Újabb évvel közelebb a Katasztrófa! Mi történt a globális felmelegedéssel 2020-ban?

Sziasztok! A mai videóban arról lesz szó, hogy mi történt a tavalyi év során a klímaváltozás terén, hogyan alakultak a számok, milyen környezeti katasztrófák voltak, próbáljuk megfejteni hogy miért nem foglalkoztunk annyit a témával a hírekben és hogy általában véve miért nem haladunk előre a kérdésben.

Tanulom Magam Érzelmi Intelligencia Online Videótanfolyam:
www.tanulommagamtanfolyam.hu/

Attis Instagram:
attis_ae_tm

Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/35755...

Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam

Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam

Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagam...

Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Megjegyzés 

 1. Gábor Kk. Cserepkei

  Gábor Kk. Cserepkei

  20 órája

  Aki látja ezt a videót próbáljon a globális felmelegedés ellen tenni!

 2. Miklos211

  Miklos211

  Napja

  Az emberek addig le fogják szarni ezt az egészet amíg komoly baj nem lesz. Utána már lehet pattogni meg szájalni hogy jaj gyorsan legyen minden zöld, már későn. Az emberek nem értenek a szóból, csak akkor ha kapnak egy jó nagy pofont, de olyat, hogy hátraesnek

 3. János Nyilas

  János Nyilas

  Napja

  Kedves Atis, ugye te sem gondolod komolyan, hogy a mai ember képes nyomást gyakorolni a nagy cégek életére. Egy olyan világban ahol a becsület apró pénzért megvehető!?

 4. János Nyilas

  János Nyilas

  Napja

  Ukrajna a 17.-dik ??? Hát srácok, ha mindenki annyit tenne a környezetért mint Ukrajna akkor már rég végünk volna! Van egy kis politikai áthallása a listának :)

 5. Anna Kaszas

  Anna Kaszas

  6 napja

  Hogy lehet egy olyan videóra dislike ot adni, ami arról szól, hogy ez az egész nem jó és nem normális??????????? 30 dislike, 2,6 like. Nagyon örülök, hogy megpróbáltad felhívni a figyelmet minderre!!!!!!!!!!!!

  • János Nyilas

   János Nyilas

   Napja

   @Anna Kaszas Egy olyan listára hivatkozik a videó elején amin ukrajna a 17.-dik, érted?! Ukrajnában még szelektív hulladék gyüjtés is csak látszatból van, illetve a hulladék nagy részét is inkább a folyóba b*-ák mintsem szeméttelepre, illetve havonta gyújtják fel Beregszász mellett a szemetet, hogy csökkenjen a mennyisége. Szerinted egy ilyen listával kezdődő videó komolyan vehető? Komolyan Ukrajna többet tesz a környezetért mint Magyarország? A többi hatásvadász hírt sem ártott volna leellenőrizni, pl. ezeket a hatalmas tüzeket pont a környezetvédők edézik elő az irányított égetések miatti rinyálásukkal! Csernobil közelében pedig azért égett a tűz olyan sokáig mivel nagyban tettek rá a hatóságok, vétére is minek oltsák el ha nem lakik ott senki ... Ukrajnában történt ez is! Ez egy vicc, a probléma valós, de a bemutatott példáknak jobban utána lehett volna nézni esetleg megkérdezni helyieket, hogy pontosan mi a helyzet! A probléma ismét mondom valós és ennél sokkal komolyabb tartalmat/hozzáállást igényel!!!

  • Anna Kaszas

   Anna Kaszas

   Napja

   Miiiii??????Hogyhog komolytalan???????

  • János Nyilas

   János Nyilas

   Napja

   Én csak Ukrajna "kimagasló" helyezése miatt adom, mivel komolytalan!

 6. Homloklebeny terápia

  Homloklebeny terápia

  22 napja

  Az a helyzet, hogy az emberiség csak hatalmas pofonokból tanul és lesz óvatosabb. Ilyen a spanyolnátha esete. Most már sokkal óvatosabbak vagyunk, de ehhez 40 millió emberélet kellett.

 7. Benjamin Island

  Benjamin Island

  22 napja

  Ha eltűnik az ózonréteg befellegzett csak mondom XD szánalmas , ahelyett hogy erre kutatnának jó megoldást, milliárdok vannak 1 embernél aki urizál vele, meg költik az űrkutatásra amivel nincs gond de előbb itthon rakjunk rendet!!!!!!

 8. Tibor Stingel

  Tibor Stingel

  Hónapja

  Amig van co kötvény addig nem lesz valtozás ugyanis a tesla amit megsporol co_t jo pénzért eladja co kötvény formájában. Ezer ilyen story van . Leszarják hogy velünk mi lesz .pénz pénz pénz erröl van szo

 9. Anna Zsíros

  Anna Zsíros

  Hónapja

  Atis, kérlek csinálj videót a “The great reset”-ről, azaz az Új Világrendről! 🙏🏼🙏🏼 Rengeteg minden terjeng róla a neten, benned bízok, szívesen meghallgatnám a Te véleményed erről 😊😊

 10. Éva Fodorné Nagy-Czakó

  Éva Fodorné Nagy-Czakó

  2 hónapja

  Még csak 9 vagyok (nem ez az én telóm) de hosszú életet akarok élni. Ezért gyerünk #Teamföld!

 11. Nicholas Taylor

  Nicholas Taylor

  2 hónapja

  Szia Attis, nagyon jó videó. Azt hagy fűzzem hozzá: Ha a békát betesszük egy fazék hideg vízbe, és meggyújtjuk alatta a tüzet, így meg lehet főzni, mert a lassan, fokozatosan melegedő víz veszélyét nem érzi. Ha beledobjuk egy lábas forró vízbe, jó eséllyel kiugrik belőle. Ez a kísérlet az emberek minden aspektusára igaz. :(

 12. Tamás “Tomi” Nagy

  Tamás “Tomi” Nagy

  2 hónapja

  Nem az emberiség élte fel a földet, hanem azok, akik nem engedték Spanyol Gróf Zoltán találmányát, a vízzel működő motort érvényesülni!

 13. János Holczer

  János Holczer

  3 hónapja

  Szomorú

 14. szaveljev

  szaveljev

  3 hónapja

  Mindmeghalunk, király :) Világvége-party!!

 15. ismeretlen srác

  ismeretlen srác

  3 hónapja

  Hogyan oldjuk meg a problémát elfelejtünk lélegezni vagy megszününk létezni vagy egyéb más

  • ismeretlen srác

   ismeretlen srác

   3 hónapja

   Globális túlnépesedés is megvan oldva

 16. Juhász András

  Juhász András

  3 hónapja

  A megoldás! REPÜLŐVEL NEM UTAZUNK MINDEN FELÉ PL.:HAWEI,RÓMA STB. Nem megyünk kocsival feleslegesen. Utazz mindig vonattal vagy busszal. Ne égesd a villanyt STB.

 17. Emma Roszler

  Emma Roszler

  3 hónapja

  9:48

 18. Cristian Balogh

  Cristian Balogh

  4 hónapja

  Mindenért a politika tehet. Legnagyobb bajunk az, hogy túl nagy demokrácia van. Nincs ez ellen komoly törvény vagy büntetés, mert a mi otthonunk van bajban. Lehet mondani, hogy a Föld az halhatatlan, de ez szép lassan kezd elb*szodni, olyan minthogy a Marsra szàllást lassan fejlesszük és nem egyszeriből. Jó videó.

 19. István Grézál

  István Grézál

  4 hónapja

  Ezt már akkor elrontottuk, amikor lemásztunk a fáról. Ott kellett volna maradni szépen. :D

 20. A.C. Andie

  A.C. Andie

  4 hónapja

  hueye.info/home/vide/m6N-e72orKd1zso.html

 21. Ivan Borik

  Ivan Borik

  4 hónapja

  Teljes tévhitben élsz, nem a felmelegedés az igazi gond (volt már ettöl jóval melegebb is, pl.szöllö Skóciában vagy "zöldLand"), de a szennyezés amit csinálunk. Nevetséges a táblázat 1:55-nél, az a Svédország vezet amely leállitotta a meglévö tiszta atomerömüvét és épp most a lengyelektöl veszik az áramot ,akik szénböl készítik. Nem kell bedölni minden liberális marhaságnak. Talán nem kellene minden szarságra müanyagot használni amely még 15 generáció múlva is szemetelni fog a természetben.

 22. rocko44444444

  rocko44444444

  4 hónapja

  racionalizálni kell pár dolgot, bár elég nehéz úgy, hogy sokan irracionálisak. pl. így 2021-ben, úgy, hogy rengeteg munka elvégezhető digitálisan, a napi ingázás teljesen értelmetlen. elmenni egy másik épületbe, csak azért, hogy utána pénzt kapjunk, amit arra költhetünk, hogy elmehessük a másik épületbe, és azt fenntarthassuk, az elég kontraproduktív. ha lehetséges, akkor dolgozzon otthonról mindenki, aki tud. a másik ebból következik: a környezetünket fűtjük, hűtjük. rengeteg energiát pazarlunk el erre. sokkal, de sokkal beljebb lennénk, ha ez megoldódna. a harmadik: a fogyasztás. érdemes hosszútávú termékekben, tervekben gondolkodni. nem biztos, hogy hetente új telefon kell, nem biztos, hogy minden héten 50 kg liszt kell, ha ezek nagy része a kukában landol.

 23. Árpád Orosz-Tóth

  Árpád Orosz-Tóth

  4 hónapja

  Ha nem szereted a klímaváltozást és szeretnél tenni ellene, akkor először kezd az étekzéseddel. Teljes értékű növényi alapú táplálkozás a legfenntarthatóbb jelenleg. Kérés esetén linkelek tanulmányokat.

 24. eliszia26

  eliszia26

  4 hónapja

  Köszönöm! Most megint elő jött, hogy miért ne szüljek. Már van egy másfél éves fiam és gondolkozom rajta , hogy legyen e testvére. Sajnos egyre több dolog szól ellene. :(

  • Om Ve

   Om Ve

   3 hónapja

   Ha már 1 van akkor lehet 2 is.. Úgy lett volna értelme ha még az az 1 sincs

 25. bodzaboszi

  bodzaboszi

  4 hónapja

  Attis, olvastad a Bölcsőtől bölcsőig c. könyvet? (Cradle to cradle) William McDonough, Michael Braungart a szerzők. Ha nem, akkor javaslom. Mindenki másnak is persze. :) Azt fejti ki, hogy az ember szemléletmódját kell megváltoztatni, a 'bölcsőtől a sírig' modell helyett 'bölcsőtől bölcsőig'-re. Ha veszel kb. bármit, az rövidebb vagy hosszabb idő után szemétként végzi (szemétlerakóban vagy égetőben). Lehet, hogy közben újrahasznosítják többször is, de a vége ugyanaz, és ez nem jó. Elfogynak a hasznos alapanyagok, megtelik a bolygó szeméttel (szilárd mellett folyékony, légnemű anyagokkal is). A természetet kellene mintául venni, olyan anyagokkal és módszerekkel előàllítani a termékeket, hogy ne termeljenek káros anyagokat egyáltalán, és élettartamuk végén vagy tökéletesen lebomlóak, vagy tökéletesen újrahasznosíthatóak legyenek. Amíg ezeket kifejlesztik, jó, ha a jelenlegi módszereket hatékonyabbá, környezetkímélőbbè teszik, de minél korábbi váltásra kell törekedni. (És persze arra, hogy minél kevesebb dolgot vegyünk, tartósan használjunk mindent.) Egy insta oldal ezzel kapcsolatban: instagram.com/cradletocradle.ngo?igshid=1b83ng4h4kamg

 26. IDeoI

  IDeoI

  4 hónapja

  A megoldás egyszerűbb mind gondolnád :) A kivitelezése viszont nehezebb.

 27. Péter Farkas

  Péter Farkas

  4 hónapja

  Az emberiség káros tevékenységét nem vitatva ajánlom figyelmetekbe ezt a két ábrát: fna.hu/sites/default/files/holocen.png kuruc.info/galeriaN/egyeb/vvrnyl2111903.jpg

 28. Error•404

  Error•404

  4 hónapja

  Ez a 2020 egy elég szar év volt moat igy durván kimondva

 29. Pál György

  Pál György

  4 hónapja

  Szép és okos Attis. A környezetvédelemhez kicsit sokan lettünk. Fajtánkból a leghaszontalanabbak a legszaporábbak. 7 milliárddal többen vagyunk. Ezektől kellene szabadulni, különben lőttek a biológiai civilizációnak. Mennyi bélgázt sikeredik évenként termelni egy segélyekből szaporodó félállatnak???

 30. Attila Orvos

  Attila Orvos

  4 hónapja

  Addig , amíg a globális felmelegedés tart , vagy már átalakul , meg áll a Golf-áramlat majd és eljön a jégkorszak , nagyon nem főzünk meg mindent ....

 31. László Fazekas

  László Fazekas

  4 hónapja

  Mit várunk a maszkellenes, oltásellenes vírustagadó emberektől?

 32. Dávid Farkas

  Dávid Farkas

  4 hónapja

  Az ember egy rettentően buta állat. Mint a vírus,aki látta a Kingsmant az hallotta az okfejtést Samuel L Jackson karakterétől. Elég kiábrándító hogy egy agyatlan vígjátékban van csak kimondva a csúf igazság. Nem tudom Attila,hogy szeretnél e gyermeket,de a személyes véleményem,hogyha egy élhető világot szeetnél a gyermekedre hagyni,akkor a legtöbb,és legjobb amit érte tehetsz,az az ha elfelejted a gyermekvállalás gondolatát is. No meg persze szól ez minden embernek aki nem akarja hogy a leszármazottjainak gyötrelem legyen a mindennapi minimum előteremtése és az egészséges élet.

 33. Mátyás Lantos

  Mátyás Lantos

  4 hónapja

  5:27 ... És most, hogy tiszta a levegő, beszéljünk egy kicsit Trianonról.

 34. Bulcsú Bodnár

  Bulcsú Bodnár

  4 hónapja

  Atis, ezt a kérdést hozzád intézem: Ha nem kellene a költségekkel foglalkoznod, te milyen lépéseket tennél, amivel hozzájárulhatsz egy fenntartható világ kialakításához? (Btw akinek van valami kreatív ötlete, arra is kíváncsi vagyok)

 35. Enikő Zsurbej

  Enikő Zsurbej

  4 hónapja

  Hát tudom hogy most páran meg köveznek majd de az is egy előny ha 1 gyereknél nem lehetne többet szülni mert csak még többen és még többen leszünk.

  • Mátyás Lantos

   Mátyás Lantos

   4 hónapja

   Mindenki maximum 1 gyereket szüljön. Kivéve a magyarok. Ők minimum hármat!

 36. Hello Zsoltesz

  Hello Zsoltesz

  4 hónapja

  korona virus egy kamu pld a elhunynál sziv rohamban arra azt monddanák covid volt hadjuk már felbasz eza covid de amugy csak én vettem észre hogy amiota van csak Covid van a hiradoba 2019 ban meg azzal volt hogy el hunyt rákba elhunyt szivrohamban stb nem hiszem hogy aza 7000 ember covidba hunyt volna el hanem amiota van ez hirtelen mindeki covidban hunyt el és más betegségekel mivan?

 37. Az Egyetlen

  Az Egyetlen

  4 hónapja

  Ferfi polot nem talaltal?

 38. Mátyás Lantos

  Mátyás Lantos

  4 hónapja

  5:38 Dehogynem. Mikor máskor lehetne leállítani a gazdaságot, ha nem most. Helyet kell teremteni az újnak. Ehhez először le kell állítani a régit. A pandaemon meg egy .K.A.M.U, csak hogy le lehessen állni. Azt nem mondom hogy nincs, mert van, de túl van tolva. Öngerjesztő pánikreakció egy globális hoaxra. Nem kicsit alulmúlta a számításokat. egyébként szerintem IS

 39. Andrásné Tóth

  Andrásné Tóth

  4 hónapja

  Több dolog vezetett oda, hogy nem eszek húst, és a többi állati eredetű ételt is minimumra csökkentettem, köztük van az is, hogy még környezettudatosabb szeretnék lenni. (amúgy nem ütközik elveimbe a húsevés, de ez most már nem erről szól) ugyanezért a kávéról is lemondtam-hatalmas a vízlábnyoma. Másokat nem változtathatunk meg, magunkkal kell kezdenünk. A nagy cégek, és a politika is csak társadalmi nyomásra fog változtatni!

 40. Gizella Veisz

  Gizella Veisz

  4 hónapja

  Na ezt kellene nyomatni az m1-en! nem a MARADJ OTTHON!-t Hanem hogy légy észnél, vagy a bolygónk lessz kész!

 41. Mátyás Lantos

  Mátyás Lantos

  4 hónapja

  Álljunk csak meg egy pillanatra... Kb 100 ezer éve kezdődött az utolsó nagyobb eljegesedés. És 10 ezer évvel ezelőtt kezdett visszahúzódni a jég. Tehát 10 ezer év óta 'van' felmelegedés! Hjaj mennyit imádkoztunk mi 10 000 esztendeje, hogy jöjjön má' a jó idő. Most meg, hogy itt van, azon pánikolunk miért van klímaváltozás. Legyen inkább klímaállandóság? Egyes tudósok még mindig nem tudják eldönteni, változik-e a klíma. És ha változik, akkor mi van? De eltűnnek a jéghegyek... És a tengerszint emelkedik... Meg a tengerparti városok és kikötők... Vannak egykori városok az óceán alatt, piramisokkal stb. Volt ott fejlett élet. Meg minden. Szerinted ott maradtak? vagy eljöttek onnan? Eltűntek. Igen, ez ezzel jár. Jégkorszakot meleg korszak követ. Meleg korszakot meg jég. Talán... ez nem más, mint a precessziós évszakok. Tél végén felesleges azon sírni, hogy elolvad a hó. Lekapcsolja valaki a fűtést, hogy megmaradjon? Ha mindenki lekapcsolná, se maradna meg. Mert jön a tavasz, aztán meg a nyár. És nyáron forróság is szokott ám lenni. Erre kell felkészülni. Ha lehet. Azt hiszem nagy bajban leszünk. Mert nem lesz, ami árnyékot tartana. És hová megyünk majd? Akkor már, sehova :/ Persze... Egyik véglet sem jó. És sajnos az ember nem mondhatja, hogy ártatlan. Nem lehet mindig mindenért más a hibás. Nem foghat senki semmit senkire. Könnyű túlzásba esni. De ez nem jogosít fel senkit, hogy túlzásba essen. Pazarlás, pusztítás, pocsékolás. Erőforrások tervezett, szándékos kimerítése. Nincs rá mentség. Kinek jó ez a verseny? Egymás ellen. És egyáltalán mi a verseny célja? Sokan még mindig a gazdaságot féltik. Túltermelés, tervezett avulás, adminisztratív alibi. Hitelcsapda, munkakényszer, kényszermunka. Ha nem tudod éppen kit vernek át, akkor bizony téged tesznek lóvá. Klímakatasztrófa. Fenntartható kizsákmányolás. Amit nem tehet meg mindenki, azt senki sem teheti meg. ...és még én sem!

 42. Réka Szakács

  Réka Szakács

  4 hónapja

  4:13 csak nekem van olyan érzésem, hogy kezd a Föld bosszút állni rajtunk??? Mellesleg tuti lassabban emelkedne az óceánok vízszintje ha, nem dobálnának bele annyi szemetet.

  • Right is Right

   Right is Right

   4 hónapja

   A vízszintje a szemét miatt szerintem nagyon elhanyagolható. A belekerült szemét inkább azért veszélyes, mert bármilyen óceáni élőlény megeszi, belegabalyodik. Ha megeszi akkor a gyomrában marad és ha túl sok van a gyomrában mivel nem tudja megemészteni éhen hal. Amikor a műanyag a sós vízzel és az UV Sugárzásnak van kitéve sok év alatt mikro műanyagokra bomlik( ezek tényleg nagyon aprók is lehetnek 0.00001 mm is lehetnek). A tengeri tápláléklánc legalján lévő Zooplanktonok ezt megeszik, a planktonokat megeszi bármely tengeri élőlény amit mi eszünk meg... A légköri oxigén 70%-a az óceánokból származik, és itt jön a baj. A műanyag meggátolja az oxigén termelést és a Szén-dioxid megkötést, és már mindenhol jelen van a műanyag. Az ivóvízben, a levegőben. Az óceánok szintje azért emelkedik mert a sarkokon olvad a jég, ami még év milliókkal ezelőtt fagyott meg. Ezekben jelen van többek között higany és metán is.

 43. Pongrácz Frida

  Pongrácz Frida

  4 hónapja

  És ilyenkor utálom amikor a szüleim elcsitítanak ha ilyenről kezdek el beszélni🤬

  • Mátyás Lantos

   Mátyás Lantos

   4 hónapja

   gondolatban ✓ szóban ... ✓ cselekedetben ... ... ✓

 44. ♥Csillámcica♥

  ♥Csillámcica♥

  4 hónapja

  Azt nem mondom, hogy mindent megteszek ami tőlem telik, de családi szinten igyekszünk, hogy minél kevesebb műanyagot vegyünk (ami egyszer használatos) . De valóban itt a pont: az ember nehezen mond le a saját kényelméről. Ja meg ugye azzal a gondolkodásmóddal van a legnagyobb gond, hogy "amit én csinálok az nem számít semmit." dehogy nem. Valahogy még meg kéne menteni ezt a helyet, hogy legalább rosszabb ne legyen.

 45. Game Universe

  Game Universe

  4 hónapja

  Katasztrófa....

 46. Melegekvagx

  Melegekvagx

  4 hónapja

  A videó igényes, meg minden de valaki világosítson fel. Az ember hogyan is lehet hatással a földrengésekre?

  • Mátyás Lantos

   Mátyás Lantos

   4 hónapja

   @Melegekvagx Az univerzum állandó változásban van, mint ahogy a Föld és mi magunk is. Ez ellen tenni nem lehet, és felesleges is volna. VISZONT mostanra talán belátták már páran, hogy ezen változások nem függetlenek egymástól. Egymástól függnek. Hatással van rám a Föld állapota, és én hatással vagyok a Föld állapotára. Az univerzum esetében úgyszintén.

  • Melegekvagx

   Melegekvagx

   4 hónapja

   @Mátyás Lantos most zavarban vagyok

  • Mátyás Lantos

   Mátyás Lantos

   4 hónapja

   @Melegekvagx Azért van hozzá némi közünk. Sőt...

  • Melegekvagx

   Melegekvagx

   4 hónapja

   @Mátyás Lantos De ez nem az emberek miatt van ugye.

  • Mátyás Lantos

   Mátyás Lantos

   4 hónapja

   @Melegekvagx A legutóbbi jégkorszak alkalmával például 3000 méter! vastag jég borította az északi féltekét. Legnagyobb kiterjedésekor kb az Alpok Kárpátok vonaláig. A Skandináv-félsziget még most is emelkedik.

 47. Zsofia Borbely

  Zsofia Borbely

  4 hónapja

  Az egyetemen az egyik előadó tanár azzal kezdte az évet, hogy levetített néhány filmet arról, hogy mi is történik a nagyvilágban környezetvédelmi szempontból. A teremben voltunk úgy 30an, de egyikünk sem birta ki sírás nélkül, még a fiúk sem. Azt az órát sosem felejtettük, hisz beégett az agyunkba. Azóta is próbálok tenni, hogy a környezetemet ne szennyezzem túl. Igaz, hogy sokszor sokkal többre lenne szükség, de hiszem, hogy ha mindenki elgondolkodna és tenne kissebb lépéseket, máris jobb lenne a helyzet. Édesanyám mindig azt mondta, hogy mindenki csak a saját szemetére figyelne oda rendesen, akkor sosem lenne ekkora probléma a világgal. Igazán jó lenne egy videó, hogy hogyan legyünk zöldebbek. Én igyekszem, de még rengeteget kell tanulnom erről a témáról, ahogy mindanyian ezen a bolygon.

  • László Csoknyai

   László Csoknyai

   17 napja

   A "szokásos politikai agymosások" helyett inkább ezt kellene globális szinten erőltetni, hogy mindenki átérezze, megértse, felfogja, hogy ez bizony nem játék! Pénzt nem sajnálva, nagyon keményen, széleskörűen, tényszerűen sokkolni kell a népet! Persze, sokan azért is tesznek rá, mert azt gondolják, hogy az Ő életükben úgy se lesz nagy változás. De, ha lesz is, azt a "kis időt" valahogy kibírják... és pont nem gondolnak a következő generációkra. Az érintett vállalatok meg ragaszkodnak a profithoz! Nekik az fontosabb, mint a Föld megmentése. Egyébként meg a legtöbb ember nem motivált a környezet megóvásban, mert azt hiszi, hogy pénzért majd mindent megkaphat. DE SAJNOS, EGY ÚJ ÉLETTERET - A TÖNKRETETT HELYETT - NEM FOG KAPNI A SZ*ROS PÉNZÉÉRT SEM!

 48. Gergely Kóródy

  Gergely Kóródy

  4 hónapja

  Érdemes megfigyelni, hogy a #mindmeghalunk hullám abszolút nem újkeletû dolog. Az emberiség kezdetéig nyúlik vissza, számos világvallás alapköve is egyben mint a kereszténység vagy az iszlám. Felsorolhatnám a történelmi divathullámokat, kezdve az ókori sáskajárás vérnílusos istencsapásoktól a kereszténység antikrisztus eljövetelén keresztül a modernebb verziókig. Nemrég azt hitték, a háború fogja kiírtani az emberiséget: konkrétan megszûntek napjainkra a háborúk ( igen, tudom, ott van pl Szíria, de ha azt veszem ki hogy a szíriai háború elmúlt 8 évében fele annyi ember halt meg mint a sztálingrádi csata 8 hónapjában, akkor az egybôl más kontextusba helyezi a dolgokat). Aztán azt hitték, az atomfegyverek fognak minket elpusztítani, pedig mára egyértelmûen be kell látnia mindenkinek hogy jelenlegi világbékénk egyik alappillére. Ennek van egy rendkívül egyszerû pszichológiai indoka: az ember, mint individum, képtelen elfogadni, hogy meghal; éppen ezért azt akarja hogy a világ vele haljon. Egyszerûen nem tudja és nem is akarja elfogadni, hogy halála után ugyanúgy tele lesznek a játszóterek, a plázák, a mozik és a World of Warcraft szerverei. Az ember már csak ilyen: an individum azt hiszi, ô maga a világ. Ezért van az hogy az aktuális világvége jóslatok MINDIG egy adott átlaggenerâció végére vagy 1-2 generációval elôre vetítik le az apokalipszist. Most itt van a globális felmelegedés/klímaváltozás, hívd ahogy akarod. Ezt most nem részletezném le külön, viszont azt emelném ki egyedül hogy egyetlenegy hiteles tudományos kutatást sem olvastam arról hogy kipusztulhat az emberiség emiatt. Lassan 8 miliárdan vagyunk, ha kihalna az emberiség 99%-a, akkor is maradnánk 80 millióan, namármost az emberiség történelmében nem egy alkalom volt hogy ennél is kevesebben voltunk. Van bárkinek elképzelése arról, hogy mi az amitôl kihalhatnánk? Oké, ha egy gamma ray burst leradírozná a naprendszerünket akkor valószínûleg tényleg kihalnánk, de ez nem túlságosan valószínû. Olyan szinten okosak vagyunk és magas a technológiai fejlettségünk hogy abba sem halnánk ki ha a bolygónk kiszakadna a naorendszerbôl és rogue-bolygóként, -200 C fokos felszíni hômérséklettel szelnénk a tök üres deep space-t. Jön a klímaváltozás, vagyis már itt is van. Lehet lesznek hatalmas hôhullámok, lokális háborúk, éhezés, áradások, tömeges népvándorlás. Lehet ebbe bele fog halni 2 miliárd ember. És akkor mi van? A klímaváltozás egy olyan emberi- és földtörténeti esemény ami számunkra szükséges, hiszen az energetika és agriculture jelenti a civilizációnk sarokkövét. Pont itt az ideje hogy robbanàsszerû növekedésnek induljanak az ehhez hasonló ágazatok, teher alatt nô a pálma (vagy mi).

 49. Noémi Ódor

  Noémi Ódor

  4 hónapja

  Azért az ózonlyuk kialakulása és növekedése nem a globális felmelegedés miatt történt. Az ózon (O3) bomlását a CFC gázok okozzák amik valóban kis mertekeben üvegházhatású gázok ( CFC12-CFC14) , viszont a globális felmelegedés fő okozója a szén-dioxid és a még agresszivebb metán ( jég olvadása-metán felszabadulása--> öngerjesztő folyamat). Nem azért írtam hogy kritizáljalak, mert nyilván nem ezen a tudományterületen vagy otthon, csupan pontosítani szerettem volna. De nagyon jó, hogy ezen a területen próbálod az emberek figyelmét felhívni! 👍👍

 50. Balázs Vén-Bakcsy

  Balázs Vén-Bakcsy

  4 hónapja

  Sziasztok, bocs az értetlenség, nehogy lehet elképzelni újonnan létrehozott környezetbarát.

 51. Olivér

  Olivér

  4 hónapja

  Ózonlyuk 2020ban?

 52. Ferenc Garcsik

  Ferenc Garcsik

  4 hónapja

  OMG.... azt a mindenit. ezek a számok... Nagyon komolyan veszik a nagyok ezt az egészet. Viszont ha egy gyár termelése mutatna ilyen számokat...

 53. Virág Varga

  Virág Varga

  4 hónapja

  De honnan tudjuk mi lesz a következő katasztrófa? Nem tudjuk mire készüljünk fel..a vírusra sem tudtunk felkészülni..semmire sem tudunk, ha jobban belegondolunk. Előzzük meg a problémát...melyiket? Most lehet a globális felmelegedést próbálgatjuk kivédeni..közbe meg X idő múlva nem is amiatt halunk ki, hanem teljesen más miatt... Ez a felmelegedés csak 1 a számtalan lehetőség közül..én pedig élni szeretnék (ameddig a bolygó engedi) nem pedig rettegni folyton.

 54. Mátyás Mészáros

  Mátyás Mészáros

  4 hónapja

  Fogyasztani szeretünk(és/vagy így nevelődünk), azt hallgatni hogy VELÜNK van a baj meg kb. senki nem akarja hallani. A gyors és hatékony megoldáshoz gazdasági érdekeket KELL sérteni. Egész ágazatoknak kellene keresztbe tenni(vagy hogy szebben hangozzon átalakítani). Tanítani kell, és tisztázni sok fogalmat. Pl. a co2 csak egy része a károsanyagoknak. A villany autók nem váltják meg a világot, viszont a teljes elektromosítás az egyetlen járható út. A technológia mennybemenetel egyszerre áldás és átok. Helló ,szia politika... Ja és a hús evés valamekkora(ha nem is az egész) részét ki akarja elhagyni? Társadalmi egyenlőtlenségek szűkítése? Drága kapitalizmus mi lesz veled.... Ez a "zöld fordulat dolog" nem menti meg se a bolygót se a fajunkat. Mind a Föld mind az emberi faj itt lesz +4°C után is. Csak hát kevesebben és rosszabb körülmények között. Viszont a kultúránkat, életvitelünket, civilizációnkat meg tudjuk menteni. U.i.: Tudom, hogy demagóg voltam, én igen sajnos én sem felelek meg a fentebb írtaknak, azonban próbálok változni. Ja és egy csomó dolgot biztosan kihagytam.

 55. Andor-Géza Péter

  Andor-Géza Péter

  4 hónapja

  Sajnos én nem hiszek abban, hogy az egyén tudna változtatni. Elméletileg igen, gyakorlatilag nem. Ha az átlagember bemegy az üzletbe és azt látja, hogy a a "hagyományos környezetszennyező" termék ára 20 vagy akár csak 10%-al is olcsóbb a környezetkímélőnél, akkor azt fogja megvenni. Ez tény. Létezik egy úgynevezett "Maslow" piramis, ez alapján gondolom ezt. Rendszerszintű változások kellenének, vagy a sok egyén gondolkodását megváltoztatni drasztikusan.

  • Andor-Géza Péter

   Andor-Géza Péter

   4 hónapja

   @bodzaboszi "nem kell átlagembernek lenni" :) magyarázd ezt meg egy átlagembernek :) itt van a hiba! máris hárítottunk egyet, az átlagember a hibás, mert átlagember. Szerintem be kéne vezetni az iskolákban új tanórákat, esetleg más fölöslegesek helyett, hogy úgy nőjön fel a gyerek, hogy ne legyen "átlagember."

  • bodzaboszi

   bodzaboszi

   4 hónapja

   Nem kell "átlagembernek" lenni. Nyilván vannak, akik a létminimumon élnek és nem tehetik meg, de sok ember simán meg tudná spórolni ezeket az összegeket, ha pl. nem ülne autóba akár párszáz méterért, vagy venne újabb divatholmikat hetente/havonta. Akinek számít ez az egész, gondolja végig, mi az, amire tényleg szüksége van, mi csak "luxus", vagy elengedhető kényelmi dolog (termék, vagy szolgáltatás). Lehet, hogy simán helyettesíthető környezetbarátabb megoldással. +nem értem (nő létemre :P ) miért muszáj hetente fodrászhoz, pláne "körmöshöz" járni, sokezer forintokat elkölteni... (Ez a köröm-mánia a legfeleslegesebb dolog szerintem a világon. Tele környezetszennyező anyagokkal. És sztem csak az veszi észre, azt érdekli, aki maga is körömmániás.)

 56. Chaos Kiddo

  Chaos Kiddo

  4 hónapja

  Rengetegen hibáztatják a nagyvállalatokat, és vannak úgy vele, hogy ők, mint átlag emberek nem tehetnek ez ellen semmit. De a nagy cégek nem saját maguknak gyártanak, nekünk mint fogyasztóknak nagyobb hatalmunk van mint azt legtöbben gondolnák. Csak az, hogy ezt a hatalmat felelősségteljesen gyakoroljuk sok kényelmetlenséggel és esetleges áldozatokkal járna, (szemlélet és életmód váltás) amit nem akarunk be vállalni. Egyszerűbb azt gondolni, hogy mit érek én egyedül, mintha nem több milliárdnyian lennénk, és ha a legtöbben így gondolkodnak így is lesz. Kívülről várjuk a változást ahelyett, hogy magunkban keresnénk azt.

 57. NSX1212

  NSX1212

  4 hónapja

  Egyike vagy a top 3 VALÓDI tartalmat gyártó magyar csatornáknak ,Így tovább! :D

 58. János Füstös

  János Füstös

  4 hónapja

  a túlnépesedés az oka mindennek..MINDENNEK

 59. tímea kovács

  tímea kovács

  4 hónapja

  Most ezután a videód után úgy megnéznék egy közös videóbeszélgetést Attis vs Vászonzsákos lány 🥰🥰🥰🥰

 60. levi

  levi

  4 hónapja

  én csak tanulom magam. :)

 61. Dulalevi ジッ

  Dulalevi ジッ

  4 hónapja

  Horror Ez horror

 62. Dulalevi ジッ

  Dulalevi ジッ

  4 hónapja

  Én el is felejtettem a globális felmelegedést...

 63. Csaba Kéri

  Csaba Kéri

  4 hónapja

  A bolygó itt van már pár milliárd éve, és itt is marad még egy ideig. Civilizációink azok, amik emberi természetünknél fogva mindig bukásra vannak ítélve.

 64. Stefánia Nyakas

  Stefánia Nyakas

  4 hónapja

  "Az ember, amilyen aljas, mindent megszokik" - Dosztojevszkij

 65. Gameplay SzkRepy

  Gameplay SzkRepy

  4 hónapja

  Sok sajnos az olyan emver akik csak önzően magukkal foglalkoznak. Meg egy csomó olyan puszta van tulaj nélkül ahova fát lehetne ültetni.

  • Tavaszi Kaszás a Temetkező

   Tavaszi Kaszás a Temetkező

   4 hónapja

   Valami idegen faj? 👽

  • Tavaszi Kaszás a Temetkező

   Tavaszi Kaszás a Temetkező

   4 hónapja

   Emver az mi?

 66. Pite Rakoci

  Pite Rakoci

  4 hónapja

  Arról a témáról, (már ha volt ilyen valaha) nem e tudnál videót készíteni , hogy amikor korábban reális, mindent és mindenkit érintô problémával kellett szembenéznie AZ emberiségnek azt milyen módon , illetve szemléletváltással sikerült a visszájâra fordítani és megoldani, ha már úgyis annyiszor hírdetünk világ végét...????

 67. Storm Studio Productions

  Storm Studio Productions

  4 hónapja

  Nagyon félek a globális felmelegedéstől...

 68. chemicalmonster77

  chemicalmonster77

  4 hónapja

  Nem kötekedésként, de egy pár dolgot szeretnék pontosítani. Olyan, hogy globális felmelegedés nem létezik. Globális klímaváltozás van, aminek van felmelegedés és lehűlés szakasza. Ezekről tudni kell hogy teljesen természetes, normális folyamatok és nem állnak meg. Sajnos ezt a globális felmelegedés kifejezést helytelenül, népriasztás gyanánt használják. És végül, ami ellen küzdeni kell, az az emberi hatás a globális klímaváltozásra. Nem a megállítás a cél, hanem a folyamat újbóli lelassítása. A klímaváltozás nem az ember okozza, csak brutál felgyorsítja a folyamatot. Ami alapvetően több 10-100 vagy 1000 év változása lenne, az emberi hatások miatt pár év alatt mennek végbe. És ez az ami igazán nagy baj. A természetnek nincs ideje alkalmazkodni hozzá, ezért a fentebb említett természeti katasztrófák. Puszi, Egy természetvédelmi mérnök

 69. Miklós Horvai

  Miklós Horvai

  4 hónapja

  Javítsatok ki, de egy metán nem 26 szén-dioxiddal ér fel?

 70. HUNCSA1

  HUNCSA1

  4 hónapja

  8:50- Pontosítva egyes emberek nem képesek több veszélyre figyelni

 71. Herr Godzi

  Herr Godzi

  4 hónapja

  Kérlek csinálj angol feliratot hogy emberek millióihoz is eljusson ez az üzenet. Tökéletes.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   David Attenborough angol nyelven beszél a problémákról is. Most jut eszembe Oliver Stone Oroszországban forgat klímaváltozás ismeretterjesztő filmet készít. Külföldön foglalkoznak ezzel a problémával is inkább mi értesülünk kevés ezzel kapcsolatos hírről.

 72. Gergő Tóth

  Gergő Tóth

  4 hónapja

  Amíg fogyasztói társadalom van és kapitalizmus és ezek a növekedést preferálják minden téren addig megoldás sem lesz! Ennyi. Lehet itt bohóckodni zöld energiával meg elektromos autóval, meg mittudomén...de amíg ezeket is egyre olcsóbban és egyre nagyobb számban és egyre hamarabb akarjuk lecserélni addig ez fokozódó termeléssel, környezeti terheléssel és szennyezéssel jár együtt...ami ugye mindennek az oka. Nem látom hogy a tüneti kezelésen kívül életmódbeli és piaci modellváltásra bármi halovány szándék, terv készülne a jövőre nézve.... És az is benne van hogy az átlag ezt leszarja mert azt látja hogy minden terhet és kényelmetlenséget rávernek....miközben az elit és a cégek semmiről nem hajlandóak lemondani!!! hallott már bárki olyat hogy egy cég ne csak azzal házalna hogy "zöld" lesz, zöld módon termel....hanem "oké, innentől kezdve kevesebbet termelek, adok, veszek, megelégszem kevesebbel mint eddig..." stb? mondott ilyet bármelyik? NEM! Autóipar: annyi történik hogy benzin/dízel autó eladások helyett az elektromos autók eladásait fogják nyomatni és növelni a végtelenségig.....amivel ugyanúgy szájbahugyozzák a bébifókát....remek. na...ennyi. Semmi nem fog változni.

 73. Viktória Rátkai

  Viktória Rátkai

  4 hónapja

  Akkor lenne változás, ha mindenki kivétel nélkül a szükséges dolgokat venné meg, nem adna a feleslegre! Nem arra mennének rá a cégek, hogy minél többet, hanem minőségit, ami tartós! Rámennének a fa / növény társulások visszatelepítésére és az állatok visszatelepítésére! A tápláléklánc egy jól működő rendszer... ha belenyúlunk, borul minden. Kifejezetten örülök neki, hogy ezzel is foglalkozol! Hátha minél több réteghez eljutna, hogy ezen csak mi, emberek tudunk változtatni...

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   @Viktória Rátkai "De rajtunk is! Biztosan a te ismeretségi körödben is van olyan aki felesleges termékeket vásárol" Én mondhatni csak csórókat ismerek nincs olyan, hogy felesleges termék :D. Ennyi előnye van mikor az embert nem veti fel a pénz sovány vigasz. "Egyébként tisztában vagyok vele a termelők milyen iszonyatos mennyiségeket dobnak ki a kukába." Míg nem néztem meg a filmet addig azt hittem én is tisztában vagyok a pazarlás mennyiségével, de utána rájöttem, hogy amit soknak tippeltem még az is bőven alulmúlta a valós adatokat. Ezt az ész nélküli túltermelést se értem. Én semmi logikát nem látok benne. Persze ettől még lehet profit szempontjából jól jön ki a matek, nem tudom.

  • Viktória Rátkai

   Viktória Rátkai

   4 hónapja

   @HUNCSA1 nyilván a termelőkön is! De rajtunk is! Biztosan a te ismeretségi körödben is van olyan aki felesleges termékeket vásárol, aki nem tudatos vásárló. Egyébként tisztában vagyok vele a termelők milyen iszonyatos mennyiségeket dobnak ki a kukába...

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   "Akkor lenne változás, ha mindenki kivétel nélkül a szükséges dolgokat venné meg" Ha csak élelmiszeripart vesszük alapul azon termékekből se veszünk annyit mint amennyit az ipar ont magából közel se veszünk se eszünk meg annyit. Tehát jelenleg nem rajtunk múlik, hogy mennyit állít elő. Friss és máris a szemétben fenn magyarul youtuben. Nézd meg tanulságos. Nem csak úgy kitaláltam amit leírtam.

 74. Balazs Jancsar

  Balazs Jancsar

  4 hónapja

  Én még bízom az emberben! Fiatal kis teremtés vagyunk, még van mit tanulni. Csak mindenki egy picit és jobb hely lesz a világ. Szorítok magunknak 🤞🏻🌏 ♥️

 75. Ildikó Szabó

  Ildikó Szabó

  4 hónapja

  A legtöbb ember úgy van ezzel szerintem (ami úgy gondolom egy rossz felfogás) hogy vagy megszoksz vagy megszöksz. Csak itt a második opció nem annyira működik.

 76. Erika Bús

  Erika Bús

  4 hónapja

  Én azt gondolom nem a kis emberen múlik a dolog, mert irányítva van , ha akarja hanem! pl: a műanyag üveg helyet ha üveg lenne az emberek úgyan úgy vissza vinnék mint régen! De ez nem buli már , kell a műanyag szar! A másik dolog a még a pénz a legfontosabb a világ nagyhatalmainak addig nincs miről beszélni! Mert semmi nem fog változni! Ilyen pl.: az olaj még egy csepp is van a földben addig fogják kitermelni! És sorolhatnám de felesleges ! Változni nem fog az ember! A föld majd vissza veszi ami az övé , és megújul emberek nélkül!

 77. Csaba Toth

  Csaba Toth

  4 hónapja

  LOL

 78. Ádám Csuti

  Ádám Csuti

  4 hónapja

  Rendes, elment az élet kedvem 😅

 79. Barby B. (Barby96)

  Barby B. (Barby96)

  4 hónapja

  Szervusz Attis! Engem érdekelne egy olyan témáju videó, amelyben elmondod mit tehet egy átlagember a Föld megmentése érdekében 🙂

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   Első sorban terjeszd azokat az ismeretterjesztő filmeket amelyekben említésre kerülnek az iparágak környezetre káros tevékenységei.

 80. XXeldiablo13XX 〉〉〉 Csatornája :)

  XXeldiablo13XX 〉〉〉 Csatornája :)

  4 hónapja

  Hat szerintem kijelenthetjük, hogy az emberiség megbukott. Elbukott mint a bolygó lakója és mint az “értelmes faj” a Földön. Véleményen szerint már mindenhez késő és ez nem pesszimizmus csak a tények nem csinálhatunk semmit, pusztán várjuk a világvégét csendben vagy éppen hisztérikusan, mikor már persze késő. Pont ma gondolkoztam el, hogy nekem az álmom volt az Amazonaszra elutazni és nézni azokat a csodás helyeket és élőlényeket aztán ért a döbbenet hogy basszus mire oda kerülnek már nem is lesz ott semmi... Szégyellem magam hogy ember vagyok és hogy az életemmel ártok a bolygónak... Persze ezt soha nem fogja senki a világ vezetői és az emberek nagy része előtérbe helyezni mivel úgyse élik meg, majd a következő generáció megoldja.... nyilván.... Gratulálok emberiség, u made it!

 81. puppiravasz

  puppiravasz

  4 hónapja

  igen és itt van még több veszély. nézd meg ezta videót: hueye.info/home/vide/rIOurKmlzIx936g.html

  • Ferenc Garcsik

   Ferenc Garcsik

   4 hónapja

   most komolyan belinkeled ide ezt a szemetet?!

 82. Patrik Márki

  Patrik Márki

  4 hónapja

  "Ha tetszett a videó, kérlek nyomj..." értem, hogy mire értik és miért mondják, de ez a videó, ilyen témával miért tetszene bárkinek? Nagyon szomorú és az arcunkba kapjuk a valóságot. A munkát viszont köszönöm, hatalmas szükség lenne a diskurzusra. Egy dolog jutott még eszembe. Van egy lány, mindannyian hallottunk róla. Greta. Becsülendő, amit képvisel, jó, hogy valaki felemelte őt egy szintre, ahonnan hallani a hangját, hiszen az ő hangja még sok millió ember hangja. Viszont azon gondolkozom, hogy a személyiségéből és a hypeolásából nem-e sikerült egy a harcnak egyáltalán semmit nem segítő (sőt) meme-t degradálni?

 83. som PeP

  som PeP

  4 hónapja

  Seggfej faj vagyunk, mindig is azok voltunk!!!

 84. Daniel DonGod

  Daniel DonGod

  4 hónapja

  Bár az Unió 2020-2030-as célkitűzései közé tartozik többek között az is, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását legalább 40%-kal csökkentsük, energiaszükségletünk 32%-át minimum megújuló energiaforrásokból fedezzük meg magát az energiahatékonyságot is kb. 30%-kal növelni kéne. Valamire jó, ha az Európai Unió jogát is tanulja az ember :D

  • Tavaszi Kaszás a Temetkező

   Tavaszi Kaszás a Temetkező

   4 hónapja

   Az EU-nak nyege az akarata és megfog bukni.

 85. Deux HuAnim

  Deux HuAnim

  4 hónapja

  Tudtatok hogy a husfogyasztassal többet szennyezzuk a bolygót mint az összes közlekedés (hajók, autók repülők) együttvéve? Azt hiszem a Cowspiracyban mondják el részletesen (amúgy nem vagyok vegan, de igen elgondolkodtatott a film hogy megeri-e a húsleves ha ekkora károkat okoz, ráadásul az állatokert is megszakad a szivem :((

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   @Viktória Balla A beszűkült tudatállapot a növényevőknél van sokkal nagyobb mennyiségben jelen. Álszent megrögzött hazudozók. A növényevők nagy többsége csak elrettentő példa, hogy miért ne legyen az ember növényevő kivéve ha el akar hü://ly://ül://ni és ritka nagyon baromságokat akar összehordani. Annyit és olyan szinten hazudnak amit még a politikusaink is megirigyelnének :D.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   @Deux HuAnim A növényevő propaganda elég sok hitelesnek tűnő érveket képesek összehazudni. Elég növényevővel beszéltem, de inkább vitáztam az elmúlt 2 hónapban. Össze-vissza hazudoznak semmi olyan érvet nem tudtak mondani amit nem lehetett könnyen cáfolni vagy ellenük fordítani. Már eleve az tömény baromság, hogy szerintük azzal tesznek a jövőért, hogy növényevők. Ezt mondják úgy, hogy a húsevők által megteremtett luxusban meresztik a se://ggü://ket és pofátlanul hazudoznak XD. Nagyon hiteles :).

  • Viktória Balla

   Viktória Balla

   4 hónapja

   Ha mast nem, legalabb azert nezd meg hogy utana jol kirohoghesd ha hulyesegnek tartod

  • Viktória Balla

   Viktória Balla

   4 hónapja

   @HUNCSA1 ez egy eleg beszukult hozzaallas xd javaslom a Game Changers-t, ha tudsz angolul.

  • Deux HuAnim

   Deux HuAnim

   4 hónapja

   Ez egy film volt, elég sok alátámasztott érvvel, szóval inkább annak hinnék :)

 86. Peter Balla

  Peter Balla

  4 hónapja

  Kicsit para a videó kezdőképe ahol pusztul a föld Attis meg nevet a sarokban

 87. Adrienn Fentor

  Adrienn Fentor

  4 hónapja

  Nagyon durva ezt így összeszedve látni :( köszönjük!

 88. Anna B.

  Anna B.

  4 hónapja

  eszmeletlen jok es hasznosak a videoid! nagyon szepen megfogalmazva erthetoen mondod el a mondanivalodat. NE hagyd abba az ilyesmi videok gyartasat,tenyleg hatast,nem is kicsit gyakorolsz az emberekre ezaltal! Amugy szerintem a kornyezettudatossagrol is csinalhatnal egy videot,amiben elmagyarazod az alapoktol hogy mi az,miert kell,hogyan kell,mik lehetnek a hatasai stb,mert sok fiatal nez es sokan csak hallottak erol,de nem is tudjak hogy mi az.

 89. Csuzy Marietta

  Csuzy Marietta

  4 hónapja

  Gyonyoruen levezetted miert kell az emberi fajnak kihalni. Mert mindenki a maga kenyelmet nezi mi vagyunk ennek a csodalatos bolygonak a rakja.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   Azért így elég álszent, hogy itt vagy hozzászólsz és még élsz :). "Mert mindenki a maga kenyelmet nezi" Ez így viszont nem teljesen igaz részben hazugság.

 90. Dániel Matusz

  Dániel Matusz

  4 hónapja

  14:40 Hát igen én úgy tudom hogy felfedeztek egy olyan baktériumot ami képes lebontani a műanyag szemetet. Ami pedig a légszennyezést illeti 10 év múlva megjelennek a fúziós erőművek. Nem vagyok egy nagyokos csak egy két dolgot azért tudok.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   az 10 év+30 év

 91. Viola Zsuzsa

  Viola Zsuzsa

  4 hónapja

  Intelligens összefoglaló, téged a megfelelő hangvétel, szókincsgazdagság, üdítő humor mellett a témák józan előadása jellemez, öröm téged hallgatni. A generációs érzékelési különbség kapcsán az jutott eszembe, hogy pl. most már ötcentis havat is országbénító, elképesztő jelenségként vezetnek fel, miközben én a nyolcvanas években térdig gázoltam a hóban, úgy mentem iskolába, lefagyott a kezem, lábam, és ez igen rendszeres volt. Azért is emlékezetes volt, mert otthon olajkályhával fűtöttünk még, ami nem mindig működött... Többször voltam megfázva, mint egészséges. Érdekes, akkor némi fennakadással ugyan, de simán működött az ország... Ma lehidalnának egy ilyen időtől. Bár szeretem a meleget, ez mégsem a jó irány...

 92. SAM I AM

  SAM I AM

  4 hónapja

  Na. Ezért nem hiszem el a konteósok elméleteit a COVID-19 kapcsán, hogy a járványt emberek fejlesztették ki és terjesztették el. A természet egyensúlyra törekszik (nem tudatosan, mint ahogy Te is teszed annak tönkretételét, hanem, mert igy tudja tartani az egyensúlyban lévő energiaállapotát.) /hétköznapi fizika/ túlméretezve, exponenciálisan növekedve akartuk tönkretenni az egész bolygót, igy létrejött egy virus, ami megállit minket, vagy legalább is egy időre gátolja ezt a folyamatot, amiben kárositunk mindent. (nincs hosszú iii betűm. :( ) Majd ha olyan állapotba kerül minden, ahol az még tartható lesz, akkor leszünk, még ha nem is rendben, de egy elfogadható szinten. ^^

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   @SAM I AM Nem forgattam ki, nem annak szántam.

  • SAM I AM

   SAM I AM

   4 hónapja

   @HUNCSA1 ne forgasd ki a szavaimat.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   "emberek terjesztették el." Így viszont igaz az állításuk, de persze még így is felfoghatatlan nekik, hogy a jelenlegi közlekedéssel milyen könnyű ezt összehozni :)

 93. Takó Tímea

  Takó Tímea

  4 hónapja

  Én azt gondolom, hogy senkinek sem kell ezt tökéletesen csinálnia mivel azt talán nem is lehet, de ha már megpróbálsz kevesebb szemetet termelni és azt is szelektíven gyűjteni mert már arra is van egy csomó helyen lehetőség, kevesebb húst enni és nem, nem kell teljesen vegán életmódot sem élni, de nézzük már meg, hogy régebben mennyi volt a hús fogyasztás és most mennyi... Szerintem magánemberként már ezekkel a kis dolgokkal is baromi nagy változást hozhatnánk a jövőnkbe, és nagyon remélem, hogy sikerülni is fog minél több ember szemét felnyitni mielőtt még nem késő.

 94. István Stróbl

  István Stróbl

  4 hónapja

  Szerintem nem kéne csinálni semmit. A felmelegedést követően jön majd a jégkorszag aztán rebootolva lesz az élet a Földön.

 95. Evelin Reszegi

  Evelin Reszegi

  4 hónapja

  Már az is nagyon sokat jelentene a bolygónknak ha nemcsak az autókat hanem a többi közlekedési eszközt (kamionok, buszok, repülők) is környezetkímélőbbé tehetnénk valahogyan

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   Hátha bizonyos találmányokon nem ücsörögnének egyes országok amit szabadalommal levédettek akkor több környezetkímélő jármű lenne.

 96. Gyorgy Zsoldos

  Gyorgy Zsoldos

  4 hónapja

  Kihalásra vagyunk ítélve.

 97. Olivér Tóth

  Olivér Tóth

  4 hónapja

  Ismerősöm a kórházban dolgozik, megkérdeztem a héten mi ott a helyzet. Azt mondta üres a kórház. Közben megyei kórházról van szó. Ennyit arról hogy sok a beteg. A technológia meglenne a teljes zöld átállásra, de ugye a gazdagnak nem érdeke, mert szeretik lehúzni az kopasz csontról is az utolsó bőr. Az hogy mi lesz 50-100 év múlva meg kit érdekel, addigra úgy is megdöglik, nem az ő gondja lesz. Kb. ez a jelenlegi mentalitás a világban.

 98. Zso Ge

  Zso Ge

  4 hónapja

  Ezt a videót le kéne adni a TV ben.

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   4 hónapja

   Ennél még sokkal jobb összeszedettebb ismeretterjesztőket is leadtak és mint tapasztalod nincs nagy változás.

 99. Anikó Hajdú

  Anikó Hajdú

  4 hónapja

  A globális klímaváltozás elbagatellizálásához az ezzel kapcsolatos zeró vagy alacsony minőségű edukációt is hozzátenném sajnos :/

 100. nyadpics

  nyadpics

  4 hónapja

  Túl sokat kellene változnunk túl kevés idő alatt, ezt el kell engedni. Tényleg van FELNŐTT ember aki emiatt szorong? Ember! Én mélydepresszióba estem 9 évesen amikor megtudtam, hogy a tigrisek veszélyeztetett státuszba kerültek! Mi történt azóta? Elfogadtam mindent olyannak amilyen. Kihalunk? Kihalunk. Kihalnak a tigrisek, pingvinek, fókák, majmok, madarak és halak? Kihalnak. Tudod mi fog történni miután az élőlények 99%-a kihalt? Újra elkezdődik minden! Valószínűleg a legveszélyesebb állat, az ember nélkül. Akkor pedig minden jobb lesz! Addig meg mindenki élje úgy az életét ahogy jónak látja. Nem kell megőrülni, de azért élvezni tudni kell az életet. Tessék elfogadni, hogy a világ olyan amilyen!

Következő