Hogyan változtatta meg a Koronavírus a Világunkat?

Sziasztok! A FutuRE: build rendezvényről a Deutsche Telekom IT Solutions szervezésében itt olvashattok bővebben: www.deutschetelekomitsolution...

A mai videóban arról lesz szó, hogy hogyan alakította át/változtatta meg a világunkat a koronavírus és hogy milyen kihívásokkal és problémákkal szembesülünk, amire választ kell találnunk a következő hetekben/hónapokban/években.

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Online Videótanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu/

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Megjegyzés 

 1. Tanulom Magam

  Tanulom Magam

  7 hónapja

  Várom nagyon a tapasztalataitokat, munkahelyről, suliból, mindenhonnan hogy mennyi koronavírusos van felétek, hogyan kezelik őket, milyen intézkedések vannak és hogy mit gondoltok a témáról, pattintsátok le a kommentek közé! :) Illetve hogy ti magatok esetleg elkaptátok-e és milyen intézkedések voltak, vizsgálat, karantén, stb.

  • Énvagyok

   Énvagyok

   6 hónapja

   @János Rónai 😁

  • János Rónai

   János Rónai

   6 hónapja

   @Énvagyok semmi gond, én nem haragszom a jó emberekre!

  • Énvagyok

   Énvagyok

   6 hónapja

   @János Rónai Meg ne haragudj, de nem értem , hogy ezt most mire irtad semmi köze ahoz amit énnírtam.

  • János Rónai

   János Rónai

   6 hónapja

   @Énvagyok pl. a Dr. Gődény az nem vírustagadó! Nézd meg hogy mit mond saját magáról, és ő csak tudja magáról, hogy mit gondol a covid19 vírusrol. Az kérdés, hogy mennyire van igazuk, de azt majd az idő dönti el... az Attis bármennyire is okos nem tudhatja ezt eldönteni. Ő csak vizsgálgatni tudja a helyzetet...

  • Énvagyok

   Énvagyok

   6 hónapja

   @János Rónai Ezt irtam de mindegy, mert aki tagad valamit akkor nem védekezik ellene és másokat is meg akar győzni a hülyeségével.

 2. Virág Kerek

  Virág Kerek

  Hónapja

  Hom ofic. De miért csak online munkákat lehet otthonról végezni. Régen voltak tök jó kis bedolgozások. Némejikel még pénzt is lehetett keresni. Ezeket is vissza lehetne hozni. Bármit ki lehet adi hom oficba ami nem igényel gépesítését , sok vagy bonyolult szerszámokat , raktározást. ( Akár saját dolgozóinak ) . Szerintem sok emberen segítene

 3. David Sheperd

  David Sheperd

  4 hónapja

  Számomra a vírus pozitív változást hozott. Előtte elég sokat jártam konditerembe, mert nem volt időm, meg igényem se másra. Bár most sincs időm semmire kb. Vírus óta kétszer annyi munkám van (bárcsak pénzem is), illetve mivel bezártak a termek, így elkezdtem országútizni. Egy év alatt lett 3 bringám. Outi, Monti, illetve melóba rohangálós. Hosszabb utazásokon kívül mindent két keréken intézek. Autómat már csak havi egyszer tankolom, illetve tavaly összesen 9512 kilómétert tekertem le.

 4. Hardman

  Hardman

  5 hónapja

  Egy ember, aki ismeri a pszichológia manipulációs eszközeit, de nem ismeri fel azt, a valóságban. Ilyen az mikor valaki bemagolja az elméletet, de gyakorlatban nem tudja alkalmazni.

 5. Imre Király

  Imre Király

  5 hónapja

  Oltási könyvünk lesz.. Onnan már csak egy lépés a chip amit majd beultetnek a bőrünk alá... Mert otthon hagytam a könyvet vagy elveszett vagy betelt... És a chip minden információt fog tartalmazni... 😷🤔💉🧬🔬

 6. Énvagyok

  Énvagyok

  6 hónapja

  Atis, szépen kérlek, hogy készits videót külön a Korona vírus tagadókról, hogy mért hisznek ezekbe az össze esküvés elméletekbe olyan sokan!!!! Szinte minden embert érdekelne szerintem . Kérek minden más személyt ha szeretne ilyen videót akkor likeolja, hogy eljusson ez az üzenet Atishoz. Minden like számít.

 7. Sz. Réka

  Sz. Réka

  6 hónapja

  2:27 betartani a szabályokat és már majdnem túllennénk ezen

 8. FofukiGuJi

  FofukiGuJi

  6 hónapja

  És a legszomorúbb az, hogy ennek az egész pandémiás helyzetnek a pozitív hozadékai tiszavirág életűek lesznek. Hamar vissza fogunk térni a 2019-ben "hagyott" állapotra, legyen az környezetvédelem, egészségügy, oktatás, egészségesebb életmód stb.

 9. Nelli Spisák

  Nelli Spisák

  7 hónapja

  Én annyit szeretnék ehhez hozzá fűzni, hogy : Senki se adassa be a vakcinát , mert követni fognak minekt!! Elkezdődött már minden!! Tényleg itt van a világvége nem kamuu!! Ezek már a jelek!! Kezdejetek el imátkozni, megtéri, szeressétek szüleiteket rokonaitokat!! Ne gyűlölködjünk. Felesleges egyre magasabb rangsorokat elérni az életben! Felesleges gyűjtögetni, csak a testünket visszük át a más világra! Sokan ezt csak egy jelentéktelen kommentnek fogjátok tartani, de ha Te legalább megértesz engem cselekedj jól!!!!!! ( A Biblia mindenre választ ad!! Csak forgassátok.... Nyissátok ki a Bibliát: LUKÁCS EVANGÉLIUMA 21 FEJEZET: 10-11. VERS.

 10. Vilmos Varju

  Vilmos Varju

  7 hónapja

  Nagyon jó lenne hogy a vírussal kapcsolatban az elhalálozási ill. Gyogyulási átlagokat bemutatnád. Esetleg átlag elhalálozást mennyire befolyásolta világszerte ez a rendkívüli intézkedéseket hozó járvány??

 11. recko2234

  recko2234

  7 hónapja

  Ha az én munkahelyem a vakcinák és gyógyszerek ellenére is meghagyja a maszkok használatát a jövőben, én biztos leszámolok! Fizikai munkát rohadtul nem könnyű maszkban, szemüvegesként végezni.

 12. Akos Domahidi

  Akos Domahidi

  7 hónapja

  milyen fura, hogy november óta egy rengeteg minden megváltozott már. most nov 17 van

 13. UNIVERZUM CSILLAGÁSZAT FÖLDÜNK

  UNIVERZUM CSILLAGÁSZAT FÖLDÜNK

  7 hónapja

  Szia Attila, hogyan lehet beállítani a youtubon hogy Magyarországon jelenjen meg a videom, megnéztem, a statisztikánál és 80%-a németországból nézi annak ellenére hogy magyar nyelvű, ezt hogyan lehet átállítani?? Sajnos sehol nincs erről információ.🙄

 14. Gabbie

  Gabbie

  7 hónapja

  Nem buktam meg a koronavírus miatt 😂

 15. Máté Ágoston

  Máté Ágoston

  7 hónapja

  Szerintem azért "lazizik" mindenki, mert az elmúlt pár évtizedben volt 2 féle járvány is, az influenza és a kanyaró, amik tudtommal a koronánál is veszélyesebbek voltak, amikor még nem volt ellenük védőoltás, mégsem állították le a fél világot. Édesanyám gyógyszertárban dolgozik, tavaly 30 Forintért árulták az orvosi maszk csomagját, most korona idején 360 Forintért, tehát 12-szer annyiért. Ezek után jogtalanul gondoljuk azt, hogy sok intézkedést azért hoztak, mert bizonyos magas befolyású emberek ebből büdösül meggazdagodnak? Idén 51 millió haláleset történt a világban, amihez képest a korona áldozatok száma 2-2,5%, és ezeknek az elhunyt embereknek is a nagy része még mindig az idősek és az akut betegek, tehát tudjuk, hogy kiket kell ténylegesen védeni, nem arról van szó, hogy teljesen véletlenszerűen szedi a korona az áldozatait.

 16. Eszter Török

  Eszter Török

  7 hónapja

  The great Reset ez az ami törtènik itt nèzz utàna ès felnyílik a szemed remelem. Ez már règ nem az egèszsègünkről szól Most komolyan elhiszed hogy egy ruhaanyag megvèd egy virustol... Ami igazabol egy biofegyver.Elhiszed komolyan hogy jozsika megevett egy denevert es huss kialakult egy virus...vicc hogy az emberek ennyire nem latjak mi folyik itt Teljesen elzarnak minket a kulvilagtol es a mediaban nyomjak a manipulalt szennyet Bill Gates maga mondta hogy dolgozik evek ota Indiaban egy oltason amivel egy chipet helyeznek majd a bőr alà ezzel dnst gyujtve es megfigyelve mindenkit.. Ezzel nem minket akarnak vedeni ezzel az oltassal( amugy is egy oltast 15-20 ev utan dobhatnak piacra most meg hirtelen lett oltas kb harom honap utanxd) csakis magukat hogy meg nagyobb hatalmuk legyen az emberek felett. Majd meglatjuk ot ev mulva a konteosok igazat hireszteltek e. De ne legyen igazunk mert akkor a pokolban fogunk elni.

  • Eszter Török

   Eszter Török

   6 hónapja

   @Szonja Kiss ebben csak az a vicces hogyha valaki megnèzi a Földet akkor látja hogy a Föld nagy rèsze mèg mindig lakatlan, ès ahelyett hogy egy kitalált vírussal majd egy vakcinával ölnènek meg emberek inkább a környezetvèdelemre kellene összpontosítani, mert hiába akarják csökkenteni az emberi populációt a környezetszennyezès ott marad a nyakukon..de ezeknek a fèrgeknek akik ezt kitalálták ezt a cirkuszt ami most megy a világban forgatókönyv pontossággal már a pènz sem elèg csakis hatalmat akarnak. Èn biztos nem fogom magam beoltani egy olyan cuccal amit pár hónapja dobtak össze, ez az èn testem majd èn eldöntöm mit teszek vele. A legnagyobb gond hogy a sok birka mèg mindig nem látja mi folyik itt..csak azt hiszik el ami a tvbe megy nem nèznek a dolgok mögè ès fèlek ez lesz vesztünk..

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   Pontosan! Végre valaki, aki atlatja! Egyébként azt is mondta Bill Gates, hogy a világ túlnépesedik, és ezen változtatni kell... Arról ne is beszéljünk mi mindent raknak majd bele a vakcinaba

 17. Mariann Kissné L

  Mariann Kissné L

  7 hónapja

  Ha csak annyi problémám lenne, hogy maszkot kell hordani.. Férjem márciustól munkanélküli, belekényszerültünk abba a helyzetbe, hogy eddig mellékállásként vállalkozott de már főállásban kell csinálnia. Olyan szektornak gyártottunk akiket szintén megvisel a járvány gazdaságilag (virág, ajándék boltosok). Most jelenleg 1 keresetből kellene megélnünk, mert a 2. hullám miatt senki sem mer vásárolni még pár ezer forintért sem... Szívesen hordanám én egész nap is a maszkot, csak lenne jobb a helyzetünk egy picit. Bele sem merek gondolni, hogy a vendéglátásban dolgozók milyen napi stressznek lehetnek kitéve a bizonytalanság miatt...

 18. Csaba Szarka

  Csaba Szarka

  7 hónapja

  2020, amikor a világ ráeszmélt, hogy vírusok léteznek és emberek halnak meg. Engem tavasz óta csak elborzaszt ennek az abszurditása és a politika ami benne van. Ami nálunk még erősebb, a szektorok, cégek, jogok kivéreztetése.

  • Tavaszi Kaszás a Temetkező

   Tavaszi Kaszás a Temetkező

   7 hónapja

   :D

 19. Szent Endre

  Szent Endre

  7 hónapja

  Csak a foci meccseket ne tiltsák be. A többi nem számít.

 20. László Zilahi

  László Zilahi

  7 hónapja

  Szerintem a járvány tagadása, megtévesztésnek titulálása egy egészen más népegészségügyi problémából fakad: A lakosság számottevő hányada küzd pszichés-szociális problémákkal, de többségük nem jut szakértő segítséghez, ezért az interneten - önjelölt trénerek tanácsai nyomán - próbál megoldást találni. Eközben - mivel valós személyes kapcsolatokat képtelenek teremteni - szintén az online térben próbálják társas igényeiket kielégíteni elsősorban úgy, hogy minden lehetséges felületen hangot adnak a véleményüknek. Ezeket az embereket a vírus nem érinti, hiszen a szociális környezet hiánya miatt nem nagyon van hol elkapniuk, ellenben a gazdasági visszaesést talán még jobban is megérzik, mint mások, mert ha egy cég leépíteni kényszerül munkavállalóit, előszeretettel kezdi az ilyen emberekkel. Saját tapasztalatukat terjesztik tehát, mikor mindenhova leírják, hogy senkit nem ismernek, aki megfertőződött volna, de rengeteg embert tesz tönkre ez a „rémhír keltés”.

 21. Miklós Sárközi

  Miklós Sárközi

  7 hónapja

  2:16 amúgy sehogy

 22. Miklós Sárközi

  Miklós Sárközi

  7 hónapja

  Egy újabb sub

 23. Mátyás Varga

  Mátyás Varga

  7 hónapja

  Milyen hatással van az életemre Koronás lettem xd

 24. László Lugosi

  László Lugosi

  7 hónapja

  Érdekes, hogy tudományként kezeled a médiahiszti termékeket Attis. El kéne gondolkozni azon, hogy ebből a helyzetből ki jön ki jól? Néhány ötlet: IT cégek szárnyalnak a tőzsdén, de konkrétan a teljes tőzsde köszöni szépen, jól van (ahogy ez ez egy válságban lenni szokott ahol emberek milliói halnak meg). A nyugati "demokráciák" is jól vannak, ízelítőt kaphattak az önkényuralom gyakorlásának kéjéből. Kína tapsol hozzá és ellát minket eszközökkel, továbbá jelzi hogy nélküle meghalnánk (legalábbis ebben a formában nem folytathatnánk). És akkor a kérdés: Kinek a kezében van a média 2020-ban? (facebook, google, stb) Szóval ki formálja a társadalom véleményét és akaratát ha nem az IT cégek (felületei)? Ne legyenek már illúzióid a "tudománnyal" kapcsolatban. Érdekek jelennek meg és nem a tudomány.

 25. Dávid Kovacsics

  Dávid Kovacsics

  7 hónapja

  Több mint 200 nap eltelt az első hullám beköszöntése óta és milyen előkészületek történetek? Jött pár száz lélegeztető gép és ennyi? Százszor több a beteg és mindenki úgy el, mint ezelőtt. Semmi érdemleges nem történt, csak felvettünk egy rongy darabot. Felvidéken élek, itt már október elejétől bezártak az iskolák, konditermek... Negatív teszt nélkül a 75 éves nénit az orvoshoz se veszik be, ha nem annyira súlyos a baja... Röhej az egész. Két végletet látok a két ország intézkedései között. És ezeket választottuk meg mi a magunk képmására, hogy minket képviseljenek.

 26. Bianka Ponyokai

  Bianka Ponyokai

  7 hónapja

  Szia Atis! Mit gondolsz az újabb karanténról? Többiek, nektek mi a véleményetek?

 27. Edit Brinkus

  Edit Brinkus

  7 hónapja

  Szia! Én pont egy olyan élethelyzetben vagyok, amikor kisgyerekes anyukaként alapból is nehéz az elhelyezkedés, de erre még a covid tett egy lapáttal. Egyébként is nehezített pálya egy óvodába beszoktatós gyerek mellett elhelyezkedni, de most meg még szinte megrovóan néznek az emberre, ha a gyerek eltüsszenti magát. Márpedig eltüsszenti magát egy kiscsoportos óvodás, szinte állandóan. Az éhenhalás és egy kisebbfajta csoda az opció, de mivel az éhenhalás egészségtelen, marad a csoda, és hogy megoldjuk valahogy. Őszintén kíváncsi lennék, ismered-e a jogazegeszseghez.hu-t, azon belül pl. Lenkei doktort. Ő egész máshogy látja ezt a covid helyzetet, és nincs egyedül, világszerte egy csomó orvos kiáll az mellett, hogy ami covid körül zajlik egy felfújt lufi. Lenkei dr elég jól érthetően, világosan elmondja a videoiban a véleményét, és azt is, mit mire alapoz. Eddig 2 db ""érvet"" hallottam ellene, az egyik a hite, a másik pedig hogy vitaminokat árul. Az elsőről azért érezhető, hogy nem érv, a másodikkal kapcsolatban annyit tennék hozzá, hogy soha sehol nem mondja, hogy az ő termékeit vegyük meg, hisz van még más opció is. Szerintem egy jó dolog lenne, ha tudhatnánk azt, hogy az össz halálozás hogyan alakult az elmúlt években, vajon abból is látszik a covid? Ezzel kapcsolatban próbáltam hiteles forrást keresni, egyelőre nem sok sikerrel. A szkeptikusok azt fogják mondani nyilván, hogy az össz halálozás azért nem téma, mert a közlekedési balesetek jelentősen csökkenhettek (mivel nem közlekedtünk annyit), a másik oldalon viszont ott van, hogy a háztartási balesetek viszont nőhettek (mivel többet voltak az emberek otthon). És otthon is meg lehet halni. Szerintem érdemes lenne egy ilyen összehasonlítás, mittudomén, az elmúlt 5 évet nézve. Ez megmutatná, hogy tényleg ott van az a plusz halott létszám, ami a csapból is folyik, vagy ennyien mondjuk 2 éve is meghaltak, csak nem covidnak hívták a bajt. bocs, hogy hosszú volt, szép napot neked!

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   Én ismerem Lenkei! És mindenben egyetértek veled!

 28. Énvagyok

  Énvagyok

  7 hónapja

  Én minden tudatos dolgot megértek, de az embereknek mi értelme az életüknek ha "egy hüttőbe" kell leélniük a virus miadt. Mindenki fel kéne rakja a maszkot és esetleg fertőtlenítőt használnia, hogy ha bár van aki igazán élné az életét az tudja élni ne csak leélni . Az élet után sajnos lehet nincs semmi, ezért kéne élni.

 29. László Juhász

  László Juhász

  7 hónapja

  attis csinálsz update videót a tévhitekről és tényekről?

 30. petra nagy

  petra nagy

  7 hónapja

  Szia

  • Tavaszi Kaszás a Temetkező

   Tavaszi Kaszás a Temetkező

   7 hónapja

   Olyan, mint egy WC-n ülnél 😅

 31. Daniel Papp

  Daniel Papp

  7 hónapja

  Eddig soha nem hittem el hogy létezik és hülyeségnek tartottam. De most hiteles emberek ismerősök is vannak így elhiszem. viszont az szomorit hogy az állam ebből is csak a pénzt szedi

 32. Hun Honcraft

  Hun Honcraft

  7 hónapja

  az a baj,hogy sokan nem veszik komolyan a vírust Pl. Anyámmal vásároltunk a munkahelyéül szolgáló Spar-ban Mikor pakoltuk be a cuccokat a táskába maszkban persze (Ami még mindig a bolt része),észrevettük,hogy egy emberke evett persze lehúzott maszkban (Kb. 70 év körüli) -Vegye vissza a maszkját,mert az ilyenek miatt zárják be a boltokat! -Nem,mert épp eszem,és ilyenkor nem kell hordani -Jó,de legalább menjen el a kb. 10 méterre található ToGo-ba,ahol befejezheti (Miután kajáda,ott nem kell evéskor a maszk fennléte) -Az csak egy gyors kiszolgáló... -Szerinted az a tányérnyi leves evő emberke éppen mit csinál? Folytattuk,mire láttuk,hogy piszkosul makacs,és otthagytuk Az a legszebb,hogy pont ott evett,ahol a boltot ellenőrző rendőrök egyből észreveszik,és kapja a bolt a 2. figyelmeztetőt (3. után bizonyos időre bezáratják) Hiába próbálják meggyőzni,egyszerűen lehetetlen,és az ilyen vadbarmok (Bocs a trágár szóért,nem lehet őket szebben leírni) miatt veszik el még több ember munkája,aki élelmiszerboltokban dolgozik

 33. Kristóf Kertész

  Kristóf Kertész

  7 hónapja

  Hamarosan zárnak a sulik. Nagyon sok a fertőzött illetve halottak száma is.

 34. Andrea Kurkó

  Andrea Kurkó

  7 hónapja

  3:18 ezek a számok a valóságban sokkal kisebbek is lehetnek 😂 manapság mindenki csak koronában hal meg, öregségről, rákról már nem is hallunk 🤣🤣🤣 Amúgy, nem lehetne ebből egy második rész is? A bűnözésre kíváncsi lennék 🤔

  • Izabella

   Izabella

   7 hónapja

   Teljesen igazad van manapság mindeni korona vírusban hal meg mégha nem is aba halt meg akor is de az is igaz hogy a krónikus betegeket már nem is akarják fogatni a kórházakban

 35. Izabella

  Izabella

  7 hónapja

  Sziasztok ha anyira veszélyes ez a vírus akkor mért van az hogy az emberek olyan könyen áttesnek rajta az emberek többsége akkor mért is kell oltás ? Meg hogy is van ez hogy találomra adnak pozitív vagy negatív tesztet ha valaki el se ment megcsinálni a tesztet és mégis le jött az eredmény 🤔 És az is érdekelne mért akkarja egy szoftverekel foglalkózó cég beoltani az embert meg egy olyan orvos aki azt mondta túl sok ember van 🤔 téleg nagyon érdekelne Van vírus de nem olyan veszélyes mint állítsák de evel érvelnek azért hogy be tudjanak zárni minket mint az állatokat 😡 És köszönöm a videót bár nem értek egyett mimdenel de ez van

 36. Diána Megyeri

  Diána Megyeri

  7 hónapja

  Miért lesz melegem egyből ahogy elkezdem nézni a videóid?

 37. tamás Kanyó

  tamás Kanyó

  7 hónapja

  Nem tudnak már leakadni errol avirusrol mar idegesit h mindehol ez van

 38. Koreai és japán ételek otthon

  Koreai és japán ételek otthon

  7 hónapja

  Innen Dél-Koreából üzenem, hogy a koreaiak csak a fejüket csóválják az europai meg amerikai.... vagyis a nyugati mentalitáson, ahogy a vírushelyzetet kezelni képtelenek vagyunk, mert mindenkinek fontosabb, hogy őt saját magát hogy érinti, vele mi van, neki mi nem tetszik, a személyiségi jogai sérülnek, a kutyája depressziós, a maszk-tagadásról meg a látszatintézkedésekről nem is beszélve. Itt durrant Kína után másodszor, de nagyon hamar összekapták magukat, és nem...nem az a kulcskérdés, hogy alapvetően gazdagabb az egészségügy (naná mert többségében magánszektor) hanem az emberek mentalitása, fegyelme, és az, hogy komolyan vették... Nem gyártották az összeesküvéselméleteket, nem lázítják egymást hülyeségekkel a neten, rend van, megy az élet, kontroll alatt van a fertőzés kezelés. Most inkább vagyok itt, mint otthon.

 39. Roli Horvàth

  Roli Horvàth

  7 hónapja

  Itt nem csak rólunk van szó, kik egeszségesek ! De fōként az imunhianyos betegek, leukémiás betegek, stb ... kik erre fogékonyabbak ! És persze a szuleink kik mar tul vannak a 40 es évein

 40. Lajos Zsolt Mészáros

  Lajos Zsolt Mészáros

  7 hónapja

  Nekem az idei tavasz volt a leghosszabb tavasz volt. A testvéreim a határ másik oldalán voltak, a tanulás nagyon szarul volt megoldva. Egyszóval borzasztó. Azt hittem hogy ott fogok meghalni de szerencsére. A családomnak 3 hónapig nem volt bevétele de itt vagyunk továbbra is. Remélem hogy az elkövetkező intézkedések nem lesznek olyanok mint tavasszal.

 41. Gergely Dékány

  Gergely Dékány

  7 hónapja

  Én kórus iskolába járok így még egy fokkal nehezebb a távolságtartás. Mindenki maszkot hord és az egész iskola bűzlik a kézfertőtlenítőszagtól. Az egyik osztályból egyvalaki elvileg elkapta és az egész osztályt karanténba vágták. A mostani vasárnap lett volna egy vegyeskari szereplés ami min. 70 ember, de pont ma derült ki hogy csak 10 ember mehet összesen a Mátyás templomi szereplésre. A külön zeneórák pl hangszeres vagy magánének is bonyolódnak mert maszkban énekelni eléggé nehéz még úgyis ha elé erős hangod van. Hangszeren még nehezebb mert ha fúvós hangszeren játszol (pl én) azt maszkban lehetetlen. A termekben minden szünet alatt kinyitjuk az ablakot hogy járjon a levegő de így aki hajlamos rá az rettentő könnyen megfázik pláne így télfelé. Az online tanulás nekem alapjáraton nem ment rosszul, de az alsóbb évesek pl 1-4 osztályosoknak ez az időszak rettentő fontos. Nálunk a tanárok nagyrésze viszonylag gyorsan át tudott állni virtuálisba. A legjobban azt sajnálom hogy az összes külföldi szereplés mehetett a levesbe és a nagyobb lélekszámú eseményeket nem lehet megtartani.

 42. Tamás Pálos

  Tamás Pálos

  7 hónapja

  Szép estét neked, Atis! Kis bővebb információ amiről többet kellene tudnod, mert csak teljes körűbben kéne csinálni hasonló videókat és valósabb információt tégy közzé.... Nézd meg és kicsit gondolkozz el ezeken a dolgokon... Nem bántás a célom, mint ahogy már párszor írtam kommentet a számodra. És mindig azt kértem, hogy jobban körültekintőbben és teljesebb információkkal készíts videókat... Megköszönve a figyelmedet... Tisztelettel, Pálos Tamás hueye.info/home/vide/q3KBYr2lmYig0NI.html

 43. Niky Kovács

  Niky Kovács

  7 hónapja

  Magyarul a Telekomosok megunták a hülyeséget és meg akarják oldani ezt a globális problémát, ha már az orvosok és társaik nem tudják 🙄 és ezt értékelem, csak jó lenne kivitelezni is valami használhatót.

 44. Angyalka Kis

  Angyalka Kis

  7 hónapja

  Én vonattal járok munkába, 45 perc az út! Basszus èn 45 percig nem tudom az orromon tartani a maszkot!! Muszàj az út alatt legalább 4-szer 5-ször lehúznom ès vennem egy nagyobb levegőt! Valakinek meg iszonyat folyik az orra a maszk alatt...De a legjobb, hogy azok az ellenőrök akik a maszk miatt szólogatnak be, azok nagy rèszènek nincs felhúzva az orrára a maszk...

 45. Gyula Nagy

  Gyula Nagy

  7 hónapja

  Szia! Szerintem én vagyok a legöregebb néződ! 😃 Csak annyit fűznék a videódhoz,hogy hetente jövök megyek Pl: It,Fr,B,De,Nl és sehol nem látom,hogy bárki is hinne ebbe a járványban! Autókat szállítok és elég sok emberrel találkozom mégsem hallottam még senkit akinek bármilyen ismerőse vagy annak ismerőse beteg lett volna! És én is élek még☝️😃 Napi 5000 mg aszkorbinsav ☝️👌😉 Imádom a videóid kivéve ezt. Üdv

 46. Mózes Kertész

  Mózes Kertész

  7 hónapja

  A koronavírus okozhat tumultust a buszon? Mert úgy tűnik, igen!

 47. Syama Sundari

  Syama Sundari

  7 hónapja

  🦠AZ IGAZSÁG A KORONAVÍRUSRÓL, AMIT SEHOL SENKI NEM FOG ELMONDANI NEKED www.bitchute.com/video/XKT2a6F9H4oY/

 48. Jordan Szilard

  Jordan Szilard

  7 hónapja

  Ez faszsag es hulyítés nem 47 millio a fertőzött hanem AMIOTA MEGJELENT A vírus azóta 47 millio ember fertozodott meg de nem annyi a jelenleg fertozott ember 31 millio meggyógyult masfél millio halott A 47 millió-bol eleg szomoru hogy ennyire félrevezetik az embereket csak hogy elhitetessek veluk es felelmbe tartsak a társadalmat

 49. ツMartin

  ツMartin

  7 hónapja

  Lehetnél a biosz tanárom😅

 50. Daniel Csentei

  Daniel Csentei

  7 hónapja

  Szia Atis ,várható a 2020 as választásról videó? Érdekelne

 51. Nóra Keveháziné Kőszegi

  Nóra Keveháziné Kőszegi

  7 hónapja

  Szerintem felment az ingerküszöb. Vegyük példának a mimóza növényt. Mikor hazaviszed még minden inger új neki és minden ilyen hatásra összecsukja a leveleit. Aztán ahogy telik az idő hozzászokik a locsoláshoz, a szellőztetéshez stb. és ezekre már nem reagál. Szerintem velünk emberekkel is valami hasonló történt/ történik. Amikor bejött a covid még új volt, ijesztő volt, félelmetes volt, de mára már az életünk részévé vált, már csak felvesszük a maszkunkat, az értelmesebbek nem lihegnek egymás nyakába sorbanállás közben és részünkről megtettük, ami megtehető. Én abszolút meg tudom érteni, nem lehet ennyi időt rettegésben tölteni. Az első hullám alatt párommal mi sem mentünk sehova csak ő járkált bevásárolni, nem találkoztunk a családdal, se barátokkal. A második hullámnál már nem zártuk magunkat karanténba, mondjuk ehhez biztosan az is hozzátesz, hogy nem vagyunk a veszélyeztetett korcsoportba tartozók, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, igyekszünk támogatni az immunrendszerünket. Én értem a helyzet súlyosságát, de képtelen vagyok ennyi ideig bezárva lenni pláne, hogy januárban érkezik a kislányunk, akkor úgy is otthon leszek egy ideig, még ki akarom élvezni, hogy eljárkálhatok itthonról, elmehetek egy lagziba vagy egy baráti öszejövetelre vagy elmehetek randizni a férjemmel.

 52. Sándor Kertész

  Sándor Kertész

  7 hónapja

  Itt egyszerűen arról van szó már, hogy míg március-április körül meg tök újnak tűnt ez a dolog, hogy hú most megjelent egy új vírus, de a mai napra azért az emberek nagy része észrevette, hogy még véletlenül sincs akkora probléma, mint amekkora hype van a vírus körül, hiszen elkapja az ember max, aztán egy hét múlva kigyógyul belőle, eközben sincs semmi baja, max nem érez szagokat, köhög egy kicsit, de egy egyszerű nátha majdnem hogy jobban megvisel... Viszont vannak azok az emberek, akiket még mindig meg lehet etetni ezzel a sok f*szsággal, amiket nyilatkoznak, meg lehoznak a hírek, amiknek persze több mint fele kamu, valamint ezekkel az álrendelkezésekkel, amik itt mennek, például a legutóbbi, hogy éjfél és 5 óra között kijárási korlátozás van...pont ebben az intervallumban talalkozott eddig is a legtöbb ember egymással, tök logikus nem? Vagy azelőtt amikor 11-ig lehettek nyitva a szorakozohelyek, megoldották 11 előtt a bulit, komolyan mondom mintha óvodások hoznák a rendeleteket, egy darab se volt még, ami nem sántított volna. Maszkkal kapcsolatban is, finoman szólva már a f*sz se akarja hordani, pont a virus előtt lett elmondva, hogy nem ér semmit, nem véd meg + szerintem kurva káros is, hogy nem kapsz megfelelő mennyiségű oxigént. Én az elején is úgy voltam vele, hogy fel van kapva az egész, most meg már főleg úgy vagyok vele, mert szemmel láthatóan nem jelent veszélyt ez a sz*r, már nem tudom szebben írni, nagyon kiakaszt ami megy. Másrészt a hírekből is hallhatjátok, hogy 70-80 év között van az átlagkorhatár, akik belehalnak, azok is nagy része krónikus beteg, ergo ezek az emberek nem a koronavírusTÓL haltak meg, hanem a koronavírusSAL, maximum felgyorsította a folyamatot, amit akár bármilyen másik hétköznapi betegség is megtehetett volna. Ennek ellenére van sok birka, aki elhisz mindent amit a kormány meg a különböző álhírek lehoznak, gumikesztyűben meg lassan már szkafanderben jár az utcákon, és nem látják mennyire egy átlagos betegségről van szó. Megjegyezném még mindig influenza által sokkal többen halnak meg évente, és a kutya se beszél róla, mert tök normális dolog, hogy valaki influenzás. Ezzel a vírussal is így kéne már tenni, elfogadni, hogy van, és együttélni vele, mert eltűnni már úgysem fog, meddig akartok korlátozva élni meg maszkban járkálni? Meg kérdem én, milyen vírus vagy betegség az, amit teszttel kell kimutatni, hogy egyáltalán beteg vagy? El kell gondolkozni ezeken. És most jöhet bárki, hogy megmondja a tutit, hogy milyen szarul gondolom, ez a véleményem az egészről, pont.

  • Alexander Sasa

   Alexander Sasa

   7 hónapja

   @Sándor Kertész Ez már rég nem a vírusról szól... A HN15-nél is meg akarták ezt játszani csak akkor még nem volt elég buta meg hiszékeny a kritikus tömeg. Kell a totális kontroll mert ez a vége ha mindenki azt csinál amit akar. Észnélkül zabál, szaporodik meg harácsol. Ilyen szar világban nem is érdemes élni. Gyerekem nincs, már nem is lesz, 37 vagyok ha ez 10évvel később jön egy szavan se lenne ,h ezt csinálják csak akkor már lehet ,h tényleg késő lett vona. 50év múlva tényleg egy jobb világ fog beköszönteni de ahoz ezt a mostanit teljesen törölni kell. Úgy emlékeznek majd erre a korra majd mint mi most a középkorra: Brutális, mocskos és végtelenül pazarló.

  • Sándor Kertész

   Sándor Kertész

   7 hónapja

   @Alexander Sasa Így van, most már nem sokra vagyunk attól, hogy a nyílt utcán is hordani kell, ami aztán már elég abszurd lenne. A svédek csinálták a legjobban, elkapja, aki elkapja, gyorsan végigsöpör az országon, és kész. Úgy tudom, ők már túl is vannak kb. az egészen. Az a baj ezzel az egésszel, hogy már el sem tudom képzelni, mikor és hogyan lesz vége. Mindig optimistán álltam hozzá, még mikor elkezdődtek ezek a korlátozások, hogy na akkor majd nyárra vége...na akkor majd nyár végére már tuti vége...de nem, és egyre rosszabb, és rosszabb a helyzet, a sok birka meg tényleg konkrétan mintha legalábbis leprás lenne a masik, úgy fél emberek közé menni. Én azt mondom, ha egy ember figyel az egészségére, nincs az a vírus, ami nagyobb kárt tud okozni a szervezetében. Én is átestem rajta, semmi bajom nem volt. De persze az emberek többsége szarik a saját egészségére, a cigit is úgy szívják sokan, mint a friss levegőt, de ezek után nem kell meglepődni, ha nem csak ez a vírus, hanem bármelyik másiktól olyan beteg lesz, hogy alig lehet segíteni rajta.

  • Alexander Sasa

   Alexander Sasa

   7 hónapja

   Teljesen egyetértek! A maszk csak is arra jó ,h a rettegők nyugodtabbak legyenek nem számít mennyire egészségtelen. Ja és nem arról a 20percről van szó amíg vásárolsz vagy utazol. Heti 6 nap 8órában van rajtunk a munkahelyen és nem műtűnk vagy ilyesmi... Segít viszont ,h az emberek úgy álljanak egymáshoz mintha potenciális veszélyforrás lenne a másik. A kijárási tilalom meg csak beszoktatás ez a mostani időszak. Ki lesz bővítve... Sokan vagyunk az az igazság, háború nélkül csak is így lehet radikálisan csökkenteni a népesség számot. Eddig én is lázadtam ezek ellen, de látva ,h mennyire buta a többség már én is azt mondom csinálják végig...

 53. Vica Kolozsvári

  Vica Kolozsvári

  7 hónapja

  Én Londonban élek és egy éve nem láttam a családomat mert vagy lezárták a határokat vagy pénzem nem volt elég hogy utazhassak. Nyáron három hónapra leszabadságoltak, de hála az itteni intézkedéseknek ez egy fizetett szabadság volt. Megkaptam a rendes fizetésem 60-80%át. Nagyon nehéz idöszak volt, ami próbára tette a mentális egészségemet, de nagyon szerencsésnek is érzem magam, hiszen megmaradt a munkám, be tudom fizetni a lakbért és a számlákat, a családommal pedig online tartom a kapcsolatot. Fogjunk össze és hordjuk a maszkot hogy minél többen mihamarabb ujra együtt lehessünk a szeretteinkkel💙❤️💙❤️

 54. Gréta Lelkes

  Gréta Lelkes

  7 hónapja

  Olyan aranyos vagy, hogy mindig elmondod a videók végén , hogy erről még persze lehetne egy órát beszélni vagy több videón keresztül átadni, de ne aggódj így is nagyon alapos és precíz videóid vannak drága Attis!😄🥰❤️😄😁😁✨✨✨

 55. Peter Fuhrer

  Peter Fuhrer

  7 hónapja

  Tavasszal jobban megviselt a gondolat,hogy kitört egy világjárvány.Mostanra megtanultam a gondolattal együtt élni!

 56. Dániel Rozsnyai

  Dániel Rozsnyai

  7 hónapja

  Szerintem azt is megmutatta a koronavírusos krízis, hogy az országok mennyire nem tudnak együtt működni. Az egyik ország szigorít, míg a másik (akár szomszédos ország ) enyhít. Nem tudnak közös intézkedéseket bevezetni. Az emberek egy jelentős része szerintem azért ellenzi a szigorításokat, és a maszk hordását, mert rengeteg intézkedés amit bevezetnek nem racionális. Magyarországon este 11 ig lehet szórakozóhelyre menni, 3 cm távolságra lenni idegen emberektől, utána már nem. Néhány focimeccsre be lehet engedni többezer embert, de koncertre nem. Itt Angliában az új szigorítások hatására szinte minden bezárt újra, viszont az iskolákba a gyerekek maszk nélkül nyugodtan mehetnek és fertőzhetik egymást. És ez csak néhány a sok közül. Ilyen intézkedések láttán természetes, hogy vannak emberek akik megkérdőjelezik az egész helyzetet. Nekem személy szerint kb 20 ismerősöm van, aki pozitív covid19 re. Egyikőjük sem került korházba vagy halt meg. Valaki rosszabbul volt, valaki nem annyira. Viszont több mint 20 ismerősöm van, aki elvesztette a vírus miatt a munkahelyét, és fogalma sincs, hogy hogyan fog alakulni a jövője. Szinte mindegyik ismerősöm aggódik, hogy elveszíti a munkahelyét. ( Főleg itt Angliában, mert itt a termelés és az élet közel sem állt úgy vissza, mint Magyarországon.) Szerintem azokra az emberekre kéne vigyázni, akik veszélyeztetettek a a vírussal szemben, akik viszont egészségesek, had döntsék el, hogy vállalják e a kockázatot, hogy elkapják a vírust. Cigarettázni, alkoholt fogyasztani, hegyet mászni stb. legális, vállalni a kockázatot, hogy elkapom a vírust, és beteg leszek 2 hétig, utána megy az élet tovább illegális. Ha az országok közösen megbeszélve 1 hónapra kijárási tilalmat vezettek volna be, akkor az élet is csak egy hónapra állt volna meg, nem fél-1 évre, vagy ki tudja mennyi időre.

  • László Lugosi

   László Lugosi

   7 hónapja

   Az egy havi egységes leállásban nem lett volna üzlet.

 57. karinda karinda

  karinda karinda

  7 hónapja

  Pedagógus vagyok, nem iskolában, nem óvodában. Életerős, 38 éves, "futóbolond", edzésmániás, egészségesen táplálkozó nő vagyok. Lebetegedtem. Először csak torokfájás, aztán láz, aztán köhögés, hasmenés, és ezek így váltakoztak. Fájt a hátam, a mellkasom, és próbáltam erőteljesen venni a levegőt, de közben köhögni is kellett. Dokinál kiírattam magam egy hétre, antibiotikum kúra, tesztelés nuku, hiszen "csak légúti tüneteim vannak. Ha fulladok, akkor hívjam a mentőket". Letelt az 1 hét, jobban lettem, el is mentem dolgozni. Kemény egy napot voltam, majd megint otthon, erősebb tünetekkel. Hidegrázás, izzadás váltakozása, és sokszor úgy éreztem, nem kapok levegőt, mondtam is a páromnak, hogy "mintha szívinfarktusom lenne...". Rá két nappal elment a szaglásom. Csak ekkor kért a dokim tesztet, a mentőre 5 napot vártam. A teszt és az első tünetek között eltelt 16 nap, vélhetően ezért is lett negaitív. Ma beléptem az 5. hétbe a betegség szempontjából. A második antibiotikum kúrámat nyomom, köhögéscsillapítóval "egész jól" vagyok, nélküle lehet, hogy még mindig köhögőrohamaim lennének, mert ha elfogy a szervezetemből a hatóanyag, sokszor érzem az ingert, és köhögök még. Olyankor még fáj a mellkasom. Még mindig rám jön időnként a szapora, és a szaglásom sem tért még vissza. Ennyit arról, hogy "csak influenza"... Nem vagyok hívő, de imátkoztam, hogy a szüleim ne kapják el, mert a tünetek megjelenése előtt náluk voltam két nappal, illetve hogy ne legyek súlyos, mert akkor lehet, hogy már csak a hullaházban látnak legközelebb....

 58. Anett Hochsüld

  Anett Hochsüld

  7 hónapja

  Az én életemben úgy jelent meg ez a dolog, hogy a méhész képzés elméleti régszét online végeztük, nagyon le voltunk maradva mindennel, aztán a gyakorlati oktatónkat kivonták, mivel 65 év feletti, így Győrbe kellett járnunk gyakorlatra, hozzáteszem ez kb 3 óra utazással járt. Viszont én azt sajnáltam, hogy itt a legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakember nem taníthatott. Megértem az intézkedéseket, sikerült is levizsgáznom, de nem volt egy sétagalopp. Ez volt idén tavasszal. 1 hónapja elvesztettem az állásom skakkal együtt létszámleépítés miatt. Gyógyfürdőn dolgoztam, az ágazat haldoklik. Alig van vendég, a dolgozók 6 órában vannak. Ez édeskevés ahhoz is, hogy kb megérje üzemeltetni, de muszáj, nem zárhatnak be, életben kell maradni. Több ismerősöm is karanténban van, itt Vas megyében azthiszem elég segítőkészek az emberek, aki tud vásárol az otthonmaradottaknak, vagy időseknek, segítünk ahol tudunk. A maszk viselést a gyári dolgozók és az eladók szenvedik meg leginkább, de muszáj hordani. Az éttermek, butikok működnek, inkább kisboltokba, piacra járok, hogy őket támogassam. Nagyon remélem, hogy ez az egész inkább az összetartást fogja szolgálni, bár azt látom inkább szét akarják robbantani az emberi kapcsolatokat.

 59. Anita Pongracz

  Anita Pongracz

  7 hónapja

  Összeesküvés elmélet- Covid Múltkor beszélgettem egy buszsoförrel (50+ férfi). Elmagyarázta hogy azért van a vírus, hogy beoltsanak mindenkit, amiben van egy 5gs chip. És ha eléri a nyugdíjkorhatárt akkor majd a nanobotok elfogják idézni a halálát. Hogy ne kelljen nyugdíjat fizetni neki. Ezt ő abból tudja, hogy mondták a Kossuth rádióban ( és biztos igaz mert 3szor is leadták) Azt is mondta hogy olyan mint a 80as években mikor hirdette az FBI hogy "Ha nem emlékszik mit csinált éjszaka akkor jelentkezzen mert kiszedik a gyilkos csináló csipet az agyából" Mintha lenne valami film is hasonló sztorival, amit még anno Ausztriából hozott be videokazettán. Kicsit belekeveredett az emlékeibe, és gyártott egy új superelmèletet, amit terjeszt is. Nektek milyen összeesküvés elmélettet meséltek ezzel kapcsolatban? Esetleg lehet ezekről is videó, magyarázattal ...

 60. Csenge Balogh

  Csenge Balogh

  7 hónapja

  Nem vagyok vírus tagadó. De nem gondolom, hogy ez a vírus különösebben veszélyes lenne. Szerintem pont annyira veszélyes, mint bármelyik vírus. Valószínüleg ennek a helyzetnek a kulcsa, a nyáj immunitás 🤷🏼‍♀️ át kell esnünk rajta aztán kész. Ami a maszkviselést illeti.. ki lehet bírni, bár nem sokat véd és hosszú távon negatív hatásai lesznek. Sajnos saját magamon érzem, hogy ha fél óránál tovább van rajtam akkor rosszul vagyok, fáj a fejem, èg a szemem, nagyon rossz a közérzetem. Nemrégiben olvastam egy irományt, amiben az állt, hogy a visszalélegzett széndioxid agykárosodást okoz, ami nem visszafordítható. Engem ez jobban aggaszt, mint a vírus. :/ illetve nagyon sok olyan emberről hallottam, akinek úgy lett pozitív a tesztje, hogy ott sem volt a tesztelésen vagy ismerősök, családtagok hunytak el teljesen más okból kifolyólag és a halál okaként Covid19et írtak a papírra. Tehát az általunk ismert adatok és számok nem reálisak

 61. Zsolt Péter

  Zsolt Péter

  7 hónapja

  Nállunk a postán semmi se történt, pedig lett azonosított koronavírusos, ha biologiai fegyvert akarnék szétszórni a világba tuti a postások lennének a legjobb fegyver :D

 62. Fehernyul00

  Fehernyul00

  7 hónapja

  Sziasztok!Van az ismeretségi körötökben koronás kisgyerek,vagy kisbaba?Mennyire betegek?Mit lehet tudni az állapotukról?

  • Anita Pongracz

   Anita Pongracz

   7 hónapja

   Nálunk a polgármester 2 éves kislánya lett beteg (állítólag) láz, köhögés volt 2 hétig. Pozitív covid tesztel. Senki nem kapta el a családban, az anyukája sem. Innentől kezdve mindenki azt hisz el amit akar.... Szerintem

 63. Krisztián Farkas

  Krisztián Farkas

  7 hónapja

  Én elhiszem, hogy létezik a vírus, de ebből az állandó pánikkeltésből elegem van, én letiltottam már az összes híroldalt, mert nem vagyok rá kíváncsi, aki veszélyeztetve érzi magát, az legyen sokkal óvatosabb, a többiek meg had csinálják a dolgukat tovább, max hordjanak maszkot (ami szerintem nem ér semmit), szerintem a félelemkeltéssel csak még nagyobb stresszben tartják az embereket, amitől még könnyebben megbetegszenek, nem csak ezzel hanem akármi mással is, ezen át kell esni idővel mindenkinek, nem fog eltűnni, amúgy meg az immunerősítés fontosabb lenne, mindenki szedjen sok c, d, meg valami ütős multivitamint, mozogni kell, egészségesen táplálkozni, nem alkoholizálni, meg cigizni, aztán megerősödik a szervezet annyira, hogy legyőzze. aki meg krónikus beteg, vagy gyenge immunrendszerű, az vigyázzon magára, míg lesz vakcina.

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   Huuu, pontosan ezt gondolom! Nem gondoltam, hogy van más is aki ezt gondolja! Örülök, hogy többen így átlátják! 😁Bár a vakcináról más a véleményem.

 64. Norbert Faludi

  Norbert Faludi

  7 hónapja

  Én magam is megtapasztaltam és még mindig tapasztalom a korlátozó intézkedések hatását az oktatásban. Orvostanhallgató vagyok. Mi már március óta online tanulunk. A szakmai fejlődésünk szempontjából, szerintem elég nagy gond, hogy nem találkozhatunk a betegekkel, mert így nem láthatjuk bizonyos betegségek jellegzetességeit. Mégsem ugyanolyan a személyes tapasztalás, információ szerzés így online, mint élőben/helyben. Habár az elméleti információ ugyanúgy elérhető, sőt még kézenfekvőbb is, mivel egésznap az interneten lógunk, mégis azt tapasztaltam (és ezt többen is megerősítették), hogy a figyelem és az érdelődés csökkent vagy megoszlott az online térben. A hagyományos oktatásnak megvolt az az előnye, hogy nem lehetett egyszerűen csak úgy felállva kisétálni a teremből, míg most mindenki azt csinál amit akar, amíg a tanár magyaráz. Hiányzik a betegekkel való kontaktus, a kikérdezésük, de nem csak ez, hanem a barátainkkal való találkozások is. A szünetek előtti rövid kis társalgások. Nekem személy szerint a bulik nem hiányoznak, sosem voltam oda a tól hangos zenéért, sem a részegen lődörgő vagy agresszív emberekért. A maszkellenesség jelensége számomra teljesen elfogadhatatlan. Főleg úgy, hogy tudom mivel jár a betegség, mivel nemcsak a családom kapta el, hanem a barátnőm apukája, a szomszédünk, rokonok, ismerősök. Nem mindenki viselte jól, és még közülük sem mindenkinek múltak el a tünetei teljesen, pedig már több mint 1 hónapja elkezdődtek a tüneteik. Úgy gondolom, hogy a maszkellenesség hívőit már nem fogjuk tudni meggyőzni arról, hogy tévednek és a tévedéseiknek nemcsak ők maguk, hanem a családjuk, a barátaik, de teljesen idegen embereknek az életét is veszélybe sodorják. Az, hogy fel sem merül bennük, hogy ők azok akik tévednek, oda vezet, hogy a hibás feltevéseik alapján, hibás következtetéseket vonnak le, majd hibásan cselekszenek. Mivel a maszk hordása nem jár semmilyen egészségügyi kockázattal (nem okozza a vér CO2 szintjének az emelkedését, sem az O2 csökkenését - ja és a tüdőben sem éppen úgy műdödik a gázcsere, mint azt a youtube meg facebook 'szakemberek' megmondják), így a nem viselésük FELELŐTLENSÉG. Úgy gondolom, hogy most meglátszik, hogy kit érdekelt anno a suliban a biológia, és a természettudományok. Gyanítom, hogy a maszkellenesek nagy részét sajnos sosem érdekelte, olyan szinten hogy elmenjenek a könytába, kivegyenek egy élettannal foglalkozó könyvet és elolvassák (akit igazán részleteibe menően érdekel annak ajánlom a Fonyó élettant). Helyette egyszerűbb a facebook-ról és a youtube-ról tájékozódni teljesen hiteltelen, megbízhatatlan alakokban, mert az interneten minden igaz.. (ezt irónikusan mondtam - a gyengébbek kedvéért). Ja és a maszk tényleg véd, nem csak a másik embert, hanem minket is. A japánok csináltak egy kutatást, annak az eredményét olvastam pár hete. Akit érdekel az írjon kommentet ide és beszúrom a linket. Pár ötletem nekem is lenne a következő járványok elkerülése érdekében. Csak azért nem erre a járványra, mert szerintem már a világ elbukott. Elég nehéz lett volna még úgy is győzni, ha mindenki betartotta volna az intézkedéseket, de így hogy egyesek még tagadják is a vírus létezését szerintem lehetetlen. Főleg úgy, hogy ezen emberek száma folyamatosan nő. Az egyik ötletem az volna, hogy a kormányok a kommunikációra jobban figyeljenek oda. Válaszoljanak meg minden kérdést. Az embereket én hiszem, hogy most egyszerre érdelete, hogy akkor mit is lehetne tenni a vírus legyőzése érdekében (legalábbis a járvány elején ezt lehetett tapasztalni a közösségi médiából), de a válaszokat nem a megfelelő helyről kapták. Egy másik dolog, az a kórházak folyamatos bővítése és az egészségügyi rendszer nagyobb fokú fejlesztése lenne. Ez egy hosszú távon kifizetődő dolog lenne, de a kormányokat nem nagyon érdekli. Elég hosszúra sikeredett, köszönöm ha elolvastad! :)

  • Bianka Lippai

   Bianka Lippai

   7 hónapja

   Nagyon intelligens és összeszedett gonolatmenetet vezettél le, Sokmindenben egyetértek. Minden jót kívánok neked a jövőben! :)

  • Norbert Faludi

   Norbert Faludi

   7 hónapja

   @Kinga Molnár Szia! :) Itt találod a cikket amit én olvastam: www.maszol.ro/index.php/tech-tudomany/133823-tudosok-megvizsgaltak-a-maszkviseles-hatekonysagat-ezek-az-eredmenyek

  • Kinga Molnár

   Kinga Molnár

   7 hónapja

   Szia! Engem érdekelne a link, megköszönöm ha megosztod velem!😊

 65. László Zsolt Nagy

  László Zsolt Nagy

  7 hónapja

  Attis! A video elejen feltett kerdesre, miszerint miert lazaskodnak sokan a valasz az hogy azert mert sokaknak leesett hogy mestersegesen generalt hiszteriakeltes az egesz. Mire alapozom ezt a feltevesem? Nos lassuk csak: miota ez a tema kering azota szerencsere senki sem hal bele masba. 🤔 Az osszes hir a FERTOZOTTEK szamarol emelkedeserol szolnak ami nem egyenlo a betegszammal es meginkabb nem a halottszammal. Miert nem teszik melle a gyogyult szamot. De legyen csak szo a fertozottekrol. Ha ez a vacak tenyleg szupergyorsan terjed akkor ez mar mindenkin atrobogott csak sokaknal fel se tunt. Gondoljunk csak arra hogy a spanyol natha vagy pestis idejen nem volt repcsi, nem utazott ennyi ember ilyen rendszeresseggel es megis letarolta a vilagot korra, nemre valo tekintet nelkul. Itt meg szuper inteligensen valogat a virus szigoruan a figyelve az orajat es a naptarat. 🤔 Plusz eddig is most is az van hogy ne utazz, karanten stb kiveve ha.... Es tobb a kivetelekbe tartozok szama mint az alap szabalyok ala tartozok szama. Az intezkedesek is logikatlanok es kovetkezetlenek. Tavaly ilyenkor mar nagyba ment az eves influenza szezon beharangozoja es oltas szezon. Ez azonban iden nemigen volt tul hangos mert iden az influenza erdeklodes hianyaban elmaradt mert az uj sztar a covid. Illetve egy sal vagy papir maszk ved a szupervirus terjedese ellen?? 😂😂 mar itt is ellentmondasos a story. Emlekezzunk tel vege/tavasz elejen meg csak az N95os minositesu legzoszelepes maszkok voltak alkalmasak a terjedes ellen. Ma mar tok mind1 csak takard el az arcod. Ennel a "megoldasnal" szerintem nagyobb kockazatot jelent hogy egy buncselekmenynel nehezebben vagy egyaltalan nem lehet azonositani az elkovetot mint verus. Szoval igen szerintem a covid kamu. Es vegezetul: Attis legyszives csinalj egy videot vagy csak egy posztban gyujtsd legyszives ossze hogy az elmult evekben hany ember halt bele barmi masba. Legyen az mas betegseg vagy baleset. Es ezek a szamok hogy valtoztak iden?! Es akkor a teteket nalam lehet megtenni illetve johetnek az engem leidiotazo kommentek.

  • Hardman

   Hardman

   5 hónapja

   Egyetértek!

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   Pontosan ugyanezt gondolom, nagyon jól összefoglaltad, mindenki számára érthetően!

  • D 9

   D 9

   7 hónapja

   Tetszik az ötlet

  • Csenge Balogh

   Csenge Balogh

   7 hónapja

   Csillagos 5-ös érvelés, én is teljesen így gondolom ezt az egészet ✌🏻

 66. Máté Szalai

  Máté Szalai

  7 hónapja

  A Telekom, aki 5 év börtönt kért arra a programozóra, aki segíteni szeretett volna nekik ingyen? Kösz, inkább maradjanak akkor a problémák megoldás nélkül🖐

  • FofukiGuJi

   FofukiGuJi

   6 hónapja

   És majd lesznek világmegváltó ötletek bagóért megvásárolva. Ezért utálom az ilyen jellegű "pályázatokat". Szinte ue a programozói verseny.

  • László Lugosi

   László Lugosi

   7 hónapja

   "Az informatikus feladata, hogy megoldja azokat a problémákat, amik informatika nélkül nem is léteznének." Egyre mélyebb értelmet nyer ez a vicc. És egyre kevésbé vicces..

  • Zöld M4cska

   Zöld M4cska

   7 hónapja

   TRUE STORY!

 67. jessyca Bakó

  jessyca Bakó

  7 hónapja

  attis sensei tudom hogy ez nem kapcsolódik a videóhoz de nagyon kiváncsi vagyok hogy tudnál-e esetleg ha egyszer egy kis időd lenne egy bdsm community-vel kapcsolatos videót....

 68. janyjozsef

  janyjozsef

  7 hónapja

  A lazulásnak szerintem 2 oka van. - A kormányok össze vissza mondanak minden félét. Egyszer ezt aztán az ellenkezőjét. Így nem tudjuk eldönteni, hogy mi az igaz. Következtetés => Nem mondanak igazat így nem érdekes, mit mondanak. (Amúgy ez ad táptalajt a vírustagadóknak. Sok ország hamisítja a halálozási arányokat és a betegszámot. Közvetlenül tudom, hogy egy nem kovis ismerősöm papírjára rá lett írva, hogy kovis.) - Látjuk, a statisztika alapján, hogy ez nem egy annyira halálos vírus, mint azt a kezdetekben vártuk. Így az esélye annak, hogy elkapom kb 25%. Ha elkapom a korom szerinti elhalálozás esélye 0.4%. Ennél sok másnak nagyobb a kockázata. Így a logika szerint nem kell jobban tartami tőle mint egy autóbalesettől. Szóval a teljes halálozási arány ~2% Azaz 8 milliárd emberből 160 millió halhat meg elvileg. Ha mindenki megfertőződik. Szóval a fő probléma, hogy az országok önállóan kezelik a helyzetet. Nem konzekvens a kommunikáció. Gyakran értelmetlen, vagy ellentmondásos intézkedések.

  • Zöld M4cska

   Zöld M4cska

   6 hónapja

   @Szonja Kiss ezzel nem tudok vitatkozni

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   @Zold M4cska rengeteg olyan embert visznek be a kórházba, akit, ha nem a covid tünetekent jött volna elő rajta az adott dolog, nem vittek volna kórházba!!

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   @ Ádám Berki abszolút egyetértek! Kevés ember van aki így látja az összefüggéseket!

  • Ádám Berki

   Ádám Berki

   7 hónapja

   Kevés ilyen jó véleményt olvasni, végre egy józan látásmód. 😉 Azonban! Vajon tényleg a 'vírus' (aminek ha nem adnak nevet, nem kap ilyen médiafigyelmet és marketinget, az emberek csak betudják egy rosszabb influenzának) a lényeg, vagy csak elterelés? 🙄 Korszakváltás van, ez pedig csak a katalizátora volt minden erre hivatkozó folyamatnak...

  • Zöld M4cska

   Zöld M4cska

   7 hónapja

   ha a korházak túltelitődnek akkor többen halnak meg és nem mindenkinek ilyen jók az esélyei de a szabályok valóban ellentmondásosak! MINDENHOL

 69. A Nagy Semmi

  A Nagy Semmi

  7 hónapja

  10:37 nem hogy ezekkel, de villannyal sem (a szegényeknél)

 70. OsziNiki 02

  OsziNiki 02

  7 hónapja

  Már fura látni a filmekben embereket maszk nélkül :,)

  • karinda karinda

   karinda karinda

   7 hónapja

   1-1 jelenetnél meg fura, hogy egymás mellett ülnek, zárt helyen.

 71. Tamás Magyarics

  Tamás Magyarics

  7 hónapja

  Én márciusban is furcsán néztem a covid 19re.Most már unom,semmi màsról nem lehet hallani,ha a nyáron nem oldják fel a határozatokat,szerintem már eltűnt volna Európából....

  • Nan Vas

   Nan Vas

   7 hónapja

   Akkora már minden országban ott volt. Karácsonyra már Olaszországban, sí szezonra már Ausztriában, Faschingra már Németországban, Nálunk még landoltak a kínai gépek mire mikor már sehol máshol nem tehették, Az első hullám után a határzárak az országok összehangolatlan tevékenysége, politikai játszmák, nyerészkedések és most itt tartunk.

 72. T K O

  T K O

  7 hónapja

  Szerintem az első hullámnál a média durván túltolta! Folyamat azt olvashattuk, hogy eljött a világvége, és hogy mind meg fogunk halni. Ez valahogy elmaradt és mostmár az emberek nem tudják komolyan venni.

  • Sándor György

   Sándor György

   7 hónapja

   Mostmár eljött az a szitu amit mindenki hiányol ilyen esetben, “sosem érinti a kornyezetenet, senkit se ismerek aki ismerne fertozottet” Na mostmár vannak ilyenek, de egyiknek sincs igazan semmi baja, nem erez izeket es megvan fazva, kb ennyi

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   7 hónapja

   Szia! Nem sajátról írok. Nekem is valahogy úgy tűnik, mintha addig "hergelődtünk" volna, még mostanra valahogy vesztett a jelentőségéből a vírustól való félelem. Pedig a veszély maradt. Azt hittem csak nekem tűnik így.

 73. Katerina Katz

  Katerina Katz

  7 hónapja

  A korona virus ota sikerult 20 kilot lefogynom, sikerult a sportra es egeszseges eletre raszoknom, es teljesen elveszitettem bizalmamat a mediaban es a tomeg informalasaban, nem hiszek a statisztikAknak

  • Szonja Kiss

   Szonja Kiss

   6 hónapja

   Egyetértek, én sem hiszek! A vírus által rengetek mindenre rá lehet jönni.

 74. Arka

  Arka

  7 hónapja

  Miota a video le lett forgatva extra 2 millio fertozottrol tudunk es 35000 ember hunyt el. Szoval a video kedden keszult. Akinek nehezere esik az otthon tanulas annak ajanlom a tanulom magam csatorna hogyan tanulj effektiven videoit, mivel ez csak rajtad mulik. Ha van konyved, tudsz olvasni akkor meg tudsz tanulni akarmit. Ha nem akkor az a te hibad az internet vilagaban.

 75. Patrick Adelhart

  Patrick Adelhart

  7 hónapja

  Nehez a parvalasztas,csajozas altalaban.... Ami a szenyezodest illeti nagyon igaz,tudom az elso fazisban,talalkoztunk valakivel aki meselte hogy a kutyajaval fel setalt a Kolozsvar melleti kozseg utani hegyre es jarvany elott nem lehetett latni a varos masik vegen levo kozseget a szennyezet levegotol,viszont jarvany idelyen tisztan lehetet latni ,kar hogy nem csinalt fenykepet abban az idoszakban es utanna Aztan tudok arrol is hogy a vadon lakoi,emlosok,madarak belatogattak a varosokra,nalunk Kolozsvaron egy hihetetlen dolog tortent ebben az evben,a delen fekvo Bukk erdo melleti falvakban belatogatott egy medve,a kornyeken egy tehenet evett meg,aztan Kolozsvarhoz meg kozelebb jott es egy faluban meh kaptarokat tett tonkre,baratsagtalan a maci,nagy az erdo pusztittas nincs mit egyen es nalunk a fatolvajok a jarvany resztrikciokat ki is hasznaltak. Igy most mar az erdoben levo setaink sem a regiek,arra gondolok ha most megint resztrikciok jonnek telig meg el latogathat a medve a Monostori lakotelepunk melleti erdobe is ki tudja,de szerintem a veszeljes medveket el kell fogni,ivartalanitani,rezervatumban tenni....

 76. Jugger naut

  Jugger naut

  7 hónapja

  Ez most egy kalap szar lett !!! Nagy hulyetes ez az egesz, en ismerek olyat aki teszt szerint virusos volt, othon is kellet maradjon ki se mehetett a hazbol 2 hetig, ozt valojaban semmi baja nem volt, kamu az egesz, valakik meggazdagodnak ebbol de nagyon, ertelme van az tuti, nem potyara van kitanalva ez az egesz !!! Ugyhogy kamu az egesz,

 77. Roland Berzsán

  Roland Berzsán

  7 hónapja

  Ahogy más is kommentelte, az egyoldalúságod ebben a videóban nekem is csalódás volt :(

  • Dóra Dávid

   Dóra Dávid

   7 hónapja

   Mire érted az egyoldalúságot? Szerinted melyik oldalt képviselte? Köszi a választ előre is.

 78. Réka Vasas

  Réka Vasas

  7 hónapja

  Én nem vagyok vírushívő sem tagadó csupán csak le sz@rom. Valaki megmondhatná, hogy nyáron mikor lehetett menni össze-vissza miért nem emelkedett aug.31-ig a fertőzesek száma? Persze Szept. 1-én meg már 100 uj fertőzött (csak írtam egy random számot) Ez számomra kicsit furcsa.

  • Gábor Králik

   Gábor Králik

   7 hónapja

   "Én nem vagyok vírushívő sem tagadó" Márpedig valamelyik vagy.

  • Monchee 86

   Monchee 86

   7 hónapja

   @Sajt Nagy hogy érdekes módon nyáron a vírus vakációzott, majd szept 1től újra x fertőzött van. Focimeccseket is kerüli, de rendezvényt nem lehet megtartani mert juj a vírus.

  • Sajt Nagy

   Sajt Nagy

   7 hónapja

   Kedves Réka mire celzol ezzel?

 79. Wex

  Wex

  7 hónapja

  Politics. Nem ragozom :)

 80. virányi levente

  virányi levente

  7 hónapja

  Én most karanténban vagyok mert az egyik családtagom elkapta a vírust. Egyenlőre még megfázásos tünetei vannak meg nem érez szagokat/illatokat de más tünete nincs még.

 81. Judit Bujdosó

  Judit Bujdosó

  7 hónapja

  Tíz grönlandnyi területen gyógyult be az ózonlyuk májusra!!!

 82. Hhggff Nkhff

  Hhggff Nkhff

  7 hónapja

  Gratula! Nagyon jól összeállitottad! Rád szavazok 👆

 83. Coffee the Dragon ζ

  Coffee the Dragon ζ

  7 hónapja

  Hogyan? Úgy hogy az ostoba birkák megijednek mindentől, így lehet egy csomót keresni az ostobák félelmén. De jokes on them, vettem részvényt egy maszk gyártó cégnél, és jól megy :D

 84. Leona Kőmíves

  Leona Kőmíves

  7 hónapja

  Én és a családom is elkaptuk. Megvagyunk már, több mint 2 hétig voltam beteg. Sok másik ismerősöm is fertőzött volt vagy most esik át

 85. Tivadar Ödön Vikkala

  Tivadar Ödön Vikkala

  7 hónapja

  Ezt már buktuk, mindenki el fogja kapni. Azért lazul, mert korábban nem volt gond. Illetve volt, egy prominens nyilatkozat, nem tudják újra lezárni az országot.

 86. Mátyás Juhász

  Mátyás Juhász

  7 hónapja

  nem rossz videó, de a globális felmelegedéses részt ki kellett volna hagynod, hiszen az sem létezik, csak a chipszes gyíkemberek találták ki :D igazán tudhatnád

  • László Lugosi

   László Lugosi

   7 hónapja

   Jajaja. Itt az a tudomány, amit én mondok és kész. Akkor van igazam, ha több embert győzök meg (érek el). :) Érvek ide nem kellenek már rég..

 87. Edvárd Gyurics

  Edvárd Gyurics

  7 hónapja

  Az emberek kezdenek rájönni hogy ebben az évben (is) hülyének néztek minket, hogy ilyen drámai adatokkal dobálóznak ( megborultak a tv, konzol stb... vételek aztán nyárra elérték a kívánt eladásokat ezért most már nincs karantén ) de szerintem megint ki fognak találni valamit, tudják ezek hogyan kell manipulálni a népet. Ez lehet az oka hogy már egyre kevesebben veszik ezt az egészet komolyan.

  • Hun Honcraft

   Hun Honcraft

   7 hónapja

   nekem (Gimis vagyok) már 2 tanárunk van karanténban (Angol,Földrajz) és 1 osztálytársunk koronás,és 2 gyanús Szóval én már érzem a környezetemben a koronát

 88. Ágostonné Vasas

  Ágostonné Vasas

  7 hónapja

  Én kereskedelemben dolgozom, maszkot viselünk, van kézfertőtlenítünk, plexi a pénztárak előtt. Egyébként semmi extra ezeken kívül. Mi a férjemmel igyekszünk "normáisan" élni az életünket, nem a koronavírus köré építeni, csak ami nagyon szükséges a szabályok és az egészség érdekében.

 89. Boglárka Szakál

  Boglárka Szakál

  7 hónapja

  Én úgy gondoltam, hogy ha el is kapom, úgysem lesz nagy cucc, legalább itthon maradhatok legálisan 2 hétig... Szeretek itthon, jó buli lesz. Takarítok, filmezek, jókat főzök, olvasok miközben áztatom magam a kádban... Napersze... 5 napja volt az első tünetem, tegnap lett pozitív a tesztem. Egészséges vagyok 30 éves és amúgy nagyon nem buli, mert konkrétan kicsinál ez a nyavalya. Fáj a fejem, úgyhogy nem nézek kb. semmit (csak hallgatok), főzök, de csak az állagát érzem, ízét, illatát nem. Fáj a lábam, a hátam, a hasam, begyulladt a sarkam, az ínyem, fáj a szemem, fáj az is ha a víz hozzámér... Amikor fulladok az sem "annyi", hogy nem jön levegő, hanem fáj mint az állat, és nincs erőm levegőt venni, még csak jelezni sem bírtam a férjemnek hogy mi van. Erőm nulla. Nem buli, baromira nem influenza. :( ja, és nekem nincs se lázam, se nem köhögök.

  • Boglárka Szakál

   Boglárka Szakál

   7 hónapja

   @Milán Könnyid nálunk szájszárazság még nem jelentkezett.

  • Milán Könnyid

   Milán Könnyid

   7 hónapja

   @Boglárka Szakál az unokatestvéreimnek volt egy érdekes tünete még mind a 4őjüknek kiszáradt a szája (lehet hogy csak véletlen pont a megbetegedés ideje alatt valamiért de nem hiszem)

  • Zsuzsanna Toma

   Zsuzsanna Toma

   7 hónapja

   @Boglárka Szakál Köszönöm a választ. Ha gyerkőc is van, az tényleg nehezebb, főleg ha ilyen pici. Neki még jobban szüksége van Anyára. Kitartás és a legjobbakat! ❤

  • Boglárka Szakál

   Boglárka Szakál

   7 hónapja

   @Zsuzsanna Toma A férjem tesztje negatív lett, de a légszomjtól eltekintve minden tünete ugyan az mint nekem + köhög is. Őszintén szólva szerintem hibás lett az eredménye... Van egy 1 éves kislányom. Na miatta parázok még eléggé, de neki csak kicsit folyik az orra, egyébként jókedvű. Én amúgy nem tudom elképzelni, hogy lehet a teljes izolációt megoldani családon belül a valóságban (az elmèletet ismerem 😆).

  • Zsuzsanna Toma

   Zsuzsanna Toma

   7 hónapja

   Ez nagyon durván hangzik, őszintén jobbulást kívánok! Ha megkérdezhetem, a férjed is elkapta? Ha nem, hogyan oldjátok meg, hogy ne is kapja? Nekem az egyik parám, hogy ha párom vagy én megfertőződnénk, hogyan izolálnánk magunkat itthon a másik érdekében...

 90. Abel Vitos

  Abel Vitos

  7 hónapja

  Nálunk Romániában ma lépte át a 10.000 napi fertőzés és ezzel bezárták az összes iskolát ami ugye azt jelenti hogy online oktatás kezdődik Hétfőtől. Ezzel az a baj hogy a tanügyminisztérium megmondta hogy kötelező diák és tanár részéről részt venni az online tanórakban de nem teremtettek megfelelő körülményeket pl. a szegényebb családoknak akiknek 2-3 gyerekük kéne online oktatásban részt venniük egyszerűen nincs lehetőségük biztosítani mindhárom gyereküknek megfelelő eszközöket(mobiltelefon laptop tablet stb)

  • Delia Panescu

   Delia Panescu

   7 hónapja

   Igen, és ráadásul aki részt vesz online órákon, az meg nagyon sokat számítógépezik, sokkal többet az egészségesnél.

 91. Balázs Bátor

  Balázs Bátor

  7 hónapja

  Az intézkedések összefüggéstelen baromságok, a maszknak valószínüleg semmi értelme. Kicsit csalódtam benned Atis mert szerintem nagyon egyoldalú voltál most és eléggé ledegradáltad azt akinek más a véleménye mint a kormánypropaganda.Ez az egész vírus egy nagy felfújt lufi.

  • cikkej2

   cikkej2

   7 hónapja

   Kormanypropaganda....A maszk vedelme az nem egy szubjektiv kerdes, hogy szerintem hasznal, szerinted meg nem. Bizonyitottan mukodik es ad egyfajta vedelmet. Remeljuk, meg nem tapasztaltal a kornyezetedben sulyosabb koronavirusos beteget, ezert allitasz ilyet.

 92. Dárius Horváth

  Dárius Horváth

  7 hónapja

  Azért egyébként nem hinném, hogy pánikolni kéne de azért nem vagyok vírus tagadó de a maszk alig véd és gumikesztyűt hordani sem kell és aki fél, hogy mefahal ettől akkor maradjon otthon (persze az öregekre figyelni kéne és a betegekre de ők is sok hülyeséget csinálnak én pl. nem nagyon félek a vírustól mert 85%, hogy nem fogok belehani). És a végszó az, hgy sajnálom a tanárokat, bolti előadokat mert azért nekik lehet a legraosszabb mivel naponta több száz emberrel találkoznak.

 93. Bpositive

  Bpositive

  7 hónapja

  Kösz hogy lehülyéztél Attila csak mert szerintem a maszkviselés egy ökörség.Mert szerintem ha kormányok az egészséges élemiszerekre adnának támogatást, támogatnák a tömegsportot és az egészséges életvitelt, akkor nem kellene félnie az elhízott, alkoholista, dohányos tunya emberiségnek ettől a vírustól.Szóval kösz hogy lehülyézel mindenkit akik a választóbarát látszatintézkedések helyett azt szeretnék látni hogy ép testben és lélekben élő, bátor és segítőkész embereket neveljenek a megválasztott vezetőink.

  • Fanni Brandhuber

   Fanni Brandhuber

   7 hónapja

   @Bpositive Teljesen egyetértek veled, énis azt gondolom, hogy ez az egész pánik jobban betegít, mint maga a vírus, és nem lenne szüksék ekkora félelemkeltésre. Meg nagyrészt értelmetlenek a szabályok amiket hoznak. Tudom, hogy mennyire borzasztó a hozzáállás a klímaváltozásról meg egyéb dolgokról... viszont a baj már sajnos megvan. Az emberek véleményét viszont ilyen gyorsan már nem lehet megváltoztatni abban, hogy éljenek egészségesebben, ne stresszeljenek, ne betegítsék meg magukat meg vigyázzanak jobban a Földre megy egymásra, mert több mint valószínű, hogy ezért lett a világjárvány.. A jelenlegi helyzetre viszont szerintem nem hülyeség a maszk hordása, mert általa nem terjed annyira a vírus, ezért gondolom azt, hogy egyenlőre ez most megoldás lehet, de ez csak az én véleményem.. Meg persze abban is igazad van, hogy nagyon borzasztó amit a médiákban már évek óta hallani, aztán ennek következménye az ami most van.. De sajnos ezen már változtatni nem lehet.. Jó lenne, ha ezekkel a problémákkal amiket mondtál minnél előbb elkezdenének foglalkozni, és több beleszólása lenne az olyan gondolkodású embereknek akik ezt látják, de a mostmár sajnos nem a megelőzés fázisában vagyunk...

  • Bpositive

   Bpositive

   7 hónapja

   @Fanni Brandhuber Maszkkal?Ami láthatólag abszolút em mérsékli a járványt?Persze, vigyázzunk rájuk.Nem ölelgeted, csókolgatod őket semmilyen járvány idején.Nem csak most kellene rájuk vigyázni.És közölük sokan, nem így születtek.(persze vannak olyanok is).Az életmódjuk tette őket betegessé gyengévé,ami az állam felelőssége is.Nem a profi focit kellene támogatni hanem a tömegsportot.Ha a meki, coca stb reklámozza magát, az államnak legalább annyit kellene költeni felvilágosításra, gyümölcs, zöldség népszerűsítésére,stb.Ha a dzsungel mélyéről jön egy vírus, le kellene állni az őserdők kiirtásával, az ott élő állatok befogásával, tartásával, elfogyasztásával.A levegőszennyezésnek hála rengetegen halnak meg szintén.Azt is mérsékelni kellene.Ezek lennének globális szinten a tényleges intézkedések egy egészséges világért, nem az hogy ránk kényszerítik a maszkot meg a másfél métert. Csak ugye mit egyszerűbb?Büntetni minket, vagy költeni a bolygónkra?

  • Fanni Brandhuber

   Fanni Brandhuber

   7 hónapja

   Csak az egyéb krónikus betegek nem feltétlen lusták vagy élnek kevésbé egészséges életet, és rájuk esetleg vigyázhatnánk.. De szerintem is túlzás ami itt megy, és ha jobban kezelnék a dolgokat akkor elég lenne nekik nagyobb ellátást biztosítani, esetleg mobilkórházat létrehozni vagy hasonlók, de sajnos nem ez a helyzet...

 94. Cross Chris

  Cross Chris

  7 hónapja

  H1N1,SARS,AIDS,Ebola ... Plusz az emberi testben lévő virusok .... És a CORONA ! :D

 95. Donát Barcza

  Donát Barcza

  7 hónapja

  Nagyon nagy, mint mindig. 💪😁

 96. Réka Gyökös

  Réka Gyökös

  7 hónapja

  Jól összeszedett videó. Köszönöm! :) Mivel évek óta itthon vagy itthonról tanítok, nekem nem volt nagy kihívás a bezártság. Ami nehéz volt, hogy a személyes tanulóim egy része nem bírt átállni az online oktatásra, és általuk megcsappant az óraszámom, továbbá voltak, akiknek az anyagi helyzetük roggyant meg a járvány miatt, és ezért nem tudtak hozzám tovább járni, velük is csökkentek az óráim. Kb. a felére. Nyáron még rosszabb lett. Most ősszel kezdenek visszatérni, meg jöttek új tanulók is, de még messze az optimális óraszám. Amit elég nehezen viselek - de az én bajom, hogy annyit ülök a Facebook előtt, és nem zárom magamat véleménybuborékba -, amikor jönnek azzal, hogy nincs/nem súlyos/csak az ilyen-olyanok halnak bele (mintha az ő életük nem számítana), a maszk CO2-mérgezést okoz (persze, az egészségügyi dolgozók minden műszak végére meghalnak, hiszen sok órán keresztül CO2-t lélegeztek a maszk mögött - ja, nem...) Ez sokkal jobban stresszel, minthogy nyilvános, zárt helyen maszkot kell hordani. Na mindegy. Most már eljutottam oda, hogy egy morranással tovább görgetem az ilyen bejegyzést. :) Egyre több mifelénk is a fertőzött (kisvárosban lakom), pedig egészen szeptemberig nem volt regisztrált koronás ismerősöm. Most meg már van olyan is, akivel rendszeresen szoktunk találkozni (persze, most karantén alatt azért nem - meg szerencsére a tünetek megjelenése előtt jó pár nappal találkoztunk utoljára). A közvetlen (helyi) családomban még nincs beteg, de ma tudtam meg, hogy pár budapesti rokonom épp küszködik vele. Remélem, ők könnyen megússzák, és hogy már túl vannak a nehezén.

  • Réka Gyökös

   Réka Gyökös

   7 hónapja

   Ó, de! Volt egy ismerősöm (távolabbi), akinek elvileg tavasszal volt pozitív tesztje, és elég rosszul is volt saját elmondása szerint. De vagy hazudott, vagy elfelejtette, mert azóta sorra osztja meg a vírusbagatellizáló- és a maszktagadó posztokat. Nem is értem.

 97. Norbert Lukács

  Norbert Lukács

  7 hónapja

  Élelmiszer iparban dolgozok, minden szabályt betartatnak velünk. Természetesen próbálunk mindig a lehetőségek szerint mindent meg tenni annak érdekében hogy ne terjedhessen a vírus. Ami nincs csak egy politikai bolondság. Sehol senkivel nem találkoztam aki hivatalosan vírusos. Találkoztál beteggel? [fertőzöttel?]

 98. Zoltán Martin Makai

  Zoltán Martin Makai

  7 hónapja

  Amikor megjelent a vírus egy lélek nem volt az utcán, mindenki komolyan vette. Így hogy nyáron el ment vakációra most meg megint riogatnak vele (nyilván most már komolyabb a helyzet) nem tudják az emberek komolyan venni, nem is kézzel fogható, tudja mindenki, hogy manipulálják a híreket is, azt érzi mindenki, hogy hülyének nézik, Cecilia idióta megnyilvánulásai is sokat hozzá tesznek ehhez az egészhez (egyébként én sose hallottam róla a vírus előtt felteszem nem vagyok egydul). Elején lassítani akarták most már ezt nem szajkózzák, csupa erkölcsi kérdések. Túl komoly a helyzet és komolytalan a kormány bár a politikába nem akarok belemenni..

 99. Garage Vogon

  Garage Vogon

  7 hónapja

  A digitális oktatásnak nem egyszerűen szakmai felkészültség vagy technikai háttér hiánya volt. Nem politizálva, csak érintve politikusok felelősségét is, az ellenzék iskolabezárást és szünetet követelt, a kormány pártok meg digitális oktatást rendelt el. A tisztelt gyereksereg meg... 1, Azonnal bombázta a kedvenc tartalomgyárosait, hogy többet -de tényleg érezhetően sokkal többet- tegyen ki a HUeyera, mert most végre lesz idejük napi 24 órában nézni. 2, Ugyan az lett, mint az egyetemi felvételihez kötelező nyelvvizsgával. Leesett nekik, hogy ja, hát most kellene az a papír és már nem bekerülök valamilyen szakra csak vegyenek fel és majd megcsinálom, és kimentek -egyesek- tüntetni, hogy a kormány nem biztosított elég lehetőséget a tanulásra. (Barátaimmal meg arról beszélgettünk, hogy ha valaki oda menne Winter is comming táblával, akkor rájönnének-e, hogy mire akarunk utalni? Az én tanáraimnak úgy kellett megtanulniuk angolul, hogy nekik az iskolában oroszt tanítottak és nem volt olyan, akivel anyanyelvi szinten beszélgethettek volna. Csak pár év leforgása alatt a szakmájuk irodalma az orosz helyett angolul kezdett érkezni. Az internet meg még gyerekcipőben járt, ma annyi és olyan segítséget kapsz iskolán kívül nyelvtanuláshoz, amennyit az agyad igényel. Vagy katonák, akik még a régi rendszerben tanultak és tisztként pár év alatt hirtelen amerikai vezetés alatt kellett békefenntartóként kimenni egy olyan helyre, ahol bármikor lőhettek volna rájuk.) Szóval elég röhejes, ahogy különböző vélemények jelentek meg, hogy alacsonyabb elvárások legyenek a dolgozatoknál, mert a gyerekeknek nem volt lehetőségük annyit tanulni. 3, Igen, a tanároknak is jelentős feladatot adott az új helyzet. Szakmunkások kb ellehetetlenültek, hiszen az egyetlen jól működő szegmensük a szakmai gyakorlat volt, amiből semmit nem tudtak digitalizálni, de cserébe oda adtak egy csomó elméletet a kölyköknek, akik eddig sem voltak hajlandóan elméletet tanulni. És az mindenkor úgy volt, hogy varrni, meg téglafalat rakni sosem lehetett megtanulni csupán elméletben. De a gimikben is katasztrófa, ami ezzel a fél évvel történt. 4, A szülőknek a legkevésbé irigyelhető a helyzete. Én még csak gyakorlaton elvállaltam, hogy bemegyek kémia órára a rendre felügyelni, mert hiányzott a tanárnő. Hát amikor bele néztem az első füzetbe, akkor kérdeztem meg magamtól, hogy mi a francnak kellett nekem átlépnem újra egy kémia óra küszöbét. Maradtam volna a tantermen kívül! És én még -szerintem- jó helyzetben is vagyok! Tök jól elszórakoztunk pár diákkal, hogy számolgattuk, hogy melyik atomnak hogyan épül fel a külső elektronhéja. De mit csinálna egy olyan fémiparos munkás, aki az acetilén égésének képletét sem tudja felírni? Pedig minden műhelyben megtalálható a dissou és az oxigén palack és készség szintjén dolgoznia kell vele. Nyilván nem minden szülőnek könnyű együtt tanulni a csemetéjével olyan tananyagot, amit már akkoriban sem tudott ötösre! Más ősök meg idő szűkében vannak, egészségügyiek a 24 órás műszakokkal a bolti eladókkal bezáróan, akiknek reggel 6-tól este 6-ig kell bent lenni, meg hétvégén is dolgozni. Szóval voltak okok, amiért az őszre már mindenki azt akarta, hogy inkább legyenek nyitva az iskolák, ha beledöglünk is. És foglalkozzanak a szakemberek az oktatással, ne apuka meg anyuka két tizenkétórázás között.

 100. Mohácsi Evelin

  Mohácsi Evelin

  7 hónapja

  Én azt hittem, hogy a korona vírus nem fog sokáig tartani...hiszen Kínából jött 🤷‍♀️

  • Kevin Kovacs

   Kevin Kovacs

   4 hónapja

   Igaz

  • Mohácsi Evelin

   Mohácsi Evelin

   7 hónapja

   @László Juhász köszönöm, hogy te értékeled :')

  • László Juhász

   László Juhász

   7 hónapja

   legalább valakinek van humora :D

  • D orka

   D orka

   7 hónapja

   Ha ha

  • Zsuzsanna Toma

   Zsuzsanna Toma

   7 hónapja

   Mert a korona vírus nem kamu kínai, hanem eredeti kínai 😆

Következő