livia Szűcs

  3 hónapja

  Imádtam ezt a mesét mert kreatív, és örülök hogy ezt a témát is feldolgoztad. Nagyon jó lett a videó. Szívesen meghallgatnám mi a véleményed a lelkiismeret című animációs filmről. Hasonlóan az agymanókhoz, egyedi és nem mindennapi témát mutat be☺️

  • Livia Szűcs

   Livia Szűcs

   3 hónapja

   @HUNCSA1 köszönöm szépen ☺️

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   3 hónapja

   Nem láttam még a lelkiismeretek animációt, de a túlvilágról sok film készült és a leszületésről. Mondjuk ez film de ez is a túlvilágról szól Csodás álmok jönnek (1998) Ha sikerül valahol megtalálnod és megnézni akkor jó szórakozást kívánok hozzá.

 100. Vivien Asztalos

  Vivien Asztalos

  3 hónapja

  Nagyon jó lett és hasznos videóid vannak, szeretem megnézni őket!

Következő