Elképesztően megnőtt a családon belüli erőszak!

Sziasztok! A mai videóban arról a friss adatról fogunk beszélgetni, miszerint a tavalyi év során 88%-al emelkedett a nők ellen elkövetett családon és párkapcsolaton belüli bántalmazások száma.

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Tanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu/

Tanulom Magam Discord:
discord.gg/jZJryu2E3G

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com
00:00 - 01:45 - Bevezetés+Intro
01:45 - 04:25 - A brutális számok
04:25 - 09:35 - Miért borzasztó szomorú ez
09:35 - 18:34 - Megoldási és fejlesztési javaslatok
18:34 - 20:00 - Lezárás és búcsú

Megjegyzés 

 1. AzIgaziMakk

  AzIgaziMakk

  6 napja

  Ó, hogy mikor jutunk el arra a szintre civilizáció szinten? Ahogy látom soha, több ezer éve civilizációs szinten SEMMIT nem fejlődtünk, technológiailag rengeteget, de ennyi.

 2. Martina B

  Martina B

  8 napja

  Ha a férfiak ellen elkövetett zaklatás, erőszak és gyilkosság is mind nyilvánosságra kerülne, azt hiszem meglepődnénk a statisztikán. Sajnos ha egy nő mutogatja és illegeti magát (gondolom nem nőtársainak) és rá mer nézni a férfi akkor feljelenti zaklatásért. Ha kikezd a férfival a munkahelyén de a férfi nemet mond akkor szintén feljelenti zaklatásért. Sok feleség/ barátnő a szexet zsarolásra használja. Jó voltál kis kutyuska férjem akkor kapsz egy kis szexet. Nem voltál ma jó kutya? Akkor ma nincs szex. Sok férfi azért nem tudja elhagyni az elviselhetetlen, erőszakos, sárkány feleségét mert a nő megzsarolja hogy akkor bizony felejtse el a gyerekeket. Úgy lerombolja sok nő a férfi önbizalmát, hogy miért is hagyja el ha egy szar darab és más nőnek sosem kéne. Sok férfi le van nézve mindenért is. Összeülnek feleségek szindi a férjeiket mekkora béna, buta mindegyik. Nem tisztelik férjeiket. De fordítva elvárják hogy ők tiszteljék feleségeiket. A férfinek nem jár tisztelet, nem jár törődés, főzzön, mosson, takarítson és még akkor is örüljön hogy egy házban lehet a felesegével. Nincs mély beszélgetés, nincs megértés, minden amit a férfi csinál az baromság. Ha férfi megy biróságra, abból nem lesz ügy. Mert a szegény ártatlan nő hogy lenne képes bántani a férjét.. Vannak anyák akik megölik gyermekeiket brutális kegyetlenséggel. Megölik szeretőiket mert az el akarja hagyni őket. És akkor is szegény nő, csak depressziós volt mentsük fel.. Szerencsére vagy sajnos az én ismerettségi körömben van sok veszèlyes perszóna, családromboló. Azért írtam, hogy sajnos vagy szerencsére, mert nyilván borzalmas férfiak is léteznek akik gyermekkel mindenfelét csinálnak. :( Tudom hogy ilyen is van, de szerencsére nem ismerek egyet sem. Nyilván arról írok amiben van észrevételem, tapasztalatom. Csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy a statisztika félrevezető, és vannak nagyon ellentétes dolgok is amiket szintén nagyon komolyan kellene venni! Sajnos egyre több helyen eluralkodik a nőuralom, nincs szükség férfire, a férfiakból állatokat csinálnak aztán nyavalyognak hogy nincs egy rendes férfi sem. Igen, nem kéne egyből megverni egy nőt, de azért azt sem szabadna hagyni hogy bármit megtehessen egy nő! Törni, zúzni, köpködni, ordibálni stb. És hogyan hagyja ott a férj? Belegondoltatok hány olyan férfi van aki ha kiteszi a lábát a kapcsolatból akkor a nő viszi a házat, a gyerekeket, minden vagyont? Utcára kerül! De ki nem lehet dobni a nőt ugyebár. Nem szabadna házasodni, de ha mégis, a házassági szerződésnek kötelezőnek kellene lennie és nem kellene különbséget tenni nő és férfi között. Ha már egyenjogúság akkor legyen is az, MINDEN TERÜLETEN!!!

 3. Rajmund

  Rajmund

  17 napja

  Nem csak hogy nőket, nálunk gyengébbeket bántani férfiatlan és gusztustalan, még ha meg is ütne akkor sem adnám vissza soha. Ellenben a családon belüli erőszakot elkövető férfiakat.... Szanaszét verném az összesnek a pofáját.

 4. Boldog PÁRna

  Boldog PÁRna

  19 napja

  Baromi fontos téma, köszi a videót! A magunk részéről a Boldog PÁRna csatornával mi éppen a párkapcsolati edukáció célját tűztük ki, ha gondolod, nézz bele. Írtunk is neked ezügyben, ha időd engedi, majd válaszolj. Addig is köszönjük a videókat, csak így tovább!

 5. Szofikkkaa

  Szofikkkaa

  19 napja

  Az a helyzet, hogy abból az ideális állapotból indulsz ki Attis, hogy mindenki olyan emberekkel él együtt, akit szeret. De sajnos nem. Egyfelől a vérségi kötelék nem feltétlen jelent szeretetkapcsolatot (én sem szeretem édesanyámat, mert nagyon sok bántalmazást éltem át, kaptam tőle- nem ez nem atyai pofonos gyerekhiszti). Másfelől, Csernus doki szavaival élve, annyira öntudatlanok vagyunk, hogy nagyon sokan megalkuvók, és bennemaradnak egy rossz párkapcsolatban, ami szintén előrevetíti a szomorú végkifejletet.

 6. T. Andrea

  T. Andrea

  21 napja

  Nesze nektek karantén. Amikor elakarod hagyni és nem hagyja. Megfogod az ikreit és a nyakába akasztod 😁🤣

 7. Zola55

  Zola55

  22 napja

  állandó gyónási/lelkivezetéis lehetőség kéne a templomokban és Ingyenes minőségi pszichológiai szolgáltatás kéne a polgárok számára pl. 2 havonta egyszer kötelezően és egyénenként/igényenként többet ... egészséges embereknek is kell, sok nagyvállalati vezető figyel a mentális egészségére és jár ilyen beszélgetésekre

 8. TITII BYEL

  TITII BYEL

  24 napja

  Engem és az ikertestvéremet 15 évesen zaklattak először durvábban.Az előtt csak kisseb be szólásokat ejtetek idősebb férfiak mint pl: milyen jó kis formád van, vagy mondjuk az egyik ilyen alkalomal a mamám ismerőse megsimogatta a combomat ami nagyon rosszul eset így inkább be is mentem a házba hogy ne találkozhasak vele.De a legdurvább az volt mikor követek kocsiból és ismeretlen nyelven kezdek el hozzánk beszélni.Én mondtam az ikertesómnak hogy ne nézzen rájuk de akkor már késő volt.Nem raboltak el,nem erőszakoltak meg de gondolj bele mekkora sokként kezelheti ezt egy 15 éves lány.Amikor még nem is vagy ki fejlett felnőt nő de mégis megkapod ezt a szexuális figyelmet FELNŐT férfiaktól!!!

 9. Kriszta Koczka

  Kriszta Koczka

  24 napja

  Fontos és jogos amit elmondasz és tudnék ezekkel a gondolatokkal azonosulni, de sajnos azt is meg kell említeni mikor a bántalmazott nő annyira fél a magánytól hogy inkább hagyja magát péppé veretni, mint elhagyni a párját... Nagyon sok ilyet hallottam és azért is dühít ez fel, mert amíg ennyi lelkibajós ember képtelen lépni (még úgy sem hogy van segítsége), addig nem is fogják komolyabban venni a családon belüli erőszakot. Természetesen az államnak is oroszlán részt kéne vállalnia e probléma kezelésére, de a saját személyes felelősségünket sem szabadna elfelednünk, én úgy gondolom.

 10. hyunjin's bread

  hyunjin's bread

  24 napja

  Örülök, hogy megemlítetted, hogy a pandémiás helyzet miatt sokkal több stressz érte az embert, de sajnos azt kell mondanom, hogy ez nem lehet ok, hogy a másikat testileg és lelkileg bántalmazzuk. Az elmúlt másfél évben 2x költöztem haza a egytemi kollégiumból, mert nem tudtam volna albérletet fizetni. Szintén ez a helyzet volt öcsémmel is. Úgy pár hónapja kezdődtek a dolgok, hogy különböző nézeteltérések, vélemények miatt, politikai nézetek és hovatartozás miatt öcsémet elkezdte anyám párja verni, mondván, hogy őt felhúzta a véleménye. Azóta látszanak ezek sérülések a testén. Ennyi, egy szabad ember véleménye. Hamarosan húgom is kapott belőle, mert nem úgy tettünk, ahogy ő mondta. "Elöntötte a harag az agyam". De ő katolikus keresztény. A megfélemlítés mindennapos volt, amikor ott volt nálunk. A másik, hogy más igaza az nem igaz. Na ilyen embert próbálj meg meggyőzni. Hozzá teszem nem tudok sokat az életéről, de nem verték otthon, van munkája is és még ha nem dolgozott pár hónapig (mert nem hívták be ), az osztrák munkahelye támogatta. Nem a pénz volt az oka, akkor micsoda? Illetve nem is élt folyamatosan nálunk, mert mindig hazament a szülőiházába pár napra. Anyámmal együtt van egy pici babájuk és sajnálom, mert a kicsi nem tehet semmiről és az sem akarom, hogy anyám egyedül nevelje fel. Ezenkívűl 100% biztos vagyok benne, hogy anyámat többször is megcsalta, de ezt vállig tagadja. Ha fordítva lenne, akkor meg menne "a h*lye, *ostoba nő" monológ. Tényleg nem értem, hogy mi lehet a háttérben.

 11. Anita Szeifert

  Anita Szeifert

  25 napja

  Sajnos egy ilyen témájú videó nincs a felkapottak között...Sőt meglepően kevesen nézték meg...

 12. Vezér Trójai

  Vezér Trójai

  25 napja

  A szövegek villogása és eltűnése szándékosan van benne?

 13. JÓZSEF SZABOLCS JAKAB

  JÓZSEF SZABOLCS JAKAB

  25 napja

  🤘Én a családon kívüli erőszakot alkalmazom olykor-olykor amikor a szók /szavak/ nem hatnak. Elég sokszor fordul elő. Ebben a néha őrült világban. Az ember védje meg a sajátjait,család tagjait is mindenáron. 🤘

 14. Béla Kovács

  Béla Kovács

  26 napja

  Nekem az jött le, hogy Te tényleg nem vagy szakértője a témának és tényleg naiv vagy... Ha nem Szél Berni után mennél, akkor kb tudnád, hogy az Isztambuli egyezmény azért nincs ratifikálva, mert a mi büntetőtörvénykönyvünk tartalmazza azokat az elemeket amiket az Isztambuli egyezmény is, tehát már itt csúszik az egész. Ki lesz a következő akitől adatokat fogsz hozni, Hadházy? Ne süllyedj erre a szintre kérlek, mert eddig bírtalak... Szerintem sincs minden rendben ezen a területen, van amit javítani, pláne az emberi viselkedésben. Keresztény konzervatívként meg azt tudom, hogy a jelenlegi kormány próbál keresztény konzervatív országot építeni, de az embereket nem lehet kényszeríteni arra, hogy keresztényekké váljanak, szóval ismét puffogtattál valamit amiből csak az jön le, hogy kormányellenes vagy, ami szerintem nem méltó ehhez a csatornához, mármint a politikai állásfoglalás. Én a tanteremben ügyelek arra, hogy soha ne tegyek olyan megjegyzést ami a politikai beállítottságomat tükrözné, mert az iskolában nincs politika, ez nem iskola, de mivel ez egy oktató jellegű csatorna, szerintem Rád is rád férne, hogy politikailag semleges légy. Keresztény konzervatívként azt is el tudom mondani, hogy engem mélyen megráz és szomorúvá tesz az, ha a nőket bántják, pláne ha megerőszakolják, az egy életre lelkileg tönkretesz egy nőt és semmilyen pszichológus/pszichiáter nem fogja azt a lelki sebet/sebeket begyógyítani... Viszont a múltkori migránsozásodra visszaemlékezve, itt Magyarországon is erőszakoltak meg migránsok nőket, németországról meg ne is beszéljünk, ott a 'haladó' ballliberálisok azt mondják, hogy sajnálatos, de hát egy feszülős farmer egy női seggen, az felkérés keringőre egy migránsnak, és értsük meg, hogy szegény migráns csak levezette a feszkót és pont, semmi különösebb következménye, miért, azért mert a drága migráns ha a saját hazájában bántalmaz egy nőt akkor egy kemény börtönbe kerül ahol megverik, nem csak a társai de még az őrök is, európában mi történik, az történik, hogy elítélik pár hónapra/évre és beteszik egy szoft börtönbe, ahol egész nap tv-t fog nézni, meg wifizik, így a büdös életben nem fog leszokni arról, hogy a nőket nem szabad bántani! Még mindig vagány ez a fajta migráció? Szerintem nem... Megint elhangzott burkoltan, hogy miért rossz Magyarországon élni, viszont ahogy a múltkor is megírtam, most is leírom, hogy még most sem találtam olyan videót az oldaladon, hogy 10 dolog amiért jó Magyarnak lenni, vagy Magyarországon élni... Hazafiság eddig nulla. Értem én az érzelmi intelligenciát, viszont egy kis hazafiság intelligencia sem ártana... A jelenlegi magyar kormány nagyon is támogatja a nőket, sokkal jobban mint bármely 2010 előtti kormány, csak persze aki Szél Berni után megy az nem tudja a részleteket, vagy nem is akarja tudni, ezt már csak Te tudod. Az megint hülyeség, hogy ebben az országban az lenne az általános felfogás, hogy 'a nőnek szülni kell'. Egyáltalán nem kell, viszont Isten úgy teremtette az embert, hogy ez a csodálatos dolog csak a nőknek adatik meg és ha ebből a szemszögből vizsgáljuk a dolgot, akkor rögtön világossá válik, hogy a mai magyar kormány a családokat és ezen belül a nőket akik anyák is egyben, emiatt a csodálatos dolog miatt, ami a gyermek áldás, támogatja. Ha Te ezt nem így látod, az innentől a Te problémád, viszont ha lesz majd egyszer egy feleséged s gyermeked akkor majd megérted, hogy a nőnek nem kell szülni, viszont ha megtörténik, az maga a csoda és a boldogság forrása. Ami a videóban taglalt témát illeti azzal nagyjából egyet értek, nagyon fontos és orvosolandó kérdés, amire egyetlen megoldás van, és az nem más mint egy jó oktatási rendszer, amiben egyrészt az állam felelős, másfelől a diákok és rajtuk keresztül a szülök. Ám azt is tudni kell, hogy ez nem olyan, hogy ma megváltoztatjuk az oktatási rendszert és holnaptól mindenki megváltozik, sajnos ez egy folyamat, és bárki változtatja meg, legyen az Orbán vagy Fletó, évek fognak eltelni amire érezhető lesz a hatás...

  • Dnl HVSY

   Dnl HVSY

   26 napja

   "hazafiság" ha ha ha ezen nevetnem kellett, tudom hogy a komment Attilának szólt de hadd mondjam már el hogy Szégyen magyarnak lenni jelenleg. Ez nem haza hanem egy politikusok által tönkretett senkik földje lettünk... Méghogy haza.... Hát beszrok.

 15. Katalin Csabay

  Katalin Csabay

  26 napja

  "... nem egy állat..." Az törvény is tiltja hogy állatot bántson az ember. Tehát itt a megfogalmazás nem volt helyénvaló. Remélem hogy csak véletlen volt. ;)

 16. Tímea Borsos

  Tímea Borsos

  26 napja

  Mi változott? A félelem. A félelem tesz agresszívvá. Az elnyomást érzők fognak bántalmazók lenni, akik nem érzik hogy irnyaitjak az életüket, anyagi, státuszbeli, társadalmi elnyomás hatására. A sok munkahely és anyagi veszteség pedig robban.

 17. Dániel

  Dániel

  26 napja

  Nekem ez olyan idegen

 18. Botond Molnár

  Botond Molnár

  27 napja

  Csak úgy dől a liberalista demagógia a szavaiból.

 19. Patrick Adelhart

  Patrick Adelhart

  27 napja

  Idézek""nem egy állat""tehát a tobbi fajt lehet bántalmazni?Miért nem lehet végre kivenni az elmébol a Descartes féle fajista mentalitást ugyan ugy mind a szexizmust,nemzet gyulöletet? Vagy""primitiv állati""-kéne több tudományos dokumentumot nézni,sok esetben a tobbi faj jobban el egymással mint sok ember. A családon beluli erőszak es bármilyen más eroszak más fajokkal szemben is ugyan olyan sulyos.Kivéve a védelmet,fennmaradást stb.és veszélyés emberrel szembeni védekezést. A tudomány mind erre válaszol,a facebook oldalom cime, -2012 Cambridge declaration non human animal consciousness....

 20. Barbara Majerszky

  Barbara Majerszky

  27 napja

  Az baj hogy sok filmben és sorozatban vicc nek szànyà ha egy nő bànt egy férfi még az animékben is a lànyok meg ütik a fiukat. És még valami már az ovódàs lànynak azt mondják a fiúk azért bàntanak mert tecel nekik még is mit üzen ez egy kis lánynak

 21. vecsy90

  vecsy90

  27 napja

  Attis for president! ✌️

 22. Agota Pongor

  Agota Pongor

  27 napja

  En ott kezdenem, hogy meg ma is az az orom, ha fiu szuletik a csaladba. Jo, tisztelet a kivetelnek. En azon is ki vagyok akadva, hogy otthon a ferfi SEGIT a hazimunkaban. Szoval besegit a sajat piszkat eltakaritani??? Jo, kivetel, ha a ferfi 14-16 orakat dolgozik es jol keres. Akkor meg tudna egy kisegitot fizetni. Nem ismetlem, amik itt elhangzottak, de pl keves a noi vezeto, a ferfi fizetese meg mindig tobb ugyanazert a munkaert, azaz magasabb a tarsadalmi megbecsulese. Elojogai vannak. Aztan fizikailag erosebb. Nem egyes esetekrol beszelunk, hanem az eroszak problemajarol. Tehat tudja, hogy hatalmaval visszaelhet, es vissza is el vele. Atis jol osszefoglalta, mondjatok ti is a megoldast. Szuletestol kellene ezt elkezdeni, es az ilyennek megszegyenites kellene, hogy jarjon. Buntetes is persze. De ha valoban megvaltozik, megbocsajtas. Ha nem is annak a reszerol, akit bantott, hanem a kozossegtol. Ha meg nem, kikozosites. Nem egyszeru feladat es idoigenyes. Akaras kerdese. Vilagviszonylatu problema. Az is problema lehet, hogy a gyereket csak nok nevelik. Akiket masodrendunek nez.

 23. puppiravasz

  puppiravasz

  27 napja

  Van egy Magyarul is megjelent könyv a love and respect . A könyv leír egy új kutatást, hogy nem azt mondja izé írja, hogy a nő hibálya lenne de tehet róla. Ha nézeteltérés van a két fél között akkor a férfi haragos és a szíve gyorsabban dobog mint egy ideges nőnél ezért lenyugtatja magát azzal, hogy abbahadja a beszélést vagy kiabálást és megpróbál lenyugodni. De a nő pedig ezt úgy fogja fel, hogy a férje nem foglalkozik vele emiat ő még idegesebb lesz és bántja (általában verbálisan) és cseszteti a férfit aki emiat nem tud lenyugodni és mérgesebb lesz.

 24. Laura Nagy

  Laura Nagy

  27 napja

  Tanárok: merj segítséget kérni/kérdezni! Én: Tanárnő! Mi a pi 3578. Számjegye? Tudom hogy meg kellett volna tanulni 6000 számjegyig, de nem jut eszembe... Tanár: MI A FENÉT KÉPZELSZ?! HOGY KÉRDEZHETSZ ILYET? 😂

 25. KERESZ-TÈNYEK.

  KERESZ-TÈNYEK.

  27 napja

  Atis teljesen igazad van én azt nem értem hogy ha valakinek elbaszódik egy kapcsolata attól nem kène kell neki ugrani a másiknak mert az olyan mint hogyha egy állatnak levágnánk a fejét.Jó lett hogy ez egy kicsit erős hasonlat volt de azért remélem hogy érted hogy mire akarok kilyukadni

 26. Gréta Lelkes

  Gréta Lelkes

  27 napja

  Attis, én nagyon örülök, hogy te vagy! ☺️☺️💫

 27. Zsuzsanna Nagy

  Zsuzsanna Nagy

  27 napja

  Sajnos aki híjján van az intelligenciának, a testi erejével kompenzálja azt !

 28. James Narko

  James Narko

  28 napja

  Elképesztő adatok, de most őszintén, csodálkozik bárki is? Egy olyan országban ahol még mindig divat konkrétan az áldozathibáztatás, a "minek ment oda" és a "két pofontól majd nem lesz kedve depressziózni" mentalitás.

 29. loserock1

  loserock1

  28 napja

  Hú, te... Ezek a számok, ezek nem brutálisak. Ezek rendkívül pontatlanok! A téma rendkívül fontos, de akkor meg is érdemelné, hogy megkapja a kellő komolyságot! 67 eset meg 90 valahány eset per év? Vagy 3000 ismert eset per év? 9 és fél milliós országban? Nyilvánvaló, hogy ezek a rendőrségi statisztikák köszönő viszonyban sem lehetnek a valós számokkal. Vagy ha ezek lennének a valós számok, akkor ne is haragudj, a világ egyik legjobb helye lennének! No félre ne értsen senki, nem vagyunk az. Nyakamat teszem rá, hogy a bűnügyi statisztika ilyen téren egyszerűen nem fedi le a helyzetet. Azt, hogy viszonylag kevesen nyírják ki egymást kapcsolaton belül, azt igen, azt lefedi. Minden ilyen eset tragédia, mint bármely más, emberi ostobaságból vagy összetört életből bekövetkezett gyilkosság tragédia. Az, hogy ezeken a számokon, amik ismétlem: statisztikailag a hozzáértő számára *használhatatlanok*! Az, hogy ezeken százalékban ilyen durva per pillanat az éves növekedés, az inkább azt mutatja, hogy rendőrségi keretek között legalább elkezdik ismerni ezeket az eseteket! Legalább ügy lesz belőlük, ami eljut a bűnügyi nyilvántartásig! A valóság inkább az, hogy a legtöbb ilyen ügy egyszerűen nem lesz ügy! Nem tudunk róluk, a rendőrség nem tud róla, vagy nem veszi komolyan! Ez a dolog a szomorú, nem az, hogy Szél Bernadett alighanem elcsalta anno a statisztika zh-t a közgázon, mert a számokat értelmezni már bocs, de most nem tudott. Az, jogy az ember képes ártani a saját szeretteinek is, sőt, sokszor nekik tud ártani a lehető legbrutálisabb módon, az az emberi evolúció egyik nagy tragédiája. Manapság, a komment szekciók és a politikai viták világában, ha valami, sajnos pont ez egyáltalán nem meglepő. Elképzelhetetlen? Persze, ránézel a párodra, gyerekedre, anyádra, nyilván elképzelhetetlen. De megtörténik, és roppant módon bele van kódolva sajnos az emberi ösztönök világába. Iszonyat gyakran és legtöbbször borzasztó ostoba okok miatt történik meg. És ez sajnos, ismerve a történelmet, az ősi mitológiákat vagy akár Arany János balladáit, ez sajnos mindig is így volt.

 30. Éva Andrea Teleki

  Éva Andrea Teleki

  28 napja

  Jó kampány. A szeles asszony mennyit adott?

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   25 napja

   Nem eleget, de ezt még nem tudja. Nem túl jó irányt vett Attis az elmúlt kb 2 hónapban. Ennyire csak nem kellhet a pénz, de ezek szerint lehet mégis.

 31. Bálint Szalkai

  Bálint Szalkai

  28 napja

  Baby bumm a karanténban mi?...szomorú ezt hallani. Sok a degenerált pasas ( azért persze van még 1-2 rendes hapsi is ). Érdekességképpen egy saját sztori: Egyszer befogadtam egy nőt a lakásomba 2 kisgyerekkel; alkoholista, bántalmazó férjével 7 év után így ért véget a kapcsolata. Hogy is fogalmazzak- túlságosan "idegen" volt neki, hogy én meg kedves és törődő voltam vele. A fószer a gyerekek miatt (de csak ürügynek használta őket amúgy rájuk se nézett soha; a nagyobbik 3és fél éves 3 nap után apának hívott engem, ez mindent elárul róla azt hiszem) rendszeresen hívogatta, győzködte; végül a nő visszament hozzá...pszihológia...persze a manusnak már volt új szeretője (érdekes egy rosszfiúnak miért akad mindig egy nő) és 1 hónap után ismét kirakta a nő szűrét a két gyerekkel. Csak az egóját sértette, hogy elhagyta őt a neje értem..

 32. Dávid Dajka

  Dávid Dajka

  28 napja

  Szia Attis! Évek óta figyelem a videóidat és szinte mind magas minőségűek voltak. Ez volt az ami legjobban megérintett, így ez vett rá az első kommentem megfogalmazására. 1. Említetted a videó elején nem értettted, hogy a mai korban miért történnek még ilyen esetek. Saját véleményem szerint az ember mélyen, legbelül egy ösztönlény. Sajnos az evúlóció nem dolgozik olyan gyorsan, hogy a bennünk élő ragadozót teljes mértékben kiírthassuk. A civilizáció egy köpeny, ami mögött ott él a vadállat ami a konflitusok során időnként előjön a sötétből. Szerintem még több ezer évnek kell eltelnie addig amíg az ember egy olyan magasabb értelmi szintre eljut ahol az erőszak egy rég elfeledett, primitív eszköznek fog minősülni a konfliktuskezelésre. Kb úgy ahogy a szikracsiholás hasonlítható az öngyújtó vagy a gyufa használatához. 1.1. Ez az ösztönállati mivoltunkból fakadó erőszak nem a férfiak "privilégiuma". Hisz ez az ösztönállati énünk nem áll meg a nemek határán. Értem itt a nők által elkövetett verbális vagy fizikai bántalmazást amelyet te is említesz. És még nem írtam a meleg vagy leszbikus kapcsolatokban elkövetett bántalmazásokról. 2. Az Isztambuli Egyezmény bevezétését személy szerint nem tartom elfogadható megoldásnak. Ha ratifikálnák hazánkan ezt az egyezményt akkor az egy kettős mércét teremtene amely szerint az áldozat csak nő lehet a tettes pedig csakis egy férfi. Az igazságtalan kettős mérce mindig addig folytja el az emberekben lévő igazságérzetet amíg a robbanásig feszült érzelmek elemi erővel törnek a felszínre. Másrészt a történelem, főleg a XX. század történelme jól példázza mi történik akkor amikor a társadalom egy része a saját és/vagy történelmi sértettsége miatt külön jogokat akar kisarcolni a törvényalkotóktól. Kezdetekben kiegyenlített, igazgáságosabb rendszert szeretnének amely szép és jó de ez az első biztos lépés egy apartheid rendszer megteremtéséhez. Ahogy a II. világháborút megelőzően a numerus clausus-t azzal magyarázták, hogy egy kiegyenlített, igazságosabb felsőoktatást szeretnének a keresztény hallgatók számára. Történelmi áttekintésben viszont világosan látható, hogy ez az első biztos lépés volt a lágerek felé. 3. Személyes véleményem szerint (az elkövető nemétől függetlenül) súlyosabb törvényi szankciók lehetőségét adnám meg a bíróságoknak. Ezalatt egész pontosan a kémiai kasztrációt értem, amely egy társadalmi korrekció nem csupán a bosszú államosítása. Ugyanis ha valaki nemi erőszak miatt kap mondjuk 10 év börtönt (most mondtam hasra ütésre egy számot) akkor a szabadulása után miért ne tehetné meg ismét? Mi állítaná le az első pontban megfogalmazott ösztönállatot? Láthatjuk, olvashatjuk és tapasztalhatjuk, hogy a börtönök gyakran a bűnözők főiskolái. Ahol bekerül pl.: egy piti autótolvaj, majd egy még erőszakosabb fenevad kerül vissza a társadalomba. Érdemes még figyelembe venni mennyire igazságos az, hogy az elkövetőnek lehetősége volt megrontani az áldozatát, de az ún. igazságszolgáltatásnak nincs lehetősége ellehetítleni az elkövetőt, hogy soha többé ne legyen képes ilyen a bestiális bűnre. Ez egyértelműen egy igazságtalan rendszert eredményez az áldozatokra nézve. +1. Mielőtt bárki letámadna engem a kommentjében azt kérem, hogy figyelmesen olvassa el a soraimat! Én itt nem a nőket vagy a férfiakat akarom démonizálni hanem kifejteni a véleményem amely szerint az erőszak az erőszak függetlenül az áldozat vagy az elkövető nemétől. És ezt az erőszakot erőteljesebben kellene szankcionálni.

 33. DarkFox

  DarkFox

  28 napja

  Nem az arányuk nőt meg csak az nőt meg hogy hányan jelentik be. régebben sokan nem merték bejelenteni de ma már az emberek nagyobb százaléka meri bejelenteni.

 34. BAthEeraunA

  BAthEeraunA

  28 napja

  Sajnos, igaz, de azért a subliminális propaganda különös fülekben úgy zúg mint a Notre Dame harangjai, keresztény ország= ezek a bunkó keresztények hogyan verik a társukat, jó csúszó mászó alig észrevétlen erv!

 35. Béla IV

  Béla IV

  28 napja

  4:46 Ha levesszük azt az ártó szándékkal részt, akkor azért elég érdekes ez a mondat. XD

 36. Nikcsi

  Nikcsi

  28 napja

  A Dezső Bencéék csináltak róla videót, azt mondják nem vicc ez a téma, erre körbe telefonálják a haveri kört, hogy "Jaj a Bence megvert" Aztán vagy elhiszik vagy nem és nevetnek a végén...de legalább nem viccnek szánták 🤦🏻‍♀️ A réteg pedig akik csinálnak vagy csinálnának róla videót, akik esetleg át is estek rajta 🥺 nem jut el közönséghez az ilyen szenny miatt akik szerint ez vicces...

 37. vwzolee

  vwzolee

  28 napja

  Amíg maga a kormány is a gyűlöletre építi a politikáját, addig ne várjunk világbékét... Meg lehet nézni a közlekedési morál változását is. Rossz az irány, nagyon rossz. Mit lehet tenni? "Költői kérdés volt". A kormány a bukás előtti pénzmenekítésével van elfoglalva, nem az emberek problémáival.

 38. Verner Nesztor

  Verner Nesztor

  28 napja

  Szia Atis, Csak 1 észre vétel. Az is igazából a thumbnail-el kapcsolatban. Szerintem kicsit morbid lett. Mármint értem, hogy minden videó alá kiteszed a mosolygó arcú rajzolt éned, csak... ez így elég furán veszi ki magát ennél a videónál. A képen egy szomorú nő, akit bántottak, a cím ,,Elképesztően megnőtt a családon belüli erőszak!", majd egy vidám mosolygós pali a képen. :D Mintha csak örülne neki, vagy a boldog elkövető lenne. Persze ez csak az én véleményem. :)

 39. Benjamin Island

  Benjamin Island

  28 napja

  Rád aztán igaz hogy pislogsz mint hal a szatyorban, amúgy igaz de az is igaz hogy nem csak a szerettek bántalmazása maradt meg, hanem a népek-népek elleni erőszak is, én a bombázásokat is idesorolnám, még mindig ott tartunk hogy nem tudjuk érett felnőtt "vezetőkkel" megbeszélni a problémát hanem egymás irtása, a bombázás a megoldás! Nos amíg ilyen erőszakos világban élünk hogy várhatjuk el a hétköznapi emberektől akik stresszesek és ezt a példát látják mindenütt, hogy nyugodtak legyenek? Ez is egy fajta minta amit átadunk kortól függetlenül hiszen az emberi tanulás nem zárul le a felnőtt korral halálunkig képesek vagyunk fejlődni sokan ezt elfelejtik , de ha béke lenne és minden nézeteltérést rendezni lehetne a világban akkor ezt a mintát látnák az emberek és az élet nyugodtabb lenne szerintem

 40. Hhggff Nkhff

  Hhggff Nkhff

  29 napja

  A férfi-női szövetséget a mai világban kevesen művelik igazán. Remélem ez a videó nem segit a két nem egymás ellen uszításában...🤔

 41. Hungaricus Maximus

  Hungaricus Maximus

  29 napja

  A statisztika részrehajló, az életszínvonal romlik és ráálltak a liberalisták a témára. Ha ennyi nőt bántanak,akkor magukban sem ártana hibát keresni. Túl magasak a számok, nyilván a nőknek is höze van hozzá. Ezt úgy mondom,hogy még nem vertem meg nőt.

 42. Alexander

  Alexander

  29 napja

  Túl sokat voltak összezárva az emberek a covid miatt és nem tudnak egymással mit kezdeni 🙄

 43. Veronika Vercsi

  Veronika Vercsi

  29 napja

  Meg kell térni az Úr Jézushoz, és akkor ha Jézust követjük nem lesz ilyen. Ha az emberek csak a tíz parancsolatot betartása mellett élnének, akár kilencven százalékban csökkenne az erőszak, és mindenhol nem csak otthon!

 44. Slezak Attila Zoltan

  Slezak Attila Zoltan

  29 napja

  Nem a probléma a lényeg hanem hogyan lehet megoldani. Az oka egyszerű - ha nyomor van akkor megjelenik az erőszak.

 45. Roland Czenner

  Roland Czenner

  29 napja

  Az a 24 dislike az mi a geci?

 46. Tibor Sápi

  Tibor Sápi

  29 napja

  Az ember nem más mint a legintelligensebb állat jelenleg. Intelligens...de ugyan úgy állat. Túlzottan sokra tartjuk a magunkat más előlényekhez képest. Keresztény szemlélet és neveltetés? Abban a felkapott prospektusban ami biblia néven fut, abban is testvérek ölik egymást. 6000 év alatt nem jutottunk sehova és 6000 év múlva se leszünk előrébb. A társadalmi felállás, a törvények, a civilizált életre ösztönző vallások, atis videói....ezek mind csak tompítani tudják azt ami eredendően bennünk van. Káoszba fulladt ösztön lények vagyunk, bármennyire is leplezni. Utópikus gondolat az ellenkezője. A felsorolt javallatok sajnos lokális válaszok csupán egy globális kérdésre.

 47. Chocolate Fox

  Chocolate Fox

  29 napja

  Atis soha..nem jőn el... Hiàba vagyunk civilizáltak vannak akik nem... Sajna... Plusz vannak akik betegek és emiat okoznak testéli sértést, vagy akàrt gyilkoságot. ;-; A mai napig bántják egy mást a nemek (Amit nem szeretek mert egy formàk vagyunk!) Nem a lànyoknak a fiúk igy hűlyék ugy tudatlanok. Ugyen ez forditva a fíuknàl, hogy a lànyok igy döntés képtelenek ugy tudatpanok stb.... Tisztelet azoknak akik nem bántják vagy nevezik meg az ellentétes nemet.

 48. Kocsis Petra

  Kocsis Petra

  29 napja

  Állami beavatkozás? A NANE, ami az egyik legismertebb segítőközpont, a Norvég Civil Alap támogatásával működik, ők járulnak hozzá jelentősebb összegekkel. A magyar kormány sokáig még ratifikálni sem tudta az Isztambuli Egyezményt, de mostmár nyíltan el is utasították... Ja, és a kedvenc megszólalásom ezzel kapcsolatban a "Mi is segígeni akarunka családi erőszakon, csak mi ezt nem a családok széthúzásával akarjuk elérni". Nap, mint nap halnak meg emberek - nők és gyerekek (ami azért vicces, mert a férfiak emelik mindig ki, hogy ők a védtelen réteg, természetesen a nőket minden értelemben a gyerekek színvonalán kezelve) - és nemhogy nem történik nagyobb társadalmi szintű beavatkozás, de még tabusítják is a témát, mert kényelmetlen...

 49. Péter Benkő

  Péter Benkő

  29 napja

  Családon belüli? És a Családon kivüli? Elnézést probáltam vicces lenni. :)

  • Sz. Réka

   Sz. Réka

   23 napja

   Komoly témával nem érdemes viccelodni:-)

 50. Szaszi

  Szaszi

  29 napja

  Aki dislikeolta, azok szerint biztos verve jó az asszony.

 51. Griffin

  Griffin

  29 napja

  Tarsadalomként, Ilyen és hasonló társadalmi csoportok kérdéseit kellt vona megbeszélnünk zárás előtt, és tervet készíteni, hogyan segítjük őket zárás alatt

 52. Attila Pataki

  Attila Pataki

  29 napja

  Politikai bullshit amit terjesztesz, 40 év alatt nem tudok bántalmazó kapcsolatról férfi részéről, női lelki terroról igen. A számok is tükrözik ha valaki gondolkozik, EU 20 Kína 300 % növekedés, persze persze.. Eltussolnak mindent ott, honnan a felmérés akkor? Majd felnőttek lesztek, értitek a világot de addig ne promótáljatok inkább politikai manipulációt. Offolom a csatornád, sok sikert és objektív tényeket a jövőben.

 53. Music Good

  Music Good

  29 napja

  Sajnos nem meglepő. 🙁 Híresen hímsoviniszta ország vagyunk, a kormányunk is hímsoviniszta férfiak klubja, akik nem hogy tennének a családon belüli erőszak ellen, még szándékosan felbújtanak. Nem hogy kiépítenék az áldozatsegítő rendzsert, még küzdenek ellene és leépítik. A propagandamédia meg rögög a családon belüli erőszak áldozatain.

 54. alexandra david

  alexandra david

  29 napja

  Sziasztok!!!! Sabrina vagyok és 30 és éves cagyok külföldön élek most, és gyerekként én is át éltem a családon belüli erőszakot sajna és fél őt ként az iskolai bántalmazás is most pedig a kizsákmányolás és rabszolgaság áldozata lettem. Ennek sajna nem jó vége lett amit én megéltem az lett az eredménye hogy én nekem PDSM alakult ki. Én tavaly jelentettem fel a striccimet és a fogvartottam a külföldi rendőröknek. És most várok hogy alakul az ügyem.

 55. J.G

  J.G

  29 napja

  nem csodalom hogy megnott az elozo evben, ossze voltak zarva az emberek, egymas agyara mentek foleg ha penz problema is kozbejott.

 56. Arpy 91

  Arpy 91

  29 napja

  Hitler személyiségét is nagyban befolyásolta a családon belüli erőszak. Már csak azoknak írom, akik még kételkednek a téma jelentőségében...

 57. Kovács Szilvia

  Kovács Szilvia

  29 napja

  17:08 Infuenszerek xd

 58. Isaac97 - No Commentary Gameplay

  Isaac97 - No Commentary Gameplay

  29 napja

  A Covid terror egyik következménye

 59. Máté Ágoston

  Máté Ágoston

  29 napja

  Na én férfi vagyok és nálunk pont anya volt a bántalmazó és manipulátor is egyben. Szenvedtem én is, apám is és a húgom is, bár ennek nincs sok köze a járványhoz, mert már bőven azelőtt ez volt: Szerencsére ma már valamivel nyugisabb a helyzet, 3 éve külön is élek külföldön. Ezért is szokott rosszul esni, amikor az látom, amikor kizárólag a nők kapják az empátiát, vagy aránytalanul sokat kapnak belőle, és a férfi problémák létezését félvállról véve pár szóban lerázzák. Valamelyest ehhez kapcsolódik a véleményem arról, hogy miért nőtt meg ennyire a családon belüli erőszak. Elsősorban 2020-ban szerintem is a járvány miatt, de az is szerintem nagyban közrejátszik, és miért ilyen sűsűn a férfiak: Talán főleg azért is, ami már soksok éve megy, miszerint egyre több a toxikus feminista, akik keményen dolgoznak a férfiak tönkretevéséért, és ezzel vagy összeroskadt, az élettől rettegő férfiakat "gyártottak", vagy az érem másik oldala, erőszakosat, aki mindenkit letiporva próbálja elérni a céljait. Ez rossz mind a nőknek, mind a férfiaknak. Azt is remélem, hogy ezek a segélyek nem jutnak a MeToo sorsára, ami egyre inkább arról kezdett hirhedt lenni, hogy ártatlanokat börtönöztek be azáltal, hogy hamisan megvádolták őket és mindenféle komolyanvehető bizonyíték nélkül ítélkezett a bíróság.

 60. Adam T.

  Adam T.

  29 napja

  Nagyon összeszedett videó, ezen keresztül tisztán bemutatható az érzelmi intelligencia hiánya is, mert minden esetben ebből adódik, hiszen aki ilyet tesz, az egyúttal megtagadja saját emberségét is, mivel a kontrollált érzelmek, mèly együttérzés és öntudat tesz minket igazán emberré. A videó kapcsán eszembe jutott a telefonokra letölthető Bright Sky HU nevű alkalmazás, ami pontosan a bántalmazó kapcsolatban élők védelmében készült, amin keresztül bárki segítséget kérhet, illetve hasznos tanácsok is olvashatóak, mit érdemes tenni ilyen szituáció fennállása esetén.

 61. Veronika Ungvári

  Veronika Ungvári

  29 napja

  Szuper a videó! Szerintem kellenek hasonló témák még! Milyen jó lenne, ha a pszichológusra úgy tekintene a társadalmunk, mint a lélek orvosára! TB finanszírozásból lehetne egy "lelki alapellátás", amivel a pszichológusok segíthetnének a transzgenerációs és saját életbeli sebeink gyógyításában! Az érzelmi intelligencia fejlesztése pedig alap kellene, hogy legyen! Akár tantárgy is lehetne! Szerintem van olyan fontos, mint az olvasás, írás, számolás!!!

 62. Annabella T

  Annabella T

  29 napja

  Köszönjük a videót, Atis! :) Sokszor felmerült bennem a korlátozások alatt, hogy mennyi panasz érkezik a családi nyaralások elmaradására, de az oktatásból leszakadozó gyerekek ügye és a családon belüli erőszak burjánzása sokkal kevesebb visszhangot kap mind a közösségi, mind a hivatalos platformokon. Sőt, 2020 tavaszán még sokan baby boom-ot is vártak a korlátozásoktól és a válások csökkenését. Lesújtóak ezek az adatok. :(

 63. Balu the kid

  Balu the kid

  29 napja

  Ez az eredménye, annak, hogy az emberek rá vannak kényszerítve, hogy együtt éljenek. Rákényszerülnek, hogy: "Páromnak" nevezzék azt, akivel sohasem fogják megérteni egymást. "Szerelmemnek" aki elől titkolóznak, és akit átvernek. "Feleségnek" hívják a vitapartnert. "Férjnek" a verőlegényt. "Gyermekemnek" azt, akit nemis ő nevel, hanem a rendszer. "Családjának" nevezze, akiket nem is ismer. Aztán ha egy szép napon 4 óránál többet kell együtt töltsenek, lehentelik egymást. Ez az ára annak, mikor a rendszer egymásnak akarja préselni az embereket... és ez az ára saját felelőtlen döntéseiknek is. De sebaj, legalább a népesség nő :/

 64. Péter Kovács

  Péter Kovács

  29 napja

  Az is elgondolkoztató, hogy Attis nagy mellényel kiáll a családon belüli erőszak ellen, aztán a videó végén olyan szervezetekhez irányítja az áldozatokat mint pl a nane stb, amelyek köztudottan harcos támogatói a méhen belüli erőszaknak. ...Szép dolog hogy tanulja magát de morális kérdések átgondolásánál a másik embert is tanulni kéne.

 65. Erzsébet Szutor

  Erzsébet Szutor

  29 napja

  Az első civilizációk nem 5-6 ezer évesek, annál többszörösen régebbiek!!! Csakhogy azok a korábbi évtízezredek(!!!) a NŐK TÖRTÉNELME VOLT, azért titkolják gondos kezek. A "fejlődés" pedig konkrétan egy gyorsuló lejtmenet, azért tartunk most itt!. A világot a maszkulin energiák uralták el, (láthatjuk a végső tobzódását) és most fel is emésztik a normális Emberi Életet, ha mi nők, és a józan szellemű igazi férfiak hagyjuk ezt!!! Legfőbb feladatunk most az ÉLET megóvása, védelme, nem számíthatunk sem a politikusokra, sem a vallási dogmákat hirdetőkre, sem az Istent játszó tudósainkra, de még a saját egójuk bűvöletében élő spirituális vezetőkre sem. Alapjaiban kell újra szervezni a rendszert, a sopánkodásnak lejárt az ideje. Női Összefogás Közösség gyermekeink élhető jövőjéért. Vagy sacraveritaspontcom oldalon bővebben. Szeretettel várunk minden cselekvésre kész Embert!

 66. Eszter Szabó

  Eszter Szabó

  29 napja

  Mit tehetek akkor, ha mást bántalmaznak? A szomszédban az egyik férfi prostitúcióra kényszeríti a "párját", a feszülstéget pedig a közös gyereken vezetik le. Alig múlt egy éves a fiúcska, de velőtrázóan sír sokszor szinte egész nap... borzasztó hallgatni - meg azt is, ahogy kiabálnak vele. A régen itt lakók azt tanácsolják, ne avatkozzak bele, mert ezek veszélyes emberek. De sajnálom a kihasznált lányt, és főleg az apró fiúcskát, aki semmiről nem tehet... Járt itt egyszer valaki, aki "lecsekkolta" őket, de arra a 10 percre eljátszották a tündéri családot.

 67. NOÉMI RADVÁNSZKY

  NOÉMI RADVÁNSZKY

  29 napja

  Ilyenkor mindig pofán csap, hogy mennyire hálás lehetek a szerető családomért - amiben felnőttem - és a páromért. Jó a párommal "bunyózunk", de azt edzésen.

 68. Adam N

  Adam N

  29 napja

  Csinálhatnál te egy ilyen YT reklámot (17:25)

 69. Dániel Jurus

  Dániel Jurus

  29 napja

  Kérlek, az index képben a ragozást javítsd ki: %-kal.

 70. Mirella Frajna

  Mirella Frajna

  29 napja

  Nagyon érzékeny téma, és én úgy látom, hogy szoros kapcsolatban áll az általános érzelmi intelligenciával, illetve a családon belül öröklődő rossz mintákkal. Számomra teljesen elképzelhetetlen lenne, hogy valakivel akár egy percnél tovább együtt maradjak, aki a legkisebb mértékű erőszakot is elköveti rajtam és ugyanígy igaz, hogy saját problémáimat sem erőszak révén oldom meg, feszültségeimet felismerem és megfelelő módon vezetem le. De másokkal ellentétben én abban a baromira kiváltságos helyzetben vagyok, hogy a családom, neveltetésem révén tudattalanul megtanultam, hogy hol vannak ezek az egészséges határok az emberi viselkedésben. Sokan azonban azért képesek benne maradni, vagy mondjuk, hogy "nem kilépni" egy bántalmazó kapcsolatból - sőt tovább megyek... fel sem ismerik egyáltalán, hogy nem normális, ami történik velük -, mert egészen egyszerűen nem is él a fejükben egy stabil kép arról, hogy egyáltalán hogyan is néz ki egy egészséges párkapcsolat. Mert gyerekként mondjuk azt tapasztalták, hogy az egyik szülő bántalmazza a másikat, vagy akár őt magát, a gyereket, ez a trauma pedig mélyen beleül az ember lelkébe, és mivel nem is foglalkoznak vele egyáltalán, tudat alatt befolyásolja , mérgezi az életet, örökítve ezáltal az áldozat vagy éppen a bántalmazó szerepkört. A gyermekkori traumák, rossz minták, vagy bárminemű minta hiánya esetéből fakad a későbbi önbizalomhiány és a kapcsolatfüggőség is. Akik azt élték meg (most persze leegyszerűsítve a szituációt), hogy nem szeretik őket pusztán önmagukért, vagy egyáltalán sehogy, azok önbizalomhiányban fognak szenvedni és felnőttként is kompenzálják ezt a szeretethiányt, rettegnek attól, hogy "egyedül maradjanak". Akitől a figyelem legkisebb szikráját tapasztalják, ahhoz azonnal vonzódni kezdenek, és akkor is vele maradnak, ha egyértelműen megnyomorítja őket a másik fél, hiszen még mindig sokkal jobb elmondani, hogy van valakim, mint szembenézni azzal, hogy önállóan megpróbáljon valaki megállni a saját lábán. Én éppen ezért tartom nagyon fontosnak a pedagógusok és az iskola szerepét is a gyermekek fejlődésében. Nagyon jó lenne, ha a sulikban kisgyermek kortól kezdve tudatosan, a szaktárgyaktól függetlenül történne az érzelmi intelligencia és az önismeret fejlesztése, hogy minél előbb képesek legyenek a fiatalok a saját életükre reflektálni, beazonosítani a rosszul működő folyamatokat majd kilépni belőlük.

 71. Judit Izabella Prohaszka

  Judit Izabella Prohaszka

  29 napja

  Szia, szerintem nagyon fontos, hogy hoztad ezt a videót, mert erről nem igazán beszélnek az emberek mintha "tabu" téma lenne, mintha nem is létezne, pedig nagyon is létezik, tehát köszi, hogy hoztad ezt a videót. Nagyon örülnék, ha csinálnál videót a fogyatékkal élő gyermekek iskolai bántalmazásáról, igaz hogy ez is durva téma, de erről sem beszélnek az emberek.

 72. Dávid Nagy

  Dávid Nagy

  29 napja

  Az emberi gyarlóság határtalan. A társadalmunk túlnyomó többségének az érzelmi inteligenciája a béke segge alatt van. S ez nemtöl, kortól, hivatástól és anyagi körlménytöl teljesen független. Felelöségvállalás a tetteinkért kb nulla. Amíg ezeken nem változtatunk addig a családonbelüli eröszak visszaszorításában sem fogunk eredményeket elérni. Szomorú de ez van. Az érzelmi inteligenciat kellene propagálni orrvérzésig s akkor lenne elöremozdulás!

 73. deepshitmango

  deepshitmango

  29 napja

  4:44 Bárcsak többen gondolkodnának így

 74. Emese Nagy

  Emese Nagy

  29 napja

  Tök jó megoldás lenne az oktatásban is kezdeni ezzel valamit, főleg hogy még ott tartunk hogy az általános iskolámban ez a mondat hangzott el pár évvel ezelőtt az osztályfőnököm szájából: "A szüleid felhatalmaztak arra hogy felpofozzalak". Nagyon sok dolgunk van ezzel Magyarországon, itt norma az erőszak, "fegyelmezés".

 75. Peter Balla

  Peter Balla

  29 napja

  Szerintem a tiktok és a társai a bizonyíték, hogy csak a technológia fejlődött, az ember semmit. Az emberi természet ugyanolyan primitív mint 2-3000 évvel ezelőtt.

  • lolcsa

   lolcsa

   20 napja

   Igen 😔

 76. Tomi

  Tomi

  29 napja

  Egyszer egyik kollegamat ossze verte a baratnoje es elkoltozott ugy kellett vissza lopni a kocsijat🙄

 77. Eszter Dénes-Nagy

  Eszter Dénes-Nagy

  29 napja

  Már látom, hogy bele fognak kötni az állatvédők abba, hogy 5.30 körül a felsorolásban a tárgyak mellett megemlíted az állatokat is.

  • Eszter Dénes-Nagy

   Eszter Dénes-Nagy

   29 napja

   @Tanulom Magam Tudom én, hiszen ismerünk. Csak ez is olyan, mint sok más irányultság, nagyon szélsőségesen. tudják az emberek képviselni a nézőpontjukat. Az állatvédelmet ugyanolyan habzó szájjal, mint az oltás ellenességet vagy a homoszexuálisok ügyét, szinte bármilyen megosztó témát.

  • Tanulom Magam

   Tanulom Magam

   29 napja

   Félre értés ne essék, nem támogatok semmiféle indokolatlan állatok ellen elkövetett erőszakot, fizikai bántalmazást csakis indokolt esetben.

 78. Janko.95

  Janko.95

  29 napja

  Szigorúan letöltendő börtönbüntetéssel kellene ez már büntetni. Visszaesőket akár jó combosabb időszakra. Ettől az adatoktól férfiként én szégyellem magam. Szomorú.

 79. 33Akra

  33Akra

  29 napja

  A pandémia miatt pont erre számítottam, sajnos a nagyon jó párválasztás okozza ezt... S az összezártság.

 80. Enikő Kívés

  Enikő Kívés

  29 napja

  Mindenkinek aki keresztülment hasonlón, kérlek titeket, hogy merjetek eltávolodni ezektől az emberektől bármi áron, akár olyan áron is, hogy magatokra haragítotok családtagokat. Higyjétek el, elég szerető ember van a világban, akik anélkül is szeretnének, hogy bántani akarnának titeket vagy irreálisan nagyok lennének az elvárásaik felétek. Rengeteg ember van a világon, akik százszor annyira méltóak lennének a szeretetre és az időtökre, csak meg kell őket találni. Ráadásul csak akkor fogtok rájönni, hogy igen, így is lehet szeretni, mert ugye addig talán nem is ismeritek ezt fel teljesen még meg nem tapasztaljátok. Nem bűn választani a családod, senki sem szolgált rá mondjuk egy narcisztikus rokonra/sokszor rokonOKRA. Ha az erőszakos szülődnek/párodnak/bárkidnek egyértelműen egy pszihiáterre lenne szüksége, akkor hidd el nem te fogod megváltani őt a sokadik együtt elszenvedett év után. Ha pedig hagyod, h tovább sebezzen azzal azt kockáztatod, hogy te magad is sebzett ember leszel aki másokat fog emiatt bántani(és itt nem kell feltétlenül fizikális dolgokra gondolni, már mentálisan is óriási károkat lehet okozni).

 81. Nóra Ágnes Szűcs

  Nóra Ágnes Szűcs

  29 napja

  szerintem nem emelkedett a szám ekkorát egyébként, hanem többen mertek segítséget kérni, vagy jelentették be az esetet (ami persze egyébként jó hogy kérnek segítséget) - a covid miatti bezártság egyébként biztosan emeli az esetek számát, mivel még jobban össze vannak zárva az emberek sajnos ennyire primitivek az emberek, ezen a szellemi szinten vannak - és sajnos a bántalmazók nem akarnak ebből kilépni, nem akarnak fejlődni, nekik ez a normális hogy ezt csinálják - ők megtehetik, általában a másiknál felsőbbrendűnek tartják magukat sajnos olyan szinten meg kellene reformálni az emberek gondolkodásmódját, és tanítását hogy nem is tudom elmondani, és sajnos amilyen szinten elmaradottak vagyunk hogy nem tudom mikor fog a javulás eljönni - most jön az unpopuláris véleményem de szerintem szabályozni, vizsgákhoz és feltételekhez kéne kötni hogy kinek lehet gyereke, illetve kötelező oktatásokat tartani a leendő szülőket - így lehetne megelőzni hogy gyerekként ebbe nőjön fel, ezt lássa mint minta (akár tudatalatt is) - plusz amit Atis is mondott, hogy oktatni a témában a gyerekeket és embereket - roppant fontos lenne az oktatás és reform ahogy korábban is említettem

  • Dnl HVSY

   Dnl HVSY

   26 napja

   Remélem tudod hogy a reform szó re-vissza formálást jelent, vissza meg csak régi dolgokhoz lehet visszamenni. A reform sosem újat jelent, ezzel jó lenne már tisztában lenni az embereknek, egyebként igen a mondanivalóddal egyet értek.

 82. Angela Urbán

  Angela Urbán

  29 napja

  3 testvérem anyukám és én gyakran kérünk segítséget a rendőrségen kB. Napi, heti rendszeresseggel. Elég nagy problémánk volt. Ők mindig elutasitottak azzal hogy csak akkor jönnek ki ha vér folyik addig nem. És igen utána vér is folyt....

  • Ramon Sebestyén

   Ramon Sebestyén

   23 napja

   sokszor kihívják kamu dologgal őket ezért mondhatták ezt, nem tudhatják hogy mi folyik amíg nincs rá bizonyíték

  • Pálma Kertész

   Pálma Kertész

   24 napja

   Igen emiatt is lehetséges,hogy ez a sok erőszak megtörténik. A rendőrség működése úgy rossz ahogy van. Kevesen vannak,nem csinálhatnak normámisal semmit,sok az adminisztrációjuk és nincs idejük arra ami a fontos lenne.

 83. Róbert Kormos

  Róbert Kormos

  29 napja

  Engem meg egy barátnőm bántalmazott hónapokon át. Agresszív jellemére semmi nem utalt. 1 év kapcsolat után összeköltöztünk a lakásomba. Ivott, de titokban, zugivó, estére beivott és már 1-2 pohár után kibaszott agresszív lett. Csapkod, tör-zúz és ütött-vert ahol ért engem is. Később már nappal is ivott és vállalhatatlanul viselkedett. Soha nem ütöttem vissza, mégiscsak egy 50 kilós nő volt én pedig egy 100 kilós férfi. Rendszeresen gyomorszájon, hason ütött, tökön vágott, akkora pofonokat adott, hogy órákig ott volt a piros tenyérlenyomata. Egyik este amikor hazaértem a melóból és több volt benne kettő sörnél, akkor a kilós kenyeret verte szét a fejemen, ordibálva. Pedig csak azt kérdeztem meg tőle, hogy milyen napja volt.... ekkor este totál KO. lett és kidőlt, akkor feltúrtam a cuccait és nyugtatót is találtam a ruhái között, meg jó pár üres vodkás üveget. Másnap a klopfolóval esett nekem és betörte a fejem és bementem a sürgősségire és látleletet is vetettem, a rendőrnő aki felvette a vallomásom végig sunyin mosolygott és megjegyzéseket tett, nem akarta elhinni, hogy a barátnőm csinálta ezt. Másnap amikor elment dolgozni összepakoltam mindenét és zárat cseréltem. Délután nem tudott bejönni, majd este ittasan verte, rúgta az ajtómat és kiabált a lépcsőházban. Valaki a házból kihívta rá a rendőröket. Majd ez megismétlődött még pár este/éjszaka. Miután 4-5 alkalommal ráhívták a rendőröket akkor kezdték el komolyabban venni a bejelentésemet, de semmi nem lett belőle. Szembesítések sikertelenek voltak, végig tagadta (pedig egyszer még a rendőrségre is ittasan jött el). A csaj engem állított be egy részeges, kocsmatöltelék senkinek, aki az estéit a kocsmában tölti és a pultot támasztja. Állítása szerint többször vertek meg a kocsmában részegen és ez is ott történt....nem, hogy kocsmába nem járok, de még alkoholt sem fogyasztok soha, mert nem szeretem. Megszüntették az eljárást, már nem is tudom milyen indokkal, nem bizonyítható, vagy ilyesmi. A csaj jogász volt amúgy, igaz még kezdő, de gondolom volt már 1-2 kapcsolata, vagy írt 1-2 olyan jogi levelet, hogy megszüntessék ellene az eljárást.

 84. Őszintén szólva

  Őszintén szólva

  29 napja

  Köszönöm ezt a videót!!!! 🙏🏻

 85. Homloklebeny terápia

  Homloklebeny terápia

  Hónapja

  Ezzel az Atis-féle megközelítési módszerrel nincsenek rossz emberek. De legyünk öszinték, mindenki ismeri azt a sötétebb bőrű kétajtós szekrény típust. Most el tudom képzalni ahogy egy ilyennek megpróbálnak önismereti tréninget tartani, holott az agya már annyitól lefagy hogy 4÷2...

 86. SAM I AM

  SAM I AM

  Hónapja

  Hát erről meg van a keresztény magyarországi látképem. ^^

 87. Péter Demeter

  Péter Demeter

  Hónapja

  Persze, hogy emelkedett, mert a pandemia miatt az emberek otthon vannak. Olyanokkal vannak összezárva, akiket utálnak, gyűlölnek (házastárs) akikre az életük elrontója (idejekorán becsúszott gyerek) vagy megkeserítőjeként (eleven, rossz gyerek, hátlen házastárs, stb.)néznek. Eddig meló után órákra beültek a kocsmába és haza estek aludni. A kocsmák zárva voltak, meló után hazamentek és otthon ittak és aprították a családot...

 88. Kincső Kovács

  Kincső Kovács

  Hónapja

  1. azok, akik bántalmazottból nem bántalmazóvá válnak, elképesztő emberek 2. megyek, és osztom facebookon

 89. P. Annamari

  P. Annamari

  Hónapja

  Meglátásom szerint az esetek nagy részében az elkövető nincs is tiszta tudat állapotban- értem itt az alkoholt, drogot stb.. Ennek a szektornak szerintem szorosan együtt kéne működnie az addikciós részleggel, hátha nagyobb sikereket érnénk el vele. A Covid-os összezártsághoz pedig szeretném hozzátenni... Nagyon sokáig külön műszakban dolgoztunk párommal. Csak hétvégén találkoztunk rendesen, hétköznap csak akkor, ha be tudott hozzám jönni műszak idejében. Arra lettem figyelmes, hogy ezen időszakban sokkal hamarabb felkaptam a vizet bármin is, még ha nem is voltak nagy veszekedéseink csak parázs vitáink. Karantén és egyéb hosszabb időtöltés során majdhogynem 0-ra redukáltuk a vitákat. Ránk az összezártság inkább pozitív és nyugtató hatással volt. 😌 Nagyon szeretem és hasznosnak találom a csatornát! Köszönöm és így tovább Atis! 🤗🤞

 90. lifi grugru

  lifi grugru

  Hónapja

  A téma fontos, csak pár dolog ami megütötte a fülem. Jól láttam a jóléti államok területén nem volt ekkora növekedés? Ahol megtehette, hogy beült az autójába és ment pár órát csak úgy a semmibe hallgatva a zenét.... de később láttam, hogy brazilia, kis hazánk jelentős tartalékokkal rendelkezik ilyen célokra :) , elég sok helyen hallom mostanában keressünk pszichológust csak 600e-1 millió forint 150 óra szerintem a legtöbb magyar állampolgár csikkzsebből kifizeti, van állam kasszára is csak várd ki és legyen mázlid és a neked megfelelőt kapd... 5-6 ezer év alatt eljutottunk oda, hogy a nyugati kultúrában (nem a földlön) hogy kb 100 éve a gyereknek nem kell dolgoznia, sőtt iskolába kell járjon. Bocsánat de muszáj :hater speech az gyűlölet beszéd skill képesség/képzettség influenszer közszereplő

 91. leeannlarue

  leeannlarue

  Hónapja

  Attis! Imádom a csatornád, nagyon érdekes gondolatokat ébresztesz az emberekben. Talán ez a téma egy kicsit kemény. Nagyon érdekes a meglátásod, de ahogy mondtad is, naiv. Mint családon belüli erőszak tanúja és elszenvedője (verbális, anyagi, érzelmi és fizikai erőszak is ide tartozik, nem fogok kitérni, melyik és hogyan), én úgy látom c hogy rendszerszintű átalakítás nélkül nem lehet elkezdeni sem. Amíg a "vak komondor" és a mérgező maszkulinitás mindennapos, amíg egy áldozat anonimitása és szavahihetősége kérdés egyáltalán, addig a szabályozási és büntetési/bűnmegelőzési szinten kell rendet rakni. Abban bízom, hogy az ilyen emberek, akiket például gyerekként bántalmaztak, és képtelenek , eszköztelenek változtatni ezen a tanult magatartásformán, egyszer csak kihalnak az avítt nevelési és kapcsolattartási elveikkel együtt. Az asszony NEM verve, hanem szeretve és tisztelve jó. Az atyai pofon NEM segít a nevelésben. Minden tiszteletem azoknak, akik túlélték , felnőttek és túlnőttek ezen. :(

 92. Niki H

  Niki H

  Hónapja

  Szerintem az emberek elcseszettek elég megnézni a közösségi médiát,hogy mikbe kötnek bele.Hát még ha nem is értessz egyet velük,mindjárt jön ,hogy agyhalott vagy satöbbi ,aztán amikor azt írod ne személyeskedjen ,akkor az a válasza,hogy ő nem tett ilyet! Az a baj ,hogy mióta van ez Covid helyzet,azóta már-már divat is lett a másikat becsmérelni sajnos én ezt látom! Cikkek alatt,koronavírus tájékoztató oldalon esnek egymás torkának az emberek totál ismeretlenül!

 93. Szandra Zold

  Szandra Zold

  Hónapja

  ❣️

 94. Imre szeklice

  Imre szeklice

  Hónapja

  Tisztelt Atis! Véleményem szerint, elkészítetted az eddigi legfontosabb videód! Nagyon kell, hogy sokakhoz eljussanak az infók, tanácsok, lehetőségek. Köszönjük szépen! Ez talán egy tyúklépés, de az is előrébb visz ezügyben. Béke és szeretet, a legfontosabb egy családban. Minden jót!

 95. Fekete Pestis

  Fekete Pestis

  Hónapja

  A humor szerintem nem probléma, Ameddig humorként van kezelve, Elvégre van halott csecsemős poénok, mégsem hinném ,hogy több a ere hajlamos ember emiatt.

  • Fekete Pestis

   Fekete Pestis

   27 napja

   @Fanni Kaczy akkor itt van a kutya elásva. Én nem tudok arra vicc ként tekinteni ha egy olyan ember mondja akinek vastagon bene van a keze. Én azt látom hogy ez sehol sem norma (persze én hozzám hasonló emberekkel környezettel veszem magam körül) Senki sem mondaná azt hogy ez rendben van, hogy ez oké, és még is a számok szerint nem így van nagyobb viszonylatban. Amiért egyrészt össze teszem a kezem, hogy rendes emberek vannak otthon és a barátaim közt. Más részt nagyon elszomorító.

  • Fanni Kaczy

   Fanni Kaczy

   27 napja

   @Fekete Pestis Én általanos hangulatról beszéltem. Persze léteznek baráti társaságok, ahol teljesen egészséges módon viccelődnek egymással. Mint a tietek is. Mindenki szokott mindenféle csoportról viccelődni, de ez nem azt jelenti, hogy bármit komolyan gondolunk belőle. A humor képes áthidalni kutlurális különbségeket békésen. De általában se a bántalmazó se a bántalmazott nem egészséges környezetből jött. Nagyon sokszor a bántalmazott családja modnogatja neki, hogy "szokd meg", "ő egy jó ember sokat dolgozik", "egy kis pofon nekem se ártott meg soha", vagy éppen " nőljél fel ne panaszkodj annyit", " miért nem hagyod ott ha annyira rossz", "na és hova mennél?","nem hisz neked senki". Egy ilyen környezetben a sexista viccek is "igazolják", ezt a viselkedést, amit korábban említettünk az is. Ezért kell róla beszélni és nyomatékosítani a médiában, filmekben, beszélgetős műsorokban stb is bűncselekmény, hogy bántjuk a szeretteinket, és hogy hol tud segítséget kérni akinek szüksége van rá. Egyetértek, nem normális ez a konzervatívoknál se. Ezért írtam úgy, hogy akik "annak mondják magukat".

  • Fekete Pestis

   Fekete Pestis

   27 napja

   @Fanni Kaczy jómagam is szoktam viccelni női barátaimat. Még az ikonikus konyhás baromsággal is (ha tudom hogy érti a szeretett tejes szurkálódást) . Viszont ők egyrészről tisztában vannak a látás modomal, hogy egy pillanatra nem tennék különbséget ember és ember között. Másrészről vannak akik bele állnak és vissza szólnak. ( és kialakul egy kamu veszekedés ahol egymásra licitálunk ) De ha valaki sértőnek találja, bocsánatot kérek és megjegyzem hogy nem szereti az ilyet. Szóval ez nem egy oldal, nézet hibája Ez humor, amit nem lehet összemosni a valós gondolatokkal. Mélységes dühöt érzek mikor arról hallok , hogy akárki is úgy érzi hatalma van a másik ember felett, és ezzel vissza akar élni. Viszont ezt nem kötném oldalhoz, Ideológiához, mert van olyan konzervatív aki talpig becsületes , és tiszteli a feleségét. Akik bántják a párjukat, számomra nem emberek többé. Ehh lehet kicsit hosszu lesz már.....

  • Fanni Kaczy

   Fanni Kaczy

   27 napja

   Szerintem Atis úgy értette, hogy humorral hesegetjük el, a probléma kezelését. Mindenki tudja hogy ez probléma , de valahogy elbagatelizáljuk "ez magán ügy", "majd ha akarja elhagyja". El akarjuk hárítani a felelősséget miközben a társadalom mint egység sokat tehet. Mindeközben a magukat konzervatívnak mondó vonalak terjesztik az igét hogy az asszonynak otthon a helye, a férfi azért megy a kocsmába inni mert a felesége bosszantja(ez is a feleség hibája) és hogy hölgyek nondták ezt: Mennyire sajnálom a karrierista nőket, sosem lesz teljes az életük.... Talán ez a maradi felfogás van kissebbségben, de mindenképpen ez kap több média figyelmet. És persze vannak a rém történetek, arról hogy a " rendőrség tehetetlen".... miért tehetetlen?!?! Hol van a törvény ami megvéd minket? Lehet a humor gyógyír, de csak megfelelő környezetben. Ez itthon nincs meg.

 96. István Kis

  István Kis

  Hónapja

  Miért nem érdeklem az embereket?

  • Hun Honcraft

   Hun Honcraft

   29 napja

   Nem tudom

 97. Gege547

  Gege547

  Hónapja

  Vonjuk be a megcsalást a családon/kapcsolaton belüli erőszakba. Büntetőjogilag. Máris nem érzi úgy a megcsalt fél hogy az egész világ szarik rá. Mondom ezt 2 éve tartó pszichológusi kezelés 1 öngyilkossági kísérlet után.

 98. Zuiop DS

  Zuiop DS

  Hónapja

  "Elöntötte a fejemet a s**r és ezért történt..." Nos én lassan 40 éve rágom az élet nevű kenyeret, voltam már párszor olyan helyzetben, ami igazából rajtam kívül senkit nem érdekel, de soha nem tapasztaltam olyat, hogy "nem voltam tudatomnál teljesen" és amiatt csináltam volna valamit. Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy ilyen állapot létezik, szerintem aki ehhez hasonló "beszámíthatatlan állapotra" hivatkozik, az pusztán hazudik... Semmi több. Az ember az egyetlen élőlény, aki válogatott kínzástechnikákat talál ki embertársainak és környezetének kárára. Semmilyen más faj nem tesz ilyet és van olyan, aki meglepődik a számokon? Valaki azt hiszi nem létezik indok az aljas tettekre? Akik felelősségre lettek vonva tetteikért vég nélkül képesek sorolni az "indoknak" szánt önigazolási halandzsáikat és látni rajtuk, hogy hisznek benne. Persze, hogy hisznek benne, mert nekik jogaik vannak, korlátozzák a személyiségüket, szabadságukat, meg egyebek. És ezek a kreálmányok eddig is megmentették őket és meg fogják a jövőben is védeni őket. Nagyon szép gondolat, hogy változtatás kellene, de az emberiségről beszélünk. Lehetetlent kér mr. Attila. Az ember nem lesz jobb soha, legfeljebb meghúzza magát, amíg el nem ül a vihar és később majd a sötétben folytatja tevékenységét. És aki rosszat tesz, nem a tettét sajnálja, hanem hogy rajtakapták.

 99. MKV :)

  MKV :)

  Hónapja

  Nekem a rendőrség nem segített. Mire kiértek a párom megsebesítette magát. A rendőrök neki hitték annak ellenére, hogy nem rég szabadult a börtönből. Azzal intézték el, hogy nagyon sok agresszív nő van. Az nem tűnt fel nekik, hogy 40 kg vagyok, a párom pedig 80....Felháborító volt az egész. Soha többet rendőrségi segítségkérés.

 100. Decaying OrganicMatter

  Decaying OrganicMatter

  Hónapja

  Amikor azt kérdezted, hogy Magyarországon mennyi ez a támogatás, valami hihetetlen dühös lettem. Anno gyerekként sok mindenen változtatott volna ha tudom, hogy akár segítséget is lehet hívni... Skóciában élek és meg tudom erősíteni amit mondtál, itt a járvány alatt folyamatosan informálták az embereket, hogy hova tudnak fordulni ha családon belüli erőszakról van szó. Egyszerűen youtube-on vagy spotyfy-on naponta többször feldobta a hirdetést.

  • Mr Zoltan Santha

   Mr Zoltan Santha

   Hónapja

   Én angliában élek nekünk segitettek a hatoságok ilyen ügyen de mi lett volna Magyarországon. 😐

Következő